לאחינו בני שבט ה CSSD

לאחינו בני שבט ה CSSD

רצ"ב כתבה שפורסמה במגזין בלאק באלט האחרון עם פראנק בראם יישר כוח סוף סוף מתחילים להגיע אנשים יותר רציניים למגזינים הללו ונחשפים לציבור למי שמעוניין לקרוא את הכתבה באיכות סריקה גבוהה יותר שלחתי לרן מהנהלת הפורום כמו כן ניתן לשלוח לי אמייל ואני אשלח לכם לגאי ויובל ולמי שרוצה עותק של המגזין שיכתוב לי ואביא בדיוק עוד שבוע אני בבית בכל מיקרה אביא עותק אחד לבייבי כמו כן מי שרוצה חליפת גיאוגיטסו אביא לדודי ארמה מיספר חליפות של גון מאצדו עם חתימתו אבל זה יקר מידי לטעמי

בראם כבר שלח לנו במייל

בכל אופן: הרבה
אבי
מחכים כבר לראות אותך. שתדע שהחבר'ה אצלנו מצפים לשיעור שלך בתוך אחד מהחמולה של CSSD ... כך שאם אתה לא רוצה לסבך אותי ואותך אז קח זאת בחשבון

Tonjin

New member
למצ'אדו יש חליפות מעולות

וגם סולידיות וכאלו שיכולות להתאים לא רק לבBJJ (כלומר בלי כל הפאצ'ים, הפרסומות והכתובת שלפעמים ממש מסתירים את החליפה עצמה ולא מקובלים כ"כ במקומות שלא מתאמנים בהם רק בBJJ) רק לידע כללי - כמה חליפה כזו עולה (אם אפשר בלי החתימה של ג'ון מצ'אדו), אני אמנם לא מתכוון לקנות בקרוב, אבל אנשים כאן שואלים לפעמים..

חליפות מאצ'דו וקצת על המישפחה

חליפות מאצ'דו לא נימכרות בדרך כלל ל"אנשי חוץ " המאצ'דו היא מישפחה סגורה שבחרה בדרך מסוימת ללמד את מה שהם מאמינים בו ובדרך כלל אינם נוטים לשתף מי שלא מ"בני במישפחה " בשנים האחרונות הם הוציאו מיספר DVD וזאת לאחר שתלמידים רבים שלהם ש"יצאו " מהמישפחה חשפו חומר שהיה נילמד בעבר לאנשי הבית ספר בילבד והמיקרה היותר מפורסם היה של "מישהו שיצא עם DVD של "ספיידר גארד " אחרי ש "ניזרק" מהמישפחה היום הם פתוחים יותר ומוכנים ללמד סמינרים וגם קצת ל"הוציא " חומר שלהם לשוק וזה נהדר כי הם מישפחה מאוד מוכשרת ( זאן זאק מאצדו היה אלוף עולם ואפשר לומר שהוא נכה וחסר כמעט יד...לפחות האצבעות ) קארלוס מלמד בטכסס וקשור עם צ'ק נוריס שהוא אחד מתלמידי המאצדו המושבעים והוא אדם מאוד מיוחד ! ריגן שנחשב "לוחם על " פשוט גורילה שכל דבר מיתגמד לידו איש מצחיק ונחמד ביותר והאדם האחרון לפגוש "בסימטא חשוכה" אורי קפה לומד בעיקר עם ריגן וריגן לוחם בחסד 264 קרבות ללא הפסד מול כל תחום אפשרי מגודו גיאוגיטסו סאמבו וחופשי גון מהווה עבורי את הבחירה מכיון שהוא בין ה"דג " של זאן זאק ויכולת תנועה מדהימה וליכולות של ריגן ואני מכיר לו תודה לכל יום אימונים וכל שעה וכל עצה ! וכולל את הזכות שנתן לי ללמד בדוגו שלו במשך הזמן שהייתי בלוס אנגלס גון בחור מבריק ואיש מישפחה למופת אב לארבע ילדים ( כן לא מצליח לעבור את הגארד...) במשך חמש שנים אני משכנע אותו טיפין טיפין להגיע לארץ ולהעביר סמינר ולפני שנה הוא פגש את חיים פאר וסוף סוף נירקמה הידידות וגון הסכים שקבוצת האוניברסיטה בתל אביב של חיים פאר עוברת למישפחת המאצדו - מזל טוב ! השנה גם המאצדו מבינים שאם רוצים גם להביא אוכל צריך לא להתמסחר אבל לימצוא פשרה והם כבר מבינים שכן צריך למכור גם חליפות ולא רק לתלמידיהם - פשוט היו להם מיקרים עם אנשים שהגיעו ללמוד לשבוע וחזרו למדינותיהם "חגורה שחורה " מאצדו.... לפני מיספר חודשים הגיע Kazuyuki Miyata ונישאר ללמוד שם ובקרב הראשון שעלה לאחר האימונים שם ניצח גון נחשב מורה ישיר ולא יחשוב ל"השליך " תלמיד מחוץ לבית ספר ולכן זה בית ספר קטם מאוד טוב משלמים יותר כמעט כפול ממקומות אחרים אבל... ולא מעיזים ל"שחק " לפני חודש גון "זרק " חלק גדול מהתלמידים שהפרו "קודי התנהגות " בלי להניד עפעף הייתי אומר אחרי הרבה שנים ובתי ספר לאומניות לחימה שהם שהירשימו אותי ביותר כאומני לחימה ולוחמים אני שמח לזכות ללמוד תחתם לגבי מחירים הגי היחידי שיש כרגע הוא עם חתימה של גון והמחיר 150 דולאר להבנתי לביקור בישראל הוא יכין גי במחירים שונים ואעדכן

