לאהוב את עצמי

eruka6

New member
לאהוב את עצמי../images/Emo108.gif

בדיון הקודם, חברה מהפורום {אינני זוכרת מי} גילמה בתשובתה שני נושאים אחרים שאפשר לדון בהם. 1. איך לאהוב את עצמי 2. חברות - מה זה חברות ומה הציפיות. נדון בנושא הראשון. החברה כתבה שיש לה 3 חברות, מאוד מצא חן בעיני." אני, עצמי, והשלישית אינני זוכרת" אם אין אני לי מי לי. יש גם ןאהבת את רעיך כמוך. מה זה נקרא לאהוב את עצמי, כל מה שעושים ביום יום זה כדי לעשות לעצמינו טוב. אהבה עצמית זה לא = לאנוכי? אבא שלי לימד אותנו שאם יש משהו טוב קודם מחלקים לבני הבית ואם נשאר גם הוא אכל. הנתינה הייתה חשובה לו לפני הכל. אני "רצה" לדרכי לחוג להתראות מאוחר יותר

offe

New member
בוקר של אהבה ../images/Emo24.gif

רציתי שתדעו שכל יום קוראת כל מה שהנכם כותבים לעתים מתייחסת - לעתים לא, אולם תמיד תמיד - נהנית מכל אמירותיכם, עיסוקכם, אהבתכם. בימבו - אין מצב - כולם יבואו לחגוג עמך, מי שלא מכיר אותה - אני אעשה לכם הכרה. האשה מקסימה, נעימה, נינוחה וכייף להיות בחברתה. כן - היא חברה שלי. ולנושא אהבה של אריקה ראשית אדם אוהב את עצמו ואם הוא אוהב את עצמו יכול להיפתח לאהוב אחרים לא סתם נאמר המשפט "אם אין אני לי מי לי" הכוונה באוהב את עצמו לא מתוך אנוכיות לשמה אלא כשלאדם נוח עם עצמו טוב לו עם עצמו שלם לו עם עצמו מקבל את האחרים הרבה יותר בנינוחות. רק ישנה אהבה אחת בעולם שהיא קודמת לעצמו אהבה לצאצאיו. (ננוש - מה את אומרת על כך) כתבתי ננוש, כי החברה הזו משקיעה בצאצאיה בטירוף. זהו חלק פצפון מנושא אהבה. המשך יום נעים הולכת לטיפת חלב עם בני ונכדיי מאחר וכלתי עסוקה זה גם חלק בכייף האהבה. offe

מנורה

New member
אהבה אל תעשה לרעך ../images/Emo67.gifאת

|השנוא עליך ללא אהבה עצמית מתוך הערכה וקבלה מי שאתה ומה אתה יודע ויכול לתת אינך יכול לקבל את האחר. ברגע שאתה מקבל את עצמך כמו שאתה עם המעלות והחסרונות אוהב את מי שאתה פיזית ונפשית אתה יכול לקבל כל אחד בלי לראות רק את הפגמים שלו אתה יכול לראות את היופי החפנימי שלו כמו שאתה רואה ומכיר את היופי שלך. בנושא הצאצאים לדעתי זה אותו דבר מי שלא אוהב את עצמו אינו יכול לאהוב את צאצאיו יותר כי האהבה היא משהו עמוק בפנים וכשאין לך את זה איך אתה יכול לאהוב יותר? יותר ממה? למה אתה משווה את זה? זה לא דומה לאהבת גבר לאהבת חבר זה כל כך עמוק בפנים שרק כשאתה מרגיש את האהבה העצמית אתה יכול להתחבר באהבת נפש לצאצאיך

גאלה222

New member
לאהוב את עצמך.....

אני חושבת שיותר קל לומר: "לקבל את עצמי" מאשר "לאהוב את עצמי". אני תמיד מתחבטת בשאלה האם זה נכון שמי שלא אוהב את עצמו לא יכול לאהוב אחרים, או ההיפך. לא יודעת. אמנם קראתי את מה שאופי ומנורה כתבו, ויכול להיות שהצדק עימכן, שיש קשר הדוק בין אהבה לעצמך ואהבת השני. אני לא חושבת שאם אני מקבלת או לא מקבלת את עצמי זה משנה משהו בקבלה שלי את האחרים. מה זה, לדעתי, לקבל את עצמך? לדעת לראות גם את הצדדים השליליים שבתוכך, לצד אלה החיוביים. לנסות לשנות אותם, לפגוש את מכלול "עצמך" והעיקר - לנסות לחיות עם כל זה בשלום. רגעי הסכסוך הפנימי הם הקשים מכל, ורגעי הקבלה הם האפשריים ביותר. הלוואי וירבו רגעים שקטים ומפוייסים.

