לאחיקם: גו בישראל

לאחיקם: גו בישראל

דיברתי עם ידידתי, אלופת הגו בארץ. היא הפנתה אותי לאתר הבא: http://www.freed.net/israel-go אם יש לך שאלות נוספות, היא מוכנה לענות עליהן באי-מייל, אבל אני לא רוצה לפרסמו כאן, מפאת הוירוסים (של סלבו ושל אחרים). תכתוב אלי, ואני אשלח לך את הכתובת.

שיקה

New member
סלבו,

זה כל כך קשה ליצור לעצמך שם טוב, וזה כל כך קל לקלקל אותו .... תראה את כל האנשים האלה...באיזו מהירות הם משמיצים אותך... ועוד בגוף שלישי...

לזה אתה קורא השמצות? עוד לא

ראית כלום!!! ספציפית, קיבלתי את המייל הזה משני אנשים שאני לא מכירה לפני שקיבלתי אותו שלוש פעמים מסלבו. כל מה שאמרתי זה שאני לא רוצה לחשוף בן אדם שבכלל לא שייך לפורום לוירוס שבברור מסתובב פה.

חובבן

New member
אני נהנה לשחק גו באתר המשחקים של

yahoo, ככה עם אני מפסיד (מה שקורה ברוב המשחקים) אני מסביר לעצמי שהיריב הוא אמן יפני גדול.

WhiteBear

New member
לימדו אותי "גו" לפני יומיים.

ידיד של ריבקה (
), עומר (??עמיר, עומיר, עימור ??? לא משנה), שיחק איתי קצת גו. משחק חמוד לחלוטין. אם כי הניסיון שלי לכרגע שואף לכלום. הדוב הלבן.

חובבן

New member
היפה בגו, שמצד אחד החוקים מאד

פשוטים (הרבה יותר משח), אבל המשחק מסובך וניתן להגיע בו לרמות גבוהות מאד. בניגוד לשח, לא הצליחו עדיין לכתוב תוכנת משחק שיכולה להתחרות עם רבי אומנים.

גם בשח לא. בסוף בנו מחשבים מיוחדים

וגם הם לא מנצחים על בסיס סדיר. אגב, לאחיקם - משחק איתי ירד מהפרק? ותזכיר לי שבוע הבא להביא תוכנת עזר לגו למרכז (היום אני במעגל אז אני לא אהיה במרכז).

חובבן

New member
הרשה לי לחלוק. ../images/Emo32.gif

אני מתעסק בנושא ואם אתה מעונין אוכל להרחיב בנושא (במשך ימים)

הרחב, הרחב. למיטב ידיעתי (הלא רבה)

משאבים רבים הוקצו, כמעט מרגע יצירת המחשבים הראשונים, לבניית תוכנות שח, כי האמינו שזו הדרך לAI. זה התבדה, אך שעות המחקר הרבות וכן לימוד המשחק האינטנסיבי של חלק מגדולי המטימטיקאים בעולם, לצורך זה בלבד, הותירו את רישומם. גו, לעומת זאת, כמעט ולא נחקר באותה שיטתיות ויסודיות. קיים הפרס (שאאל"ט זו השנה האחרונה בה ניתן יהיה לגבותו) עבור תוכנה שתנצח אמן גו, אבל לא IBM, ואף לא רוב מחלקות המחקר של רוב האוניברסיטאות המובילות בעולם, מתעסקים בגו. כך שלדעתי אין ממש מקום להשוואה בין תוכנות גו לתוכנות שח. לא מבחינת המשאבים שהוקצו, וכמובן לא מבחינת התוצאה בשטח. על מה אתה חולק? DEEPBLUE לא היה מחשב ייעודי, שכל מטרת עיצובו ובנייתו הייתה משחק שח נגד אדם אחר ויחיד? וזו רק דוגמא.

חובבן

New member
תן לחלוק

האלגוריתם למשחק אכן לא השתנו (כמעט) ב 50 שנה האחרונות והם מתבססים על פיתוח עץ מהלכים. האלגוריתם הבסיסי נקרא MINIMAX. בעוד בשח יש בכל שלב 30~ מהלכים חוקיים, פיתוח עץ לעומק 12 (deep blue) דורש בדיקה של 30 בחזקת 12 לוחות. בגו, יש בכל שלב 19 בריבוע מהלכים חוקיים ולכן ניתן לפתח עץ קטן בהרבה. בשח גם קל יותר להעריך מצב של לוח ולתת לו ניקוד איכותי. יש היום הרבה מאד עבודה על גו באקדמיה והתפרסמו מאמרים מענינים בנושא. כמה המלכים חוקיים יש בטאי צ´י ?

רק אחד. המהלך הנכון לאותו רגע.

(נכון - בהתאם לידע שלך ולמצב). כל מהלך אחר לא יהיה "חוקי". מינימקס זה לא האלגוריתם היחיד. זה אפילו לא אלגוריתם יחיד בפני עצמו, אאז"נ. זה יותר דרך לתאר פעולה בסיסית משותפת למספר אלגוריתמים. אבל אני חייב לזוז, עוד כשאחזור

delete ידידי

אם תרצה ללמוד גו ממתחיל (מקצועי - בטאי צ´י אני מתחיל כבר שנים...) אשמח לשפשפך באבק הגו. תרים טלפון בהזדמנות, גם לתיאום גו וגם סתם לטרוניות הדדיות על האווילויות שבחיים. ממני, אחיקם.

ללמוד גו ממתחיל (מקצועי) לכבוד לי

טלפון, והזדמנות, לדאבוני קשים יותר המה. יש לי רתיעה עזה מלחצני הספרות, השפופרת ועיקולה המטריד, הצליל הבלתי נלאה של טרם חיוג, הסליל הנחשוני עקלתוני, המחבר את השפופרת לגוף החומרני המעוצב תעשייתית, הוא סליל מסריח מעודף עורמתיות נחשית, וקפיציותו היא סמל להתנגדות האינטגרלית של שיחה בטלפון לחיים באשר הם. לענות לטלפון, לעומת זאת, אין בעיה. תתקשר כשאתה יכול, נדבר (אתה מאמין ששוב איבדתי את מספרך? והפעם רשמתי אותו על המחשב...).

לכל המעוניינים במשחק גו

לשחק גו אני תמיד מוכן. גם כשאיןזמן/נורא ממהרים/אשתי מחכה לי באוטו ושאר ירקות. אי לכך - נא ליצור קשר באתר זה. לגבי delete ו-whitebear, תתפסו אותי (לא חזק מדי ולא באוזן ימין)ביום חמישי במרכז, ואז נתאם. מצב המשחק שלי תקוע ב-Seki, ואולי אחד מכם הוא ה-shitsu atary שלי. בברכה נאמנה, אחיקם.

למעלה