למה גון מאצדו
ובכן לימדתי גיאוגיטסו וחיים גוזלי יעיד שכבר ב 96 הבאתי לישראל את קארלוס ניוטון ועדיין בישראל היה כל הנושא די חדש ואפילו מאוד נגד וברור למה כי הנושא הוצג בצורה "הרעה " שלו כלומר הקרבות ובדיוק נהרג אמריקאי בקרב ברוסיה ואז ביטלו ערב תחריות שהיה אמור להתרחש בארץ ולכלול את קארלוס וחיים גוזלי קרקע הוא תחום נהדר תמיד אהבתי קרקע כשהייתי תלמיד של מוני אייזיק הוא לימד הרבה קרקע ותמיד אהבתי זאת אחרי יפן וכמה שנים בישראל הגעתי לפה לארה"ב בעיקבות " עבודה " והחלטתי ל "תור " היכן להיתאמן בקרקע הבית ספר הראשון היה דוקא של ריגן מאצדו ופגשתי לראשונה את רוגר אחד האחים דיברנו התרשמתי וחשבתי ברצינות להירשם, מאוד הרשימה אותי גישתם והתאימה למה שחיפשתי עברתי כימעט בכל בית ספר באיזור שלי ( חיים גוזלי יעיד ) ומי לא מלמד שם ? ריקסון זה משהו כמו 9 מייל ( אבל ריקסון עסוק וזו היתה הסיבה שלא רציתי ללמוד אצל תלמיד של...חוץ מיזה הוא בדיוק איבד את בנו בתאונה אז.....רוייס מלמד בהרמוסה ביץ שזה 2 מייל מהבית שלי . והמרכז של מישפחת גרייסי של רוררין שה 5 מייל והבן שלי לומד שם ואז אישתי מיתקשרת שאגיע ל"עיר " ליפגוש אותה מרחק של 25 - 30 מייל והיא ליד הבית ספר של גון מאצדו ניכנסתי לראות את הבית ספר רק מסקרנות שכן זה רחוק לי וזהו מיד היה ברור לי ששם המקום שלי בחירת מקום לפחות היום אצלי זה התחושה הרגשתי בית והרגשתי מחובר מיד לצורת האימון אופי האימון עצימותו גישה כמות הכוח המושקעת ומעל הכל בטיחות ! מאז ארבע שנים התאמנתי שם פעמיים ביום 5-6 פעמים בשבוע ובשנה החמישים מכיון שהסמינרים הוציאו אות מארה"ב ומשלוותי...תמיד בשלושה שבועות בבית הייתי מתאמן לפי אותו מינון מה משך אותו ? תחושה , זה היה בית שני עבורי גם התלמידים ( לכל דוגו יש אנרגיה בלי לפגוע אבל למי שיש ניסיון ניכנס ומיד קורא את האנרגיה וזה נובע מהמדריך ובית ספר לא מיסחרי ידאג ל"הוציא " תלמידים שהאנרגיות שלהם לא מתאימות ) גון כמו שאמרתי זו רמה אחרת אנושית וכמורה כמי שחיפש לא עוד "חגורה שחורה " אלה ידע ידע ידע לא סיפרתי לו מי אני ומה הרקע שלי שמתי לבנה והיצטרפתי למתחילים רציתי ללמוד יסודות שלהם ולא איכפת לי מה אני יודע , גיליתי ששם הטעות שלנו כמורים גם אם אתה יודע מה זה גיגי קאטמה לדוגמא יתכן ויש זויות שאתה לא מכיר וגישה שונה , לא אזכיר כי הצטרף איתי חבר שדוקא רצה להודיע את הרקע ומיד החל "להתגלגל " למרות שהוא היה תלמיד שלי בעבר ( ואמרתי לו שזו טעות ) הוא חשב שהוא לא רוצה ל"בזבז" , זמן על מה שהוא יודע כבר ולמעשה היום מכיר בטעות נחשפתי להמון דברים שחשבתי שזה ככה אבל אפשר גם ככה ולמעשה גון מבחינתי הוא גאון