לאהובי...חלק ג'
הלילה בשעה 01:30 צפצץ הסלולרי שלי, על צג המכשיר היתה הודעה ממך: My IL phone is dead this is the worst day ever"" נחנקתי, לא ידעתי איך להגיב....עכשיו, 20 שעות אח"כ אני יודעת שאשמור הודעה זו לנצח ופעם, כשתהיה אבא ונשב ונדבר על פרופורציות בחיים אזכיר לך את ההודעה ששלחת וגרמה לי לרצות למות באותו רגע.... יום א' לנסיעה: 23:00: אתה מתקשר ומודיע שהגעתם "הכל בסדר אמא, נדבר, אשלח לך הודעה שהגענו למלון (שנמצא כשעתיים נסיעה משדה התעופה)".... "בי ילד, לילה טוב.... והחלטתי לנסות וללכת לישון. 01:45: טלפון מקפיץ....אני ש-ו-נ-א-ת את הטלפונים בשעות הללו...הם מזכירים לי דברים נוראים ואני מפחדת מהם......אלפית השניה ואני מפוקסת...זה בטוח אתה... "הלו אמא, זה אני...רק רציתי להגיד לך שעדיין לא יצאנו משדה התעופה....אנחנו מחפשים את ה"שייגץ" הוא הלך לאיבוד....וסיננת מליון "ברכות" על שייגץ. בן, אני אומרת לך, שייגץ הוא כמוך....אתה הכי צריך לגלות הבנה...אמרתי לך שהוא מטופל תרופתית אבל לדעתי לא מאוזן מספיק... ואתה יודע בדיוק מה הוא חווה ומה הוא מרגיש...אז למה אתה כועס? "אני עייף, מותש...מת לישון" תנסה להרדם באוטובוס אני אומרת....אולי תצליח... ומוחי בכלל עסוק בב', המדריך, שבטח איבד 10 שנים מחייו...אבל הוא איש נורא נורא מיוחד....הוא מורה לספורט במקצועו ומאמן הקבוצה אבל בנשמתו הוא מחנך....איננו מבדיל בין בן כמוך וכמו שייגץ...בעיניו כולם שווים ואת כולם לקח למחנה האימונים על אף הקושי הצפוי.... "בי, אשלח לך הודעה שהגענו" 03:54: הסלולרי שלי מצפצץ – "הגענו, אני הולך לישון. ב- 07:00 השכמה". 03:55: אני ממסמסת לך בחזרה "תודה שעל אף שאתה מת מעייפות לא שכחת להודיע לי" 03:56: הטלפון בבית מצלצל ידעתי שזה אתה - ..."אמא...תגידי את נורמלית? מה את ערה בשעה כזו? לכי לישון... 07:04: אתה מתקשר. "אמא....אני חייב להגיד לך משהו....אני לא יודע לאן הגענו אבל אני מסתכל עכשיו דרך החלון ונראה לי שהגענו לארץ האגדות... הכל כל כך ציורי, כל כך פסטורלי שאני משפשף ומשפשף את העניים ולא מאמין... אני אומרת לך שכך מגיב כל אחד שנוסע פעם ראשונה לחו"ל ובמיוחד לעיר ציורית כמו זו שאתה נסעת אליה.... 22:00: אבא מצלצל אליך...הקוצים בישבן מכך שאתה לא מצלצל מטריפים אותו.... "אבא...אין לי זמן עכשיו...אנחנו עסוקים...כשיהיה לי זמן אצלצל....לילה טוב"...ואף מילה נוספת. יום ב' לנסיעה: 08:00: "אמא....אל תשאלי מה קרה"...ואני שומעת את הקול הכל כך מוכר ומבשר רעות.... "מה קרה בן?".... ואתה בקול מוטרף "עזבנו את המלון לפני כשעה וחצי ועכשיו נזכרתי שהשארתי את התיק הקטן עם הדרכון, כרטיס הטיסה, הכסף, הפלאפונים המנעול הקטן והמפתחות למזוודה על המיטה שלי....במקום גלוי... י-ג-נ-ב-ו לי" ואת היגנבו לי כבר צרחת..... והלב שלי דופק...מתלבטת בכל מילה שאני עומדת להוציא מהפה...תרגלנו יציאה מהחדר, תרגלנו אירגון התיק, תרגלנו ותרגלנו..... ואני מתה להגיד לך משהו בסגנון "לכולם זה יכול לקרות אבל לך זה מוכרח"...משפט פולני ידוע....ואני עדיין מהססת מה להגיד ...