לאדוני הרב..יש לי שאלה....

Yuval Vechter

New member
לאדוני הרב..יש לי שאלה....

למה לי להאמין באלוהים אם אף פעם לא ראיתי אותו..והוא לא עשה בשבילי כלום.. והאמת היא שאני חי יותר טוב בידיעה שאין אלוהים... אולי תוכל לשנות את דעתי... תודה.יובל

אז למה אתה שואל ?

עובדה שזה מטריד אותך שכולם מאמינים ואתה חיי גם בלי. היית רוצה להאמין, ולכן אתה מחפש סיבות...

שאלה אליך

האם אתה מאמין באטוםים? האם אתה מאמין בגלי קול? האם אתה מאמין באהבה? ועוד שאלה? האם נסית לחיות באמונה כדי להשוות בצורה אובייקטיבית?

Yuval Vechter

New member
איך ידעתי שזה מה שיקרה...

ידעתי שאף אחד לא יתן לי תשובה...כי הרי אין כזה דבר אלוהים.. אני לא מאמין איך אנשים עדין מאמינים בזה..חלאס..בימי הביניים אנשים לא היו חכמים במיוחד והעדיפו להאמין בסיפורים ומעשיות.. לא באמת חיפשתי להאמין או משהו..סתם רציתי לראות מה יהיו התגובות..וכצפוי..לא היתה שום תשובה.. היה נחמד..תודה.

uuuaaa

New member
תשמע, היום אנשים חכמים

היום האנשים "החכמים" מאמינים שכל היקום וכל אינסוף המאסות וכל מילארדי השמשות והכוכבים והאוקיינוס השקט ומדבר סהרה התפוצצו מנקודה בגודל אטום (הנקודה הסינגולרית). היום ה"חכמים" וה"מתקדמים" מאמינים שמאבנים וחול דומם התפתח בן-אדם. אכן, כמה טוב שהחכמנו.

Yuval Vechter

New member
לא עדיף לחשוב שבנאדם לא התפתח אלא

נוצר על ידי ישות כלשהי...נכון.. בנאדם התפתח מאבולוציה..מהקוף... לא היה שום אדם וחווה ושום כלום..אל תבלבלו את המוח

uuuaaa

New member
אבל

אני מוכן להמר שאין לך שום מושג בענייני אבולוציה/מפץ-גדול/פיסיקה קוונטית, ולמרות זאת זה לא מונע ממך להעדיף להאמין בכל מה שהמדענים יאמרו אי-פעם, למרות שלא טרחת לחקור אם זה נכון, ואין לך שום מושג על מה המדענים מדברים. (אל תרגיש לא נוח עם זה, 99% מהחילוניים הם כמוך). לכן המסקנה החד-משמעית היא, שהכרעתך נעשתה מטעמי נוחות, ולא מחיפוש אמיתי אחרי האמת. מרוצה ? יופי אני שמח לשמוע.

Yuval Vechter

New member
קודם כל יש לי מושג בעניינים האלה...

וגם אם אין לי..אני עדיין מעדיף להקשיב להיגיון שלי מאשר לחרטות שאיזה רב מספר לי... וההיגיון שלי במשך 17 שנה מראה לי שאין כזה דבר אלוהים...שהייתי קטן חשבתי שיש כזה דבר..ולאט לאט שמתי לב שהוא לא עוזר בכלום תפילות ושטויות לא נותנות שום דבר..הכל בולשיט אחד גדול.. אין לזה שום הוכחה..חוץ מסיפורים וכל מיני דברים קטנים שלא קשורים אבל בכל זאת מקשרים אותם... ובקיצור אתם תמשיכו לחיות בסרט הדתי שלכם..זה יתן לכם חיים ממש נהדרים.. תחיו בהגבלות בגלל שאיזה רב אמר לכם וזהו..אני לא ירשום פה בפורום יותר... תודה ולהתראות...

