לאור המצב

soulbird

New member
לאור המצב

משהו מעניין שקראתי האיזה עיתון . האם בגלל המצב הביטחוני אתם ממעתים לצאת ויותר גולשים בסייבר?? שבוע טוב

אני אפאטי

כנראה שזה מה שקורה כשמכורים יותר מדי. זה כבר לא מעניין אותי. הרי בלאו הכי אני לא יוצא מהבית לבלות. אני חושב שהריחוק הרגשי הזה גורם לי לראות דברים בפרופורציות אחרות. ברמה היומיומית זה שאנשים נהרגים בפיגועים שמצטלמים נפלא בטלויזיה זה באמת נורא. אבל ברמה היותר רחבה, סטטיסטית, אנשים נהרגים בתאונות דרכים יותר מאשר בפיגועים. כך שעם כל הכבוד למטורללים המתפוצצים האלו, אנחנו עדיין הורגים את עצמנו יותר בכבישים מאשר מה שמצליחים לעשות עשרה מחבלים מתפוצצים בחודש. אנשים נהרגים בכבישים, לא בפיגועים. אבל כשרואים טלויזיה זה נראה כאילו במדינת ישראל נהרגים עשרה בני אדם בשבוע, כולם בפיגועים. אני אישית הייתי מפסיק לנהוג לפני שהייתי מפסיק לצאת לבלות. אבל הסטטיסטיקה לא נגמרת שם. אנשים מפחדים לצאת לבלות כי אולי איזה מטורלל יתפוצץ ליידם. אבל מעישון מתים יותר אנשים בשנה מאשר מתים בתאונות ופיגועים גם יחד. אז השאלה צריכה להיות, האם לאור הסטטיסטיקות של המוות ממחלות ריאה ולב הפחתתם את השימוש באינטרנט או שזה רק גרם לכם לגלוש יותר. מצב בטחוני? איזה מצב בטחוני בדיוק? סיגריות מפילות אנשים כמו זבובים, רק שזה לא הרואי ומצטלם טוב כמו מחבל מתאבד. אז לא מדברים על זה. תסגרו כבר את הטלויזיה והרדיו ותתחילו לקרוא בעצמכם. Be Active עכבר

שירז**

New member
../images/Emo45.gifמצטרפת לדבריך.

אבל זו התקשורת שעושה את מלוא התהפוכה, נכון מתים יותר בתאונות דרכים, לפי הסטסטיקה, מתים יותר ממחלת סרטן , מתים יותר מעשיון יתר משהו כמו 8000 איש בשנה , כן לצערי זו המידע שהוזן לאחרונה. אבל הפיגועים האלה , יש בהם מן כוח אחר מסוג אחר, תקרא לזה מוות אחר, בגלל הפחד שנוצר מסביב לצאת החוצה לבלות, להיות בקניון ולהסתכל כל הזמן שהנה אולי עומד מישהו חשוד ההרגשה, של תלות מסויימת בפחד אותו פחד שהמתאבדים יוצרים סביבנו , החוסר אונים זה עושה את שלו, יש כאב המון כאב, אבל יש גם סוגי כאבים, תחשוב על זה עכבר. כולם מתים אבל תלוי איך ולמה. המציאות היום יומית אינה עוברת על סדר יום. אבל מי שם לב בכלל שמתים בשנה כל כך הרבה אנשים ?..בחיים האלה התרגלנו לאבד אנשים , חלקם יקרים וחשובים. מי עוד זוכר בכלל שבמגדל התאומים נהרגו בבת אחת עשרות אנשים ?...נישכח קצת נכון?..ולמה זה.?...כי עלו על סדר יומנו פיגועים מסוג אחר . כן קשה אבל כנראה זהו כוחו של החיים . אבל כוחו של האנושות כנראה גם לספוג את זה. ולקום ליום אחר לגמרי, לפעמים טוב ולפעמים רע יותר. נקווה שלא נצטרך לעבוד שום דבר קשה על מנת ללמוד להעריך ולו לקצת את המושג" חיים"...פתאום כל העניין של ההתמכרות מתגמד לעומת המקרים המזעזעים שיש לנו במדינה.

amiak

New member
האמת, קצת כן...

כשאני מגיעה הביתה אני לא יוצאת לחברות או להסתובב בעיר (עלק עיר- הכל נסגר עם השקיעה) כי יש פה סטטיסטיקה גבוהה לאללה של פיגועים. יותר בטוח ליד המחשב..

actress

New member
נכון!

העולם הוירטואלי ממש סבבה ביחס לעולם הרגיל שהוא מגעיל!

e-magine

New member
אף פעם לא הייתי בליין גדול

זה understatement אף פעם לא הייתי בליין, האמת גם אני וגם אשתי עושים את כל הדברים שצריכים לעשות מחוץ לבית, כאילו כלום, אבל דברים שלא מוכרחים לעשות, בעיקר יציאות עם הילדים, בחירת מקומות לנופשים, סופי שבוע וכ"ד, אנחנו כן מושפעים מהמצב. תראו איך הדברים משתנים: כשהפורום הזה עלה לאוויר, דיברנו די הרבה על זה שהאינטרנט מקום מסוכן, ומה סוגי הסכנות שבו, במיוחד לילדים, היום יש אומרים שהאינטרנט הוא המקום הכי בטוח שיש לילדים בחופש.

האם אתה גר אי במקום שהוא מבחינה

גאוגרפית או דמוגרפית נמצא ברמת סיכון גבוהה יחסית מבחינת הפיגועים?

e-magine

New member
לא מהכי מסוכנים

אך כמו שאת יודעת, אין היום מקום בטוח, חוצמיזה גם אני וגם אישתי מסתובבים לצרכי עבודה במקומות די מסוכנים מידי יום.

liz_liz

New member
כנראה בימנו ..

כבר אין מקום עם רמת סיכון נמוכה .. כל הארץ שלנו על כל חלקיה עם רמת סיכון גבוהה.. לפני שבועיים קרה המקרה בעירי.. מקרה שבחיים לא הייתי מעלה על דעתי שזה יגיע לעירי אבל עובדה זה קרה .. לכן היום אין שום דבר בטוח .. ושאלוהים ישמור על כל אחד ואחת מאיתנו . ליז.

למעלה