לאומי החדש של מקאן

לאומי החדש של מקאן

קרדיטים: סמנכ"ל קריאטיב: יניב מלינרסקי מנהל/ת קריאטיב: מיה קרמן, אלדד ויינברגר קופי: עידו בן דור, רומם סרנגה, דורון רובינשטיין. ארט: מל כספי, נעמה גבע סמנכ"ל לקוחות: שי גורן מנהל לקוחות: אלי דולב תקציבאית: קרן חנין פלנר/ית: גיא ויינברגר חברת הפקה: אולפנות מפיקת פוסט: נורית רימון, אירית פידל במאי/ת: נירית ירון צלם: טובי הוכשטיין בית פוסט: ברודקאסט

efeinsch

New member
יפה

מעניין מה יקרה כשהם יפרדו, נקווה שלפחות חתמו על הסכם ממון. בכל מקרה, סרטון חמוד שמהלך בזהירות על הגבול בין הדביק למתוק, מבלי להדרדר לתהומות ה"רגש בשקל", ואף להתחבר לאינסייט של ייעוץ פיננסי יצירתי. סבבה מבחינתי.

אורז

New member
מזעזע

מחריד, נורא ואיום, בלתי נסבל, בושה, ביזיון אני בטוח שכמעט כל אנשי הקריאייטיב של מקאן כולל היוצרים של הסרט הזה יסכימו עם הסופרלטיבים שלי. הסרט הזה הוא ההפך ממקאן והוא נובע כנראה מכניעה מוחלטת של צוות המשרד בפני דרישות הלקוח. אולי זה סרט הסופגניות האיום של פלאפון שגורם ליותר מידי לקוחות לבקש סרטים קיטשיים להחריד ואולי לאומי התקנאו בסרטים המיינסטרימים של פועלים, לא ברור. מה שבטוח הוא שהתסריט הוא תלוש, הזוי, מתוק מידי ובלתי מעניין בעליל. מישהו אמר שלמור?

אוף, בחיי שהתאפקתי...

עד שבא אורז ופרץ את הסכר. מחריד ברמות קשות. ועוד תמיהה קטנה: בנק לאומי של איזה לאום בדיוק? עם כל אווירת הכריסטמס, הגרלנדות, והכיתוב על השמשה - toys & sport store טוב שהשיר היה בעברית (ג'ינגל-בל ג'ינגל-בל היה יקר מידי?) אמריקה ורסנו !

enwhysea

New member
מה לעשות

אמריקה מוכרת... רוב הצופים רוצים להמין שהם חלק מהחלום האמריקאי,.. גם אם הם לא אמריקאים.... ככה זה שרואים סרטים באנגלית, שומעים שירים באנגלית... זה לא חדש פרסומת עם אווירת חו"ל, עכשיו התעוררת לזה? לאומי רוצים ליצג את האיכות והנחשק.. באותו זמן הפרסומת מדברת על חלומות ילדות ונוסטלגיה... מה לעשות ארה"ב וכריטמס פוגעים בדיוק בסממנים האלה... כמו השיר i'm dreaming of a white christman שנכתב בכלל ע"י יהודי.

Popsicle

New member
שמישהו

יסביר לי באיזו זכות ועל סמך מה מק'אן מחרימים את הקקטוס? אה, נכון, כי שלמור, אדלר וגלר נסיס עושים קריאייטיב מיינסטרים ובינוני.

אורז

New member
על סמך זה שמקאן לא יגישו את הסרט הזה לתחרויות

ושלמור כבר היו מנפחים אותו לקמפיין ענק בכל המדיות האפשריות, מפמפמים לנו אותו במשך 20 שנה עד שהיינו משתכנעים שיש משהו ברעיון הבינוני הזה ובסוף מגישים אותו לכל התחרויות האפשריות. אגב אף אחד לא טוען שאדלר עושים קריאייטיב בינוני. לכל אחד יש סרטים יותר טובים ופחות טובים.

10יוסי10

New member
התשובה היא באמצע...

אז נכון שמקאן מנסים ומעיזים, ומצליחים למכור רעיונות שבמשרדים אחרים היו נפסלים על-ידי מנהל הקריאטיב. והלוואי, שהענף היה קצת יותר נועז ולא הולך על בטוח כמו לא מעט ממנהלי קריאטיב בארץ, לצערי... אבל... לפעמים מקאן מנסים טיפה יותר מידי. והתוצאה - מתאמצת ולא רלוונטית. זה לא סוד שלמקאן יש אגו מנופח, שלא תמיד עושה טוב ללקוח. יותר מיד דאחקות, בדיחות פנימיות, יציאות שאמורות להגניב את הברנז'ה (ע"ע שמפו פינוק, משה דץ, שאסי) אז נכון שנורא כיף וקל לעשות פרסומות שלא דופקות חשבון (באמת!), אבל אלו לא דברים שאפשר לשלוח בהכרח לתחרויות בחו"ל

Popsicle

New member
ואני מבין שאתה עברת על טפסי התחרויות שלהם?

זה שהם לא זוכים, לא אומר שהם לא מגישים. ובקשר לבנק לאומי, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שלא תוכל להתעלם ממש מהקמפיין הזה. כמובן שאני לא מצדד ברעיונות בינוניים שמגיעים משלמור, אבל עוד פחות במק'אן המתיימרים לפחות לספק קריאייטיב מבריק.

maanu

New member
עצת אחיתופל

למצב את הבנק על הייעוץ זה אסטרטגיה בסדר גמור ורלוונטית. אבל זה עוד מקרה של קיראייטיב מפוספס. העצה שבחרו להציג בפרסומת היא גם לא עצה טובה במיוחד, וגם לא רלוונטית לכלום. סתם ניסיון לעשות עוד פרסומת מרגשת א-לה-פרסומות הסלולאר ודומותיהן.

למעלה