uuuaaa

New member
תשובה

האם ההגיון שלך אומר שפיל יכול להיות דחוס בגרגיר חול ? ואם לא, למה אתה כן מאמין למדענים שטוענים דברים הרבה יותר מוזרים ? אנו לא מקיימים מצוות בגלל שרבנים המציאו את זה, אלא בגלל שה' התגלה למליוני אנשים בהר-סיני, ודיבר איתם ונתן להם את התורה. גם הנוצרים והמוסלמים הבינו שלא ניתן להכחיש זאת, לכן גם הם מאמינים בכך. אותם אנשים ששמעו את ה' מדבר איתם- קיבלו את התורה והעבירו אותה לבניהם, עד היום הזה. לא ניתן להמציא שקר גדול כל-כך, ואב לא משקר לבנו, וכך אנו יודעים שהתורה אמיתית. בנוסף לכך, כמעט כל נבואות התנ"ך התקיימו (חוץ מהגאולה), ויש עדויות רבות של אנשים שמתו מוות קליני וסיפרו שיש חיים אחרי המוות, ויש את הילדים האוטיסטים ויש עוד הרבה הוכחות. ה' לא עוזר בכלום ? תן לי לנחש, בטח ביקשת לזכות בלוטו. יש לי תשובה לכך, אבל אני לא בטוח שאתה רוצה לקרוא. בסתר ליבך אתה אולי קצת חושש שאנו נשכנע אותך שאנו צודקים ואז תאלץ לזנוח את חייך הכייפים. אם אתה בכל זאת מעוניין לקרוא תשובה, תכתוב שאתה רוצה.

manew

New member
סיפור ותשובה

וקודם הערה לכבוד הרב: הבטחתי לשואל שארשום לו תשובה בפורום ונמשיך במסרים של תפוז אני אשמח אם לא תמחוק לי את ההודעה לפחות עד שהוא ירשום לי תגובה במסרים הסיפור מוביל אותנו לבית ספר ממלכתי בברית המועצות לאחת מהכיתות של בית הספר היסודי המורה עומדת ואומרת לתלמידים בדיוק את מה שנאמר בשאלה "אתם צריכים להאמין רק במה שאתם רואים אתם רואים שולחן סימן שיש שולחן, אתם רואים כיסא סימן שיש כיסא אתם רואים אלוהים? לא, סימן שאין אלוהים" קם ילד יהודי שלמד באותה כיתה ואמר לכל התלמידים "בואו נמשיך את מה שהמורה אמרה לדוגמה נוספת - אתם רואים את השכל של המורה? לא, כנראה שאין לה שכל" אז כמובן שאני לא רוצה שתעלב מהסיפור ובטח שלא הבאתי אותו כדי שתיקח אותו בצורה אישית אבל הבאתי אותו כדי להמחיש לך כמה הטענה ש"מעולם לא ראינו אז לא נאמין" חלשה נמשיך בהודעה שלך "הוא לא עשה כלום בשבילי" אז קודם כל אתה חי וזה כבר משהו שהוא עשה בשבילך אבל אתה לא תקבל את זה כי רק ההורים אחראים לכך והכל מקרי וכנ"ל תגיב לעוד המון מצבים שאדם מאמין רואה בהם השגחה של האל ואתה תחשוב שזה רק "מקרה" אתה חי יותר טוב בידיעה שאין אלוהים? קודם כל למה "ידיעה"? אתה עדין מתלבט לפי מה שאני מבין בין יש לאין עדיין מדי פעם אתה חושב "אולי בכל זאת יש?" כי אחרת לא היית רושם את ההודעה הזאת וחוץ מזה ניסית פעם לחיות בידיעה שיש אלוהים? אם לא איך אתה קובע שאתה חי יותר טוב בלעדיו? סתם שתדע אני עצמי חייתי בשלושה מצבים שונים - דתי מלידה, חילוני, ודתי שמאמין מידיעה וכל אחד מהמצבים האלה שונה ממצב אחר בצורה קיצונית ועכשיו שאני מאמין כי אני יודע אין לי ספק שמצבי טוב בהרבה ממה שהיה כשהייתי חילוני וטוב מזה שהיה כשהייתי דתי בגלל שככה גידלו אותי ועכשיו כמו שביקש הרב וכמו שאני בקשתי תעביר את התגובה למסרים או לאיסיקיו 133215145 תשתדל לרשום לי אם שכנעתי אותך בנקודה כלשהי בטעות כדי שנוכל להמשיך משם חיים

אפריים1

New member
לא צריך לרדוף אחרי מתריסים

את רמתו וכוונותיו הוא כבר הפגין. מי שרוצה לשאול וללמוד - בבקשה. מי שכל עניינו הוא להתריס ולהתנצח - אין צורך לרדוף