לאחרונה

מיכל25אב

New member
אני מסכימה עם נושא השייכות

אבל חוששת שעם השייכות באה תופעת העדר... העקרון הוא למצא לך קבוצת שייכות עם אותו אני מאמין שלך,אבל שזה לא יתיר לך עצימת עיניים והליכה עוורת! עליך האחריות להפעיל שיקול דעת..

א נ י ה ו

New member
לאחרונה

אני מנסה להגדיר את עצמי. חילוני אני לא, ולו רק בגלל העובדה שבגלל אשתי אני שומר בבית על אורח חיים דתי. אך גם אורתודקסי אני לא,למיטב הבנתי והשגתי - התורה לא משמיים, אך בהחלט אני חושב שקיימים בה אלמנטיים חיוביים ומוסריים. אולי קונסרבטיבי תהיה ההדרה הנכונה, שימור החלקים היפים של היהדות, ללא אותם איסורים ארכאיים שרבני השלטון טורחים להפיל עלינו השכם והערב. האם אתם מגדירים את עצמכם כשייכים לקבוצה מסוימת? ומה זה אומר (חינוך ילדים לדוגמה) ?

גל נעים

New member
אני חושב שהגדולה היא -אי ההגדרה.

מדוע שתכניס את עצמך לקטגוריה זו או אחרת?, אולי תמצא שאתה לא זהה עם ההשקפה הקונסרבטיבית ב-100%, מדוע שלא תבנה את עצמך שלב אחר שלב ותנסה להגדיר איפה המשבצת שלך בכל הפאזל?, לא כולם חייבים הגדרות סיסטמאטיות שלבסוף הסיסטמה מכתיבה ולא האיש...

ב ר ו ר

New member
גם אני מצטרף להאמור

וכמובן שאין כאן קבוצתיות מסויימת, כל אחד יברור את הראוי, וכך יעשה, נכון שגם זה צריך למידה, אבל דבר ראשון, להתנטרל מהתוספות הרבניות כהגדרתך, ולבחון כל דבר לגופו. אתה חי בכלל?

א נ י ה ו

New member
זו כנראה בעיה פסיכולוגית שלי ../images/Emo13.gif

לא בחנתי את הדרך הקונסרבטיבית, אך על פי הבנתי את המילה Conserve - שימור, אני נוהג, חוצמזה - נושמים.

אולי פה יתחדש שאתה אותודוקס????

מי אמר שאוהד תורה ומחזיק בה נחשב רק מי שמאמין שתורה מן השמיים??? ואם תורה מהשכל???? זה לא מהשמיים???????? ד"ר פלק מסביר שגם אם בן אדם כתב את התורה ערכה יכול להיות אלוהי והיינו, אם הערכים שלה עדינים במידה לא רגילה, אזי אנו מזהים את האמת הנראית מגבוה וממעוף = "אמת אלוהית" איני דן עכשיו בגוף הדברים אלא ביסוד ההנחה אם אורתודוקס אמיתי חייב להאמין בכל מסורת שאינה בהחלט אמיתית אולי היהדות האמיתית היא כזו כשל הד"ר הרב זאב פאלק שלפי ההכרות שלי עם אישיותו וידיעותיו אינו נופל מ"גדווווווייייל"???????????? אניהו אולי אתה שומר התורה האמיתי חשוב על כך

גל נעים

New member
הכל עניין של הגדרות אנושיות...../images/Emo8.gif

ותמיד תהיה בעיה לאותו אחד שמגדיר דברים באופן שהוא חושב שהם "מוחלטים", ובכך כופה את דוגמאת מחשבתו על הכלל, הרי כך היא כל "דת". נכון אמרת שיסודות ההנחה צריכים להבדק לפי השכל, כי אם השכל הגדיר את אותם מינוחים ראדיקליים דתיים וכפה אותם על הכלל, כך השכל יכול לאמור אחרת ולנסות להגדיר מחדש תוך כדי אבולוציה של בניה על המוכן והישן...

Night Light

New member
אני לא שייכת לשום מקום

אני לא מתאימה לאף סכימה. אני לא מצייתת בצורה עיוורת לתכתיבים. אני לא עושה מה שאני לא מאמינה בו בלב שלם, פרט למה שממש עקרוני לבעלי. אני בוטה, כנה, אמיתית מדי בשביל ההגדרות של אישה דתית. אני שמרנית ו"כשרה" מדי בשביל ההגדרות של אישה חילונית. לא קל להיות יוצא דופן בנוף הזה, שבו מוקיעים את מי שלא הולך בתלם. בציבור הדתי בכלל והחרדי בפרט, הדברים הכי באנאליים נחשבים לסטייה חברתית. השאלה היא כמה אתה מאמין בעצמך, בכח שלך לעמוד מול הלחצים ולהשאר נאמן לעצמך. סיני צעיר אמר לי פעם "אני הוא אני ולא אף אחד אחר"

למעלה