לאחרונה

ORENOREN11

New member
לאחרונה

התחלתי להבין את התרומה הגדולה של נעמי שמר לשפה העברית והתרבות העברית בכלל. שיריה משקפים את חיינו ב-40 השנים האחרונות ואוצר המילים שלה מיוחד מאוד. היא המציאה צירופי מילים שכולנו משתמשים בהם היום אך אני חש שלא שמים לב לכך כל כך. מי תומך בדעתי?

אטיוד5

Active member
כולם

וכולם גם יודעים מדוע. כי היא משתייכת לצד הימני של המפה הפוליטית. אין סיבה אחרת.

המוזרה

New member
אני מאד מקווה

שהיתה נימה של ציניות בהודעה הזו. ימנית? מה הקשר? האם כל התמלילניפ האחרים הם שמאלנים? האם אני אוהבת שיר רק לפי דעותיו הפוליטיות של התמלילן? ובנוגע לחידושי שפה - ORENOREN מצטערת, אבל אפשר אולי לקבל דוגמה ולא רק משפט כמו "יש המון חידושי שפה"?

אטיוד5

Active member
לא ציני בכלל

השאלה לא מה את אוהבת לשמוע ולא כיצד מוזרה מתיחסת לשיר, אלא מה אוהבים בכלי התקשורת להשמיע לך. יש שירים שהם כבר מזמן טאבו רק בזכות ימניותם - לדוגמא כל שירי ערב הניצחון בששת הימים. מתי בפעם האחרונה שמעת את "מלכות החרמון" או את "חזרנו אלייך שנית" ברדיו (הנה לך קישור בשביל להראות את היחס של התקשורת לשיר "המונומנטלי המטופש")? ואני לא אומר שלא מטופש או כן מטופש. אני רק אומר שלומר שאין דברים בגו הוא בבחינת הפנית מבט הצידה. אותו עיניין - הזמר המזרחי. אף אחד לא שאל בזמנו את מוזרה מה היא רוצה לשמוע ברדיו. לשמחתי השתנה היחס הזה. ושוב - לא לחשוד בי בבקשה שאני אוהב או לא אוהב זמר מזרחי. באותה נשימה - אם כי לא פוליטית, אלא פוליטיקלי קורקט - מתי לאחרונה שמעת את השיר "למה את מתכוונת כשאת אומרת לא? ". לא, לא כל מחברי השירים שמאלנים. די ידוע ומקובל לחשוב וכנראה גם נכון שאמנים שמסווגים כמחוברים עם הימין זוכים ליחס שונה מאחיהם השמאלנים. קחי את קישון בתור דוגמא די קיצונית.

שטויות במיץ (סליחה)

אני מסכימה עם המוזרה. מלכות החרמון? זה שיר מלפני שנות אלף.. כנ"ל חזרנו אלייךל שנית, אבל בכל זאת שומעים אותם ברשת גימל מדי פעם. רק טבעי להשמיע יותר שירים חדשים לא כך? מה אני צריכה לשמוע שירי ניצחון ששת הימים? לא עברו מאז 35 שנים? קישון אמרת? מתי לאחרונה הוא כתב משהו חדש? הוא בכלל חי פה או עדיין מחלק את חייו בין הארץ לבין הגולה ומצפה שכל העם ישתחווה כשהוא מוציא מילה? ואם זה לא קורה אז זה רק בגלל שדעותיו ימניות נכון? ושלא טטעה, אני בהחלט מעריכה את קישון והוא מצחיק אותי לא אחת, אבל לא זכור לי משהו חדש שלו מזה הרבה שנים. ואם כן כתב ורק לא שומעים עליו - זו בעיה של יחסי ציבור. מאד לא נראה לי סביר שלא מדברים על קישון בגלל ימניותו. כנ"ל לגבי נעמי שמר. מתי הוציאה שיר חדש?

אטיוד5

Active member
שימעי עלמה ...

לא עובר פה אפילו חצי יום בלי שאנחנו מצטטים מכתבים שנכתבו לפני, לא 35 שנים, אלא 2000 שנים ומעלה. זה שאת לא מעורה בהתרחשויות יסולח לך על שום גילך הצעיר. ולהתחיל להסביר לך - לא תפקיד שלי. [בלי שמץ התנשאות, ועם חמלה מהולה בעצב - שלך אטיוד]

אני לא מעורה?

יכול להיות, אבל יש המון שירים שלא משמיעים ברדיו.. שירים זה לא כתבים מלפני 2000 שנה. כשיש סיבה להשמיע שירי ניצחון ששת הימים, משמיעים אותם, אבל ביום יום משמיעים מה שחדש. לא מאמינה שיש כאן אפליה עלך רקע אמונה פוליטית. אשמח אם תאיר את עיני. ולמרות שהחמלה הזו נשמעת מתנשאת, אני אתעלם מכך.

אטיוד5

Active member
אני לא מתערב בעינייני אמונה.

ולא משמיעים רק מה שחדש. אני שומע יום-יום בקול המוזיקה מוזיקה מלפני 50 עד 400 שנים. ב 88 FM משמיעים יום-יום שירים משנות השלושים-ארבעים של המאה הקודמת. וגם שירים מקום המדינה. וגם שירים מכל הזמנים וכל התקופות. רק מה - יש שירים שלא תשמעי בשום מקרה. כדוגמת אלו שהזכרתי. אבל כאמור - ידי קצרה מול אמונה.

יודע מה?