Tonjin

New member
תודה רבה

ו150$ לגי איכותי זה דווקא מחיר בהחלט סביר

Tonjin

New member
ועוד שאלה על הBJJ של המצ'אדוס

אתה יכול להרחיב קצת לגבי הג'וגוטסו של המצ'אדוס ומה מייחד ומבדיל אותו מאלו של אחרים בתחום הברזילאי? מה הדגש שהם שמים על עמידה, או שהם שואבים את הידע בעמידה משיטות אחרות? ממשהו שנכתב כאן בעבר הבנתי שהם מתמקדים בעיקר בג'וג'וטסו ספורטיבי טכני מאד עם גי, האם זה נכון?

משה קיץ

New member
אתה טועה במשהו אבי

ריגן משאדו הפסיד פעמיים לריקסון גרייסי בקרבות BJJ במסגרת SUPER FIGHT כמובן זה לא מפחית מהיותו אחד הגדולים,אולי בכל הזמנים. חוץ מזה ,הפסד לריקסון גרייסי זה לא ממש נחשב. קזויוקי מיאטה למי שלא יודע,היה מתאבק אולימפי מהסגל היפני. את קרב הMMA הראשון עשה מול רוילר גרייסי והפסיד לרוילר בטראינגל.

ריקסון גרייסי וריגן מאצדו

להבנתי ה"לוחם " המדובר ביותר היה "רולס " גרייסי שהיה אח גדול מריקסון ב 7 שנים ונהרג בתאונת גלישה אווירית בסביבות שנות ה 80 ומאז למעשה לא קם עדין מי ברמתו לפחות זאת מה שנאמר ומצוין תמיד לזיכרו פעם נידמה לי אמר דוד בינימין כי רוייס גרייסי אמר לו שבכל פעם שהיה עולה לתחרות יקבל סוכריה אם ינצח ואם יפסיד שתיים בפילוסופיה שלהם כל זמן שעלית למיזרון ניצחת למשה תודה ותוספת גם לריקסון היה הפסד לזכותו כנגד רון טריפ שהיה אלוף גודו וסאמבו ולהבנתי כתוצאה מחוסר הבנת הכללים של התחרות אין ספק שמדובר במישפחה גדולה ומכובדת ושהוכיחה ומוכיחה עצמה יום יום על המיזרון מעולם לא שמעתי על קרב בין ריקסון לריגן בעבר לפני שכתבת ואנסה לשאול כי זה ממש חדש לי - ולהבנתי הם לא עלו לקרב מישום שהיה ניסיון ל"עמת " אותם בארה"ב והבנתי שהם לא עלו ודוקא שמעתי על קרב בין זאן זאק מאצדו לריקסון אבל חשוב לזכור שריקסון הוא ה " טופ דוג " ומאז מותו של רולס למעשה הוא נחשב לוחם בחסד עליון ריקסון איש מדהים ביכולת גופנית מדהימה ויכולת קרב כשל שח מט ויכול לומר לך אני אסיים בחניקה כזו או בריח כזה ולא תצליח אפילו לחלום לחסום זאת הוא גאון "תנועתי אין ספק שמדובר באנשים שרוב מי שעוסק באומנות לחימה חושב שהמורה שלו הוא אגדה אבל באמת מדובר ב "נפילים " שניהם דאן 7 בגיאוגיטסו ברזילאי ולהבנה זה באמת עולם אחר , מכיר המון מורים אלופים ודרגות מכובדות שהגיעו עם דאן 8 ויותר וחגורות כחולות של ריקסון או ריגן הכניעו אותם בשניות עד היום יש פרס של 100000 דולאר למי שיצליח להיכנס לבית ספר של גרייסי בטוראנס ( היה מייל מהבית שלי בלוס אנגלס ) ולהכניע את המורה ! מי מכיר מורה שיהיה מוכן להציע כזה אתגר ? וגם לא להפסיד 100000 בשבוע השני ? הם מחזיקים ברקורד הזה מעל 10 שנים ! ביקרתי שם לראשונה עם חיים גוזלי כשהיה בביקור וחיים צילם קלטת עם הביקור במוזיאון ובבית ספר הענק שיש להם שם למי שמעונין לראות ולא יכול להגיע שיפנה לחיים גוזלי הפעם הבאה היתה במיסעדת הסושי "אכול כפי יכולתך " מתחת למועדון ורוריין ש"חטף " אותי מהחנייה שם ולקח אותי ל "שיחה " והפסדתי פגישה שם אבל הבן שלי החל ללמוד שם עם הבן של רוריין שהבן הגדול מאמן עם רוריין והבן הקטן שהוא בן 6 התאמן עם הבן שלי כשניסה לשכנע אותי אמרתי לו שאני "מאצדו " הוא חיבק אותי ואמר אתה בידיים הכי טובות תמשיך ללמוד עם גון ! כך שהבן למד עם גרייסי ואני עם מאצדו מה ההבדל ?