בגיאוגיטסו ויכול לשפר כל תנועה כשקארלוס ניוטון הגיע לבקר אותו בלוס אנגלס הוא הופתע מכמה רמתי השתפרה בקרקע ואז נסענו לגון הוא ניסה ל " התחכם " עם גון וגון צחק ו"שיחק " איתו כמו שאני עם הילד שלי , קארלוס כל כך הופתע שביקש מגון ללמד אותו התשובה של גון היתה פשוטה - בוא אזמין אותך לקפה אבל לא אוכל ללמד אותך קארלוס התעקש למה התשובה היתה פשוטה אם אאמן אותך לא תוכל להילחם עם גרייסי בני דודנו אם תבטיח זאת אלמד אותך ! כלומר גרייסי ומאצדו אנו מישפחה ואסור לנו לריב ביננו ! עוד דבר שאהבתי אצל גון היה שחייבים להתאמן עם גי ורק מיתקדמים שחורות יכולים בלי גי אני חושב שיש חשיבות ללמוד את הבסיס קודם לפני ש "רצים " לקרבות ולשוליים וללחימה חופשית וללחימה ללא גי , למי שיודע לעבוד עם גי יש יתרון כולל ללחימה ברחוב כי ברחוב לרוב לבושים ובזירה חצי ערומים אז כן חשוב לדעת לעבוד עם גי וזה מאצדו כמו כן מאצדו יהיה שילוב גודו ,הטלות טאק דאון מהאבקות,איגרוף וגון אפילו עושה סכינאות תו כדי גראפלינג ומקל והרבה יותר מגוון ופתוח כשקודם כל "תרוויח " את הבסיס ואז תוכל ליראות עוד זויות כולל בריחי רגליים ולחימה חופשית כמובן שיש שמלמדים שילוב של עם ובלי גי וכמובן שכל אחד ימצא הדרך שמתאימה לו כמי שלימד ומלמד קנדו ולא מאמין בללמד איידו ללא דאן 1 בקנדו כך לימדו בבית ספר שלי וכך אני מלמד לדעתי בלי הרקע והבסיס של קנדו שניראה הרבה כמו "ספארינג " סיוף עם חרב ללמד איידו בלבד זה כמו ללמד "פוזה " חסר הרקע הקרבי ומיצטער אישית לא ראיתי מישהו שלמד רק איידו ויש לו יכולת קרבית האיידו ניכנס לאייקידו בעיקבות למידתו של אאושיבה סנסאי מנאקיימה הדוקו סנסאי אבל פעמים רבות בלחימה ממש כל ה"תיאוריה " תישבר ומי שלא עשה קרבות "סיוף " פשוט "ספארינג " יאבד את ה"סנטר" שלו בשניות היה לי חבר שהרגשתי חופשי והוא הסכים לבחון זאת הוא היה דאן 7 ואז אחרי שהרגיש הסכים לכל מילה אבל גם לחימה קנדו רק "ספורט " תיהיה טעות נוראית יש לנסות ללחום כנגד נאגינטה וכלי ארוכים כיארי , כלים כבדים וכלים קלים כסיוף אולימפי וגם כלים אירופאים וגם להיכנס מה"קלינץ " לעבודת ידיים ולחימה כמו בעיטה אגרוף ועוד בלי כל זה זה לא יהיה קנדו זה יהיה קנדו של פדרציה X שהחליטה רק על כללים אלה ומיפגש עם כללים אחרים יחזירו אותך למיציאות הבנתי מאייל וויס שאלכס ונוח גרוס פתחו אפיק זה שמעמיד סוגגיות אלו וזה אחלה שבעולם - כן חשוב לעבוד מול אנשים שלא עובדים בכללים שלנו . כן שוב זה אישי אני אישית מחפש יכולת קרבית , יסודות נכונים ולא לעשות 57 קאטות שאף תנועה בסיסית באף קאטה אינה נכונה בסיס נכון לאהוב ולהוכיח שמה שאתה מאמין עובד ולא לאהוב זאת בצורה עיוורת