שיהיה. לא אתווכח עם מה שלדעתי נובע מאיזשהו רגש נחיתות. אגב, אני עצמי אישה, בת עדות המזרח ואפילו החזקתי פעם בדעות ימניות (זה עבר לי) ומעולם לא חשתי אפליה. לא בבי"ס, לא בצבא, לא באונ' ולא בעבודה. נכון, אני אולי צעירה, אבל שאלתי את בני משפחתי, חבריי ולא מצאתי אף אחד מהם שחש שנותר מאחור בשל אפליה בשל מוצא או דעות פוליטיות (כולל הורי)

shellyland

New member
דוקא הדוגמה של "כשאת אומרת לא"

מוכיחה את ההיפך מהטיעון שלך, כי אם היה תלוי בקברניטי התקשורת היו ממשיכים להשמיע את זה עוד הרבה מאוד זמן, אבל הקהל קצה נפשו במסרים של השיר ובכל פעם שהוא הושמע הופצו תחנות הרדיו במכתבי מחאה, לכן הפסיקו להשמיעו. אם זה לא התחשבות בדעת הקהל אני לא יודעת מה כן.

אטיוד5

Active member
נכון ...

את השיר הזה הבאתי בתור דוגמא ל- PC, לא בתור דוגמא לעיניין פוליטי. בקשר ל"קהל קצה נפשו" - המילה "קהל" צורמת מאוד. מדובר בשדולת נשים קולנית שמוטב אם היתה מתמקדת בדברים החשובים באמת לנשים, כמו שיוויון הזדמנויות, שכר שווה עבור עבודה שווה, מעמד האישה בכלל, וכו'

shellyland

New member
שדולת הנשים הקולנית

היא קהל מאזינות גדול מספיק בשביל ליצור לחץ על התחנות. למה הן פחות קהל מאחרים? ואני מבקשת ממך לא להמעיט בערכה של השדולה ופעילותה בתחומי מעמד האישה וחקיקה - היא בהחלט מתמקדת בדברים החשובים והמשמעותיים ושינוי הלכי רוח ציבוריים הוא חשוב ומשמעותי לא פחות. בלעדיו לא תתכן חקיקה שונה או אכיפה של אותה חקיקה.

אטיוד5

Active member
אולי נשנה את הניסוח

במקום "... קהל מאזינות גדול מספיק בשביל ליצור לחץ " נוכל להסכים על "... קהל מאזינות מספיק חזק בשביל ליצור לחץ גדול" ? כי, לענ"ד, השדולה הזאת קטנה. קטנה מדי.

המוזרה

New member
נכון מאד

מאבק הנשים אכן צריך להתמקד בהשגת שכר עבודה שווה, שוויון הזדמנויות וכו' אלא שיש להתחיל איפשהו. יש לשנות מושגי יסוד. כשמישהו מחזיק בדעה שגבר הוא חכם חזק ויודע מה הוא רוצה, לעומת אישה שהיא תרנגולת טיפשה שטובה רק לדבר אחד, שומע שיר כמו "כשאת אומרת לא", זה מחזק את דעתו. שדולת הנשים אינה עדת תרנגולות המחפשת תיקונים קוסמטיים, אבל יש מימד חינוכי בהסרת שירים מסוימים מרשימות השידור. (ויש עוד המון שירים כאלה ראה למשל "זמר שלוש התשובות" המכונה בצדק שיר הסמרטוט אותו כן משדרים במלוא המרץ)

קוליפון

New member
למה את מתכוונת../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

אטיוד5

Active member
הממד החינוכי נסתר מעיני, סורי.

ובפרט, השיר הזה הוא יותר מכל דבר משעשע בעיני, ולא מעביר מסר אנטי-פמיניסטי אלא למי שלפרשו ככזה. לא נראה לי שהשיר הזה מעודד נשים לומר "לא" כשהן מתכוונות ל"כן". וגם לא נראה לי שהשיר מעודד גברים לפרש "לא" אמיתי כ"כן". השיר בא לתאר מציאות (עצובה) שבה נשים רבות אכן אומרות "לא" כשהן מתכוונות למשהו אחר. ואל תשאלי אותי עכשיו מדוע מציאות עצובה משעשעת אותי. נו טוב, בכל זאת, לא המציאות העצובה משעשעת אלא אופן תיאורה.

אטיוד5

Active member
what a mess

ובפרט, השיר הזה הוא יותר מכל דבר אחר משעשע בעיני, ולא מעביר מסר אנטי-פמיניסטי אלא למי שמעונין לפרשו ככזה.

מי שהיה מעוניין לפרשו כך

היו פרקליטי ההגנה במשפט אונס שומרת, שהביאו את הציטוט הזה כדי לתת לגיטימציה לכך שהחבר'ה לא לקחו ברצינות את סירובה של הקטינה לשכב איתם. בעקבות טיעון זה קבע השופט חשין תקדים בחוק אשר הגדיר מחדש את המושג "הסכמה חופשית" כהסכמה פעילה (במילים או בהתנהגות) שאינה ניתנה תחת לחץ כלשהו, גופני או נפשי. השימוש בשיר לשם הגנה על חבורת אנסים מתועבים זיעזע את דן אלמגור עד כדי כך שהוסיף בית לשיר שאומר "כשהיא אומרת 'לא' לזה היא מתכוונת"!

אטיוד5

Active member
הנה לך בדיוק ...

אלמגור הזדעזע. וכל אחד שהוא לא עו"ד בן-זונה או גבר חזירי או כל מטומטם/ת אחר לצורך זה היה מזדעזע באותה מידה. כי באמת צריך להיות נתעב באופן יסודי כדי לפרש ככה. כל בן תמותה נורמלי מפרש את השיר הזה על דרך החיוך המשועשע. לדעתי שטות היא להסיר את השיר מלוח המשדרים רק בגלל שיש מטומטמים בעולמנו. יתרה מכך, הסרה מעין זאת נותנת איזו שהיא לגטימציה לפרשנותם, כאילו היא סבירה.

למעלה