מה ההבדל ? - המשך

ההבדל הוא איפה אתה גר , מי מלמד ליד הבית שלך ( לא תטוס ללוס אנגלס ללמוד ואולי כן אז מעולה ! ) מה המחיר , מה מקבלים ומה אתה רוצה ובטח יכולתי להמשיך הרשימה גרייסי היא מישפחה עניפה ( המאצדו הם קרובי מישפחה דרך אגב ) כולם תלמידי קארלוס גרייסי הדוד של המאצדו והאח של היליו להיליו סיפור מדהים גם כן היליו נכה שיתוק פוליו ! הוא לא התאמן בגיאוגיטסו והסיפור ששמעתי ממקור ראשון בנו רוריין הוא שהוא היה יושב עם בקביים ורואה את השיעורים של קארלו שהיה איש מיוחד גם כמורה גם כאדם וגם כאיש בריאות - דיאטות ותזונה ולא לעשן ולא לסמים ואלכוהול וכדומה ! בכל מיקרה אחד ה "כלים " הגיע לשיעור פרטי וקארלוס שכח ולא היה שם אז היליו קם ופתאום לימד את הבחור שיעור פרטי ! מאותו יום הבחור עבר ליהיות תלמיד של היליו והיליו הפך למורה ! היליו איש צנום חצי נכה ( גם היום כאיש מאוד מבוגר עדיים "מיתגלגל " ) ה "זקן " כפי שהוא מכונה ואגדה מהלכת לכשלעצמה ! אין לי מה לומר מילבד מאוד מומלץ - כן אומנות לחימה מעולה ! יש מורים טובים בברזיל ובעיקר ארה"ב רצוי לזכור שכאן הכלכלה טובה יותר וטוב להם להתפרנס פה יותר יש גרייסי באאה בברזיל , חשוב לזכור יש יריבות בין " ואלה טודו " לפחות בעבר בין ריקסון למרקוס רוראס אז לא להיכנס לפוליטיקה הם כולם טובים וכולם מורים מהשורה הראשונה יש דורות חדשים של מורים כמו מארסלו גארסייה ,ריי דיאגו ,מריו "פה דה פאנו " ,גוסטאבו דאנטאס ,מארסלו קאוולקאנטי , דה לא ריוה ועוד שמות חדשים ומורים מעולים בתחום ! ועוד מורים שהם תוצר של מעל 15 שנים שהחברה האלה מלמדים פה בארה"ב ומורים כמו קריס האטר ( שהוא קצת בהפסקה ) שון וויליאמס ,גיירג קוקוק, גון שמלמד אצל רנזו גרייסי לדוגמא וחשוב להבין שהדור החדש הוא שונה במיוחד פה בארה"ב הייתי אומר שיש עליית מדרגה ולמי שרוצה ללמוד דווקא להגיע לפה יש פה מורים שהם מיתאבקים לשעבר ( כמו אצל גון מאצדו יש את דאג שהיה חבר ניבחרת ארה"ב 15 שנים ועבר לגיאוגיטסו כרגע ניצח תחרות למי שילך לאתר של גון מאצדו יוכל ליראות ) יש פה כמו גון שמדריך אצל רנזו הוא חגורה שחורה בגודו ובברזיליאן גיאוגיטסו ומיתאבק לשעבר אז זה נותן פרספקטיבה שונה ולכן היום יש דורות חדשים מלומדים הרבה יותר וכל התחום הרבה יותר מפותח אפילו ממה שאני זורכ משנת 94 ( ב 94 עשיתי קורס מאמנים בוינגייט ואז אני זוכר ששאלתי אנשים מגודו והם לא ידעו כלום על שמות והנושא ולעומת זאת היום הם חוזרים או לפחות חלקם בעיקבות דרישת התלמידים לחזור לקרקע חזרו ללמד את הנושא כי הקרקע די נעלם שם עקב החוקה שהישתנתה ולהיזהר מגודאים שיודעים קרקע - עצה ! מי שיודע מי זה איסאו אוקאנו קאשי וואזקי יוכל להעיד שלא תיהיה להם בעיית קרקע כי הם דור שגדל על קרקע בכל מיקרה הם מביאים ידע נוסף וחשוב ! ) ולשאלה למה מאצדו