ואתה....אתה קולט מיד את דממת ההתלבטות שלי ומתרגם אותה לכך שאני כועסת עליך... "ידעתי...ידעתי שיקרה לי משהו....מישהו יגע לי בדברים...אני נ-ט-ר-ף... אל תכעסי עלי..." ואיך אכעס בן???? הלא אתה תרגלת התארגנות ואני תרגלתי את "זה יקרה לך"....הייתי מוכנה להכין את עצמי למשהו שיקרה....ותרגלתי איך לא לכעוס...אבל ברגע האמת...קצת פיקששתי.... וספרתי עד 12 ואמרתי לך שכרגע אין מה לעשות. איש לא יחזיר את האוטובוס בכדי שתיקח את הדברים...נקווה שאיש לא יגע בתיק והכל יסתדר ... "תני לי את אבא" פקדת ....יוווו...איזה טון ציווי.... ואבא חוזר על דברי ואני רואה את הפולניות שלו מתחילה לטפס במעלה שערותיו...וגוון פניו משתנה....ואני מחליטה ליצור תקלה בטלפון...והופס...השיחה התנתקה....בעיית תקשורת...זו לא אני.... ולפני שאתה מצלצל שוב אני מרביצה באבא נאום תוכחה, פוציניו קוציניו....קח אוויר....הוא לא כאן לידנו שנוכל לעזור...צריך אסטרטגיה אחרת...ואני מציעה שאולי נצלצל לקבלה ונבקש שילכו לאסוף את התיק ואבא אומר לי – עיזבי....לא כדאי להוציא את השד החוצה...אולי באמת איש לא יגע בתיק והכל יעבור על מקומו בשלום..... ואתה מצלצל שוב....ואבא בקולו מלטף ואומר לך בן...תרגע...בוא נחשוב ביחד...עם אתה מדבר איתי בפלאפון אז סימן שלא גנבו לך את הטלפון, נכון? ...ואופס, נופל לך האסימון....רגע, נכון...אבל יש לי שניים....ואבא שואל אותך עם איזה אתה מדבר? ואתה....מוטרף לחלוטין....עם האפור....ואבא אומר לך – שניהם אפורים...ואתה אומר....לא יודע....ואבא מסביר לך שהם שונים במראה, אחד פלאפון ישראלי ואחד פלפאון חו"ל...ואתה יודע....ולא ידעת מה הוא מה והבנו ...אי אפשר לדבר איתך כרגע....ב' המדריך לא היה בסביבה....סיכמנו שנסיים את השיחה ונדבר שוב בערב. התלבטנו אבא ואני מה לעשות...החלטנו לחכות שתחזור בערב למלון. אבא נסע לירושלים לכל היום....עבר עלי יום זוועתי ולא היה לי עם מי לחלוק אותו....אבא היה ביום עמוס פגישות ולא רציתי להפריע לו... אני מוכרחה להודות שהתפלאתי כל היום שלא צלצלת באטרף....עכשיו אני יודעת שהעבידו אותך בפרך באימונים ובתחרויות ולא נתנו לך רגע אחד להתפנות לחשיבה אחרת.... 19:17: "אמא..." ואני שומעת שאתה מתנשם בכבדות...."הגענו למלון....אני רץ לחדר....תלווי אותי בטלפון...אני מפחד...." והרעד מתחיל להשתלט עלי....זה לא יאומן איך המוח אומר תרגעי וגוף עושה מה שבא לו..... "אמא, אני פותח את הדלת של החדר..."... אתה משתף אותי בכל צעד ...."אני לא רואה כלום....אמא....אין כלום...א..מ..א......אין תיק........לקחו לי את הכל.........ואתה צועק .....ב'.......ב.'.........איפה אתה .....ואני שומעת אותך פורץ בבכי – קורע לב..... אני שומעת אותך פותח את הדלת של החדר במלון, ניתקל בב' ששמע אותך צורח ורץ אליך....ואתה משתולל...אתה צורח ומקלל את כל העולם, דודיו ובני דודיו....אוצר המילים שלך גורם לי להתכווץ ולהתכווץ ואני מלבינה ואחותך עומדת לידי ..."אמא מה קרה...דברי איתי...." היא אומרת.....ואתה מקלל את הגרמנים...את הנאצים....ואני לא יכולה לנשום...קשה לי ...