לאוהבי המכונאות

shlomoximuss

New member
לאוהבי המכונאות

לאחרונה נהרס הקלאטש ברכב של חברה שלי מסוג פורד אסקורט 96. לקחתי את הרכב למספר מוסכים באזור שלי, האמת שלא כל כך התלהבו מהעבודה, והיה נראה לי כאילו פשוט לא מעוניינים לעבוד עליו. התייעצתי עם חבר - מכונאי רכב במקצועו, והוא ישר אמר לי שברכבים אלו הורדת גיר והחלפת הקלאטש הוא סיפור לא קטן שלוקח הרבה זמן, לא נוח וסביר להניח שאני ישבית להם את הליפט ליומיים. נוסף על כך הוא ציין בפני שעלות העבודה תהיה הרבה יותר גבוהה מרכב סטנדרטי אחר (במילים אחרות תתכונן שישחתו אותך). אני עצמי חובב מכונאות ויש לי כלים טובים, לבסוף החלטתי שניקח את זה כפרוייקט לשבת. קניתי קיט שלם (בית קלאטש, מיסב, והדיסק) והתחלתי לעבוד.... האמת שהרכב הזה לא נוח בעליל הכל מורכב וצפוף להפליא. כרגע סיימתי לעבוד ואני יגיד את האמת למדתי המוןןןן מהפרוייקט. פרקתי בולג'אנטים + ציריות. הורדתי שתי תושבות על מנת להטות את המנוע. נאלצתי לפרק צינורות מים ועוד כמה כבלים על הדרך כדי לא להסב נזק. כמובן סטארטר. פירוק תושבות גיר. הורדתי גיר. החלפתי את כל המכלול של הקלאטש ( מיסב לחץ הלך אבל בלי קשר מחליפים אותו, והדיאפרגמה של הבית נשברה כליל). פרקתי לגיר את המזלג של המיסב (נשבר הפין מקבע של המיסב). הרמת גיר חזרה (סרט בפני עצמו) ואם כבר חצי רכב מפורק: מסנן דלק. תיקנתי לא נזילה קטנה שנתקלתי בא על הדרך. אטם גיר. תושבת אחת הוחלפה. גומיות לציריות על הדרך. בול גאנט אחד (נמצא תותב קרוע מה שגרם למשיכה). סידור יפה ומדוגם של רתמות החשמל צינורות המזגן, והמים. ברקסים קדמיים חדשים. כל זה כמובן על המדרכה - עם: 3 ימי עבודה. ארגז כלים של סיגנט ( פשוט חברה מדהימה). 2 בוקים. 2 ג'קים עגלה קטנים. והרבה לכלוך. ו1200 שקל כל החלקים סה"כ. מי שאוהב להתעסק לבד זאת הדרך ללמוד, תאמינו לי אחרי זה אין הרבה הפתעות. הרכב במפתיע נוסע בובה.

ואלללה.. אבל צריך קודם כל למצוא

שלושה ימים.. וגם.. ביצים גדולות איך שאומרים.. חחחח

למעלה