למה גון מאצדו

ובכן לימדתי גיאוגיטסו וחיים גוזלי יעיד שכבר ב 96 הבאתי לישראל את קארלוס ניוטון ועדיין בישראל היה כל הנושא די חדש ואפילו מאוד נגד וברור למה כי הנושא הוצג בצורה "הרעה " שלו כלומר הקרבות ובדיוק נהרג אמריקאי בקרב ברוסיה ואז ביטלו ערב תחריות שהיה אמור להתרחש בארץ ולכלול את קארלוס וחיים גוזלי קרקע הוא תחום נהדר תמיד אהבתי קרקע כשהייתי תלמיד של מוני אייזיק הוא לימד הרבה קרקע ותמיד אהבתי זאת אחרי יפן וכמה שנים בישראל הגעתי לפה לארה"ב בעיקבות " עבודה " והחלטתי ל "תור " היכן להיתאמן בקרקע הבית ספר הראשון היה דוקא של ריגן מאצדו ופגשתי לראשונה את רוגר אחד האחים דיברנו התרשמתי וחשבתי ברצינות להירשם, מאוד הרשימה אותי גישתם והתאימה למה שחיפשתי עברתי כימעט בכל בית ספר באיזור שלי ( חיים גוזלי יעיד ) ומי לא מלמד שם ? ריקסון זה משהו כמו 9 מייל ( אבל ריקסון עסוק וזו היתה הסיבה שלא רציתי ללמוד אצל תלמיד של...חוץ מיזה הוא בדיוק איבד את בנו בתאונה אז.....רוייס מלמד בהרמוסה ביץ שזה 2 מייל מהבית שלי . והמרכז של מישפחת גרייסי של רוררין שה 5 מייל והבן שלי לומד שם ואז אישתי מיתקשרת שאגיע ל"עיר " ליפגוש אותה מרחק של 25 - 30 מייל והיא ליד הבית ספר של גון מאצדו ניכנסתי לראות את הבית ספר רק מסקרנות שכן זה רחוק לי וזהו מיד היה ברור לי ששם המקום שלי בחירת מקום לפחות היום אצלי זה התחושה הרגשתי בית והרגשתי מחובר מיד לצורת האימון אופי האימון עצימותו גישה כמות הכוח המושקעת ומעל הכל בטיחות ! מאז ארבע שנים התאמנתי שם פעמיים ביום 5-6 פעמים בשבוע ובשנה החמישים מכיון שהסמינרים הוציאו אות מארה"ב ומשלוותי...תמיד בשלושה שבועות בבית הייתי מתאמן לפי אותו מינון מה משך אותו ? תחושה , זה היה בית שני עבורי גם התלמידים ( לכל דוגו יש אנרגיה בלי לפגוע אבל למי שיש ניסיון ניכנס ומיד קורא את האנרגיה וזה נובע מהמדריך ובית ספר לא מיסחרי ידאג ל"הוציא " תלמידים שהאנרגיות שלהם לא מתאימות ) גון כמו שאמרתי זו רמה אחרת אנושית וכמורה כמי שחיפש לא עוד "חגורה שחורה " אלה ידע ידע ידע לא סיפרתי לו מי אני ומה הרקע שלי שמתי לבנה והיצטרפתי למתחילים רציתי ללמוד יסודות שלהם ולא איכפת לי מה אני יודע , גיליתי ששם הטעות שלנו כמורים גם אם אתה יודע מה זה גיגי קאטמה לדוגמא יתכן ויש זויות שאתה לא מכיר וגישה שונה , לא אזכיר כי הצטרף איתי חבר שדוקא רצה להודיע את הרקע ומיד החל "להתגלגל " למרות שהוא היה תלמיד שלי בעבר ( ואמרתי לו שזו טעות ) הוא חשב שהוא לא רוצה ל"בזבז" , זמן על מה שהוא יודע כבר ולמעשה היום מכיר בטעות נחשפתי להמון דברים שחשבתי שזה ככה אבל אפשר גם ככה ולמעשה גון מבחינתי הוא גאון בגיאוגיטסו ויכול לשפר כל תנועה כשקארלוס ניוטון הגיע לבקר אותו בלוס אנגלס הוא הופתע מכמה רמתי השתפרה בקרקע ואז נסענו לגון הוא ניסה ל " התחכם " עם גון וגון צחק ו"שיחק " איתו כמו שאני עם הילד שלי , קארלוס כל כך הופתע שביקש מגון ללמד אותו התשובה של גון היתה פשוטה - בוא אזמין אותך לקפה אבל לא אוכל ללמד אותך קארלוס התעקש למה התשובה היתה פשוטה אם אאמן אותך לא תוכל להילחם עם גרייסי בני דודנו אם תבטיח זאת אלמד אותך ! כלומר גרייסי ומאצדו אנו מישפחה ואסור לנו לריב ביננו ! עוד דבר שאהבתי אצל גון היה שחייבים להתאמן עם גי ורק מיתקדמים שחורות יכולים בלי גי אני חושב שיש חשיבות ללמוד את הבסיס קודם לפני ש "רצים " לקרבות ולשוליים וללחימה חופשית וללחימה ללא גי , למי שיודע לעבוד עם גי יש יתרון כולל ללחימה ברחוב כי ברחוב לרוב לבושים ובזירה חצי ערומים אז כן חשוב לדעת לעבוד עם גי וזה מאצדו כמו כן מאצדו יהיה שילוב גודו ,הטלות טאק דאון מהאבקות,איגרוף וגון אפילו עושה סכינאות תו כדי גראפלינג ומקל והרבה יותר מגוון ופתוח כשקודם כל "תרוויח " את הבסיס ואז תוכל ליראות עוד זויות כולל בריחי רגליים ולחימה חופשית כמובן שיש שמלמדים שילוב של עם ובלי גי וכמובן שכל אחד ימצא הדרך שמתאימה לו כמי שלימד ומלמד קנדו ולא מאמין בללמד איידו ללא דאן 1 בקנדו כך לימדו בבית ספר שלי וכך אני מלמד לדעתי בלי הרקע והבסיס של קנדו שניראה הרבה כמו "ספארינג " סיוף עם חרב ללמד איידו בלבד זה כמו ללמד "פוזה " חסר הרקע הקרבי ומיצטער אישית לא ראיתי מישהו שלמד רק איידו ויש לו יכולת קרבית האיידו ניכנס לאייקידו בעיקבות למידתו של אאושיבה סנסאי מנאקיימה הדוקו סנסאי אבל פעמים רבות בלחימה ממש כל ה"תיאוריה " תישבר ומי שלא עשה קרבות "סיוף " פשוט "ספארינג " יאבד את ה"סנטר" שלו בשניות היה לי חבר שהרגשתי חופשי והוא הסכים לבחון זאת הוא היה דאן 7 ואז אחרי שהרגיש הסכים לכל מילה אבל גם לחימה קנדו רק "ספורט " תיהיה טעות נוראית יש לנסות ללחום כנגד נאגינטה וכלי ארוכים כיארי , כלים כבדים וכלים קלים כסיוף אולימפי וגם כלים אירופאים וגם להיכנס מה"קלינץ " לעבודת ידיים ולחימה כמו בעיטה אגרוף ועוד בלי כל זה זה לא יהיה קנדו זה יהיה קנדו של פדרציה X שהחליטה רק על כללים אלה ומיפגש עם כללים אחרים יחזירו אותך למיציאות הבנתי מאייל וויס שאלכס ונוח גרוס פתחו אפיק זה שמעמיד סוגגיות אלו וזה אחלה שבעולם - כן חשוב לעבוד מול אנשים שלא עובדים בכללים שלנו . כן שוב זה אישי אני אישית מחפש יכולת קרבית , יסודות נכונים ולא לעשות 57 קאטות שאף תנועה בסיסית באף קאטה אינה נכונה בסיס נכון לאהוב ולהוכיח שמה שאתה מאמין עובד ולא לאהוב זאת בצורה עיוורת

משה קיץ

New member
יפה מאוד אבי

כתבת יפה ומענין. חן חן על ההשקעה בהודעות. אכן מאשאדו נפלאים והדברים שכתבת נכונים ומדוייקים. ד''א לי יצא לעבור שיעור פרטי אצל "הזקן" גרנד מסטר הליו,מייסד השיטה,לפני שנתיים בברזיל(בביקורי הראשון שם).הוא היה נער חולה כמו שכתבת,אבל לא בפוליו עד כמה שידוע לי. לגבי ריקסון נגד ריגן... הקרב אכן התרחש,כקרב ידידותי(ריקסון חנק אותו בסוף).אני יודע שריקסון מאוד מעריך את ריגן ואמר עליו דברים חמים ביותר. יש לי את הקרב על דיסק והוא גם רץ באינטרנט(רק ששם הם כתבו בטעות ריקסון VS זאן זאק). כנראה אגיע למפגש הפורום ואז נוכל גם להכיר.

משה קיץ

New member
עוד דבר רולס גרייסי

נחשב לאגדה. כשמת רולס, ריקסון היה בן 17 וכבר אז קרוב מאוד לרמתו של רולס כפי שמעידים.לעניות דעתי ריקסון של היום טוב יותר מרולס של אז ,מכיוון שהיו לו יותר שנים לצבור וללטש ידע.השיטה התפתחה מאז ימי רולס. חלק אומרים שרולס היה הגדול ביותר. חלק אומרים שריקסון יורשו,הוא הגדול בכל הזמנים של משפחת גרייסי ובכלל.זה באמת שולי.שניהם ענקים!

chooselife

New member
אחחח...רק עוד כמה שנים

לסיים את התואר הארור הזה ואת האחד שאחריו ואז אני אוכל להעיף את שניהם לפח ולנסוע להתאמן אצל זאן זאק.

למעלה