לאדינו בישוב הישן.

לאדינו בישוב הישן.

1. מעניין אותי לדעת, אם מישהו כאן בפורום, יודע משהו על הלאדינו של פעם. אני מדבר על אמצע המאה ה-19, בירושלים בעיקר. האם השפה השתנתה? האם מישהו יודע על השפה או על מנהגי הספרדים בירושלים של המאה ה-19 ויש לו מידע או קישור ברשת (כבר סרקתי את גוגל עד תום). 2. יש איזשהו מילון שניתן למצוא ברשת? 3. ואולי ביטויים או פתגמים נפוצים (שהיו נפוצים בתקופה ההיא)? תודה רבה מראש.

תכנס למאמרי הפורום יש שם שלל

פתגמים. ולעניין הלאדינו במאה ה-19 אני מציעה לך לפנות לרשות הלאומית בלאדינו בירושלים בטלפון 02-6235995 לממזכירה דולי והיא תפנה אותך לאנשים המתאימים.

Sarika

New member
מנהג חג החנוכה

בירושלים העתיקה נהגו לחגוג את "מֶרֶנְדָה דֶה חנוכה" - השולחן הערוך של חנוכה: הילדים היו עוברים מבית לבית, שרים שירים בלאדינו ומקבלים מבעלי הבית מצרכי מזון. פתגמים וביטויים תוכל למצוא בקישורים של הפורום, אין אפשרות לשייך אותם לתקופה מסויימת, אולם יש להניח שחלקם פתגמים עתיקים שמוצאם בגלות ספרד.

ואיי, אז זה היה בשיאו!!!!!!!!

ירושלים הספרדית וגם האשכנזית (ירושלים היהודית) דיברה לאדינו, ספרדי היה אין ואשכנזי אאוט

ויתרה מזו.. (כדאי להיכנס)

היו אשכנזים שסיפרדו את שמם על מנת "להתקדם, בעיני השלטונות התורכיים שלא הכירו בעדה האשכנזית וכך ניתן למצוא בירושלים של ימינו משפחות אשכנזיות עם שם ספרדי, אני נתקלתי בשם "בסאן"

כדאי לך גם

כדאי לך לחפש שני ספרים שנכתבו ע"י יוצא הרובע היהודי - "חיים ומנהגים ברובע היהודי" ו" קליטה עליה בישוב הישן", שם הסופר ברח לי מהראש

למעלה