נֵנָה

New member
../images/Emo42.gif בקר טוב ויום נעים ../images/Emo24.gif

כמה נעים לראות את שפע ההודעות המעניינות והמרנינות שלכם, לקרוא ולהינות
אופינקה, המון
לך על המילים היפות מחממות הלב, אבל את שמה על ראשי כתר כבד מדי. איני חושבת שאני סבתא יותר משקיענית מכל סבתא אחרת. אני רואה כמה שאת עוזרת לכלתך עם התינוקת, כדי שתוכל לעסוק במקצועה, הולכת עם הנכדים לבילויים וסרטים אפילו יותר ממני, וגם מכל הסבתות האחרות בפורום
רק משום מה כששומעים זאת ממישהו אחר, זה נראה המוווון ... דבר אחד אני יכולה להוסיף, ש"יותר משהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להניק", ואכן זה בדיוק כך, כי כל מה שאני עושה למען ילדי ונכדי, גורם לי הנאה כפולה ומכופלת. אז שנהיה כולנו בריאים ונמשיך לעזור לילדינו כמיטב יכולתנו ולהינות בכיף מנכדינו המתוקים ונרווה מהם רוב נחת בבריאות, בשמחה והרבה הרבה אהבה
למנורה
ממש נהניתי לקרוא את חוויותיך מהטיול בעקבות נעמי שמר, גם אני רוצה אבל בינתיים זה לא יוצא לי ... מקווה שבעתיד הקרוב אצא גם אני לטיולים כאלה
בימבו המקסימה, אין מצב שלא אשתתף ביום הולדתך. חרטתי אותו על לוח ליבי וכבר מתחילה לספור את הימים
לחונושקה המתוקה, שתהני מהסמינר, כמו שאת יודעת להינות תמיד, ולספר לנו אחר כך את חוויותיך
ליפה החביבה, אני מאחלת נחיתה רכה של נכדך בביה"ס וקליטה מהירה וטובה, עם הלימודים, החברים והמורים ... מנסיון אישי אני יודעת שזה לא קל, הכל כאן שונה מאשר בחו"ל,ונכדתי עברה יסורי קליטה לא קלים בעיקר בשנה הראשונה כאשר חזרו לארץ מחו"ל כשעלתה לכתה ה' ... בשבילה זה היה ממש הלם, להיתקל בניכור, אלימות של ילדים וגם מורים, כן, כן... הדבר הראשון שהמם אותה זה שהמורים צועקים כל הזמן על התלמידים, דבר שלא היתה רגילה לו בביה"ס האמריקאי בו למדה בחו"ל ... ו
לך על הדברים הנ0פלאים שהבאת לנו על האהבה
ואחרון חביב, פזי היקר, שטורח ומביא לנו שירים יפים להנעים את זמננו ואי נהנית מהם בכל רגע אפשרי, בזמן שאני גולשת, מתלבשת, מבשלת, אוכלת ובכלל ...
גם לי יש היום עוזרת שמסתובבת מסביבי ואני מסתובבת ומפריעה לה כל הזמן
עוד מעט נעוף, נאוץ לנו אל הבת ביבנה כדי לעזור קצת עם הנכדים
לכל אוהבי אמנות הציור אני מביאה ציור יפה נוסף של קנדינסקי שעד כמה שזכור לי, מנורה אוהבת אותו במיוחד
אוהבת את כולכם

offe

New member
אהבה לילדינו ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

האהבה לילדים אינה קשורה אם אני אוהבת את עצמי או לא. ישנם פעמים בהם ילדינו נתונים במצבים מסוימים - גם אם ילד לא תמיד נשמע לנו - גם התנהגותו לא תמיד מוצאת חן בעינינו - גם אם לא תמיד ישנה התחשבות - כנראה לא נקרא לזה אהבה - כי לאהבה יש כל כך הרבה פנים - נקרא לזה מסירות - דאגה - נכונות לעשות את המירב עבורם, אותה אמא שלא הייתה מוכנה לתת מח עצם לבתה - אמא אוהבת ומסורה לא הייתה מעלה בדעתה לא לעשות זאת. כמו שאני מכירה את עצמי - הייתי תורמת - כליה, לב, ריאות, כבד וכל איבר אחר ללא כל היסוס. אני יודעת שנכנסתי לדלתו של נושא - שאפשר לשבת ימים ולילות ולדון בכך - כל אחד זכאי להביע דעתו על אהבה מתוך עמקי לבבו, ובטוח שנוכל ללמוד אחד מהשני ואולי לתת אפשרות של הסתכלות על הנושא מזוויות שונות, או להישאר באותה דעה בה בחר ללכת לאורה. המשך יום נעים offe

יפה13

New member
אהבה../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

אופי וכל חברי הפורום לאהבה יש הרבה פנים כמובן שאהבה לילדנו זו אהבה אחרת לעומת אהבה לבן זוג או לחבר/חברה לאנשים אהבה לילד תמיד תהיה גם אם אנחנו לא מבסוטים מהתנהגותו וממה שעושה הוא תמיד יהיה הילד האהוב. אהבה לנכדים - זו אהבה עם רבית כאשר האחריות לגידולם נופל על ילדינו ואנחנו בצד כדי לעזור שמתאפשר לנו ורק להנהות עם הנכדים וזה כף לנו לעזור ולתמוך שזה גם חלק מהאהבה לילדינו. אפשר לתאר את האהבה לעץ פורח עם הרבה ענפים ירוקים השולח את ענפיו לכל כיווני האהבה האפשריים בעולם - חומר למחשבה "אהבה היא מקור הבטחון אהבה היא מקור החיים" לילדינו כשאני רואה אותך מאושר גם אני מאושרת כשאני רואה אותך עצוב גם אני עצובה כשאני רואה אותך מרגיש טוב גם אני מרגישה טוב כשאני רואה אותך מלא מרץ גם אני מלאה מרץ זה תמיד מפתיע אותי שאף כי אנו שני אנשים שונים עצמאיים הן במחשבה והן בפועל אני מרגישה ופועלת באותה דרך כמוך אני מרגישה שמצבי הרוח שלך ורשותיך משפיעים על כך כך מפני שאני אוהבת אותך ואני מרגישה כל כך חלק ממך כי אתם ילדינו. זו אהבת הורים לילדים

eruka6

New member
מנורה יקירתי התגשתי../images/Emo108.gif

עד דמעות, עד כמה זה מציאותי, מחר אקרא בענין יותר כי אני רצה להרצאה. אהבתי מאוד את גלריות התמונות, למרות שאינני מציירת. את ואן גוך אני אוהבת את התמונות שלו את התמימות שבהם והילדותיות. להראות מחר
לכולכם

נֵנָה

New member
ערב טוב חברי היקרים ../images/Emo24.gif

אהבתי את כל מה שכתבתם על אהבה והמכתב מאבא מאד מרגש, הזכיר לי את הסיפור עם הסבא וקערת העץ שבודאי כולנו מכירים.
משום מה הזכיר לי מכתב זה, מכתב אחר של אב לבנו הקטן שנקרא "אבא שוכח" ואני מביאה לכם אותו לכאן, כי גם הוא כל כך נכון ומרגש. גם דעתי היא שבדרך כלל אדם שלא אוהב את עצמו, אינו מסוגל להעניק אהבה לאחרים ועוד יותר מזה, חושבני שלא יהיה מסוגל להעניק אהבה גם לילדיו... אם אדם אינו שלם עם עצמו, מודע לחסרונותיו ומגרעותיו, זה לא אומר שאינו אוהב את עצמו... אהבה עצמית היא דבר טבעי כל עוד לא חורגת מגבול הנורמלי כמו במקרים של נרקיס או דוריאן גריי שאדם כל כך אוהב את עצמו ועסוק בעצמו עד כי הוא אדיש לחלוטין לסובבים אותו ... האהבה אמיתית למישהו היא הרצון להעניק ולעשות עבורו את הטוב ביותר, לפרגן לו, לשמוח בשמחתו, להתעצב בעצבונו, לתמוך בו ולעודדו בשעות קשות. ובמיוחד לאריקה ולכל אוהבי אומנות הציור, אני מביאה הפעם ציור של ואן גוך מתוך אוצר הספרייה שלי

יפה דרשת

מאוד נהניתי מהכתבה שלך, נכון, זאת אהבה אמיתי, התמונה יפה מאוד מאוד

התמונה

מאוד הצאה חן בעיני התמונה של קדינסקי, האם תוכלי לשלוח עוד תמונות שלו? אודה לך מאוד, ממני לאה

emmy5

New member
חיים תודה תודה על אתר היפה ../images/Emo24.gif

יש לי בקשה לכולם , למי יש תמונות יודאיקה (אני מתכוונת על תמונות של יודאיקה שאני אוכל לקחת דוגמה

חייםלוי

Member
מנהל
תיכנסי לפורום אמנות יודאיקה

אולי להם יש מושג. המנהל שם הוא אדם מאוד חביב וידען. כאן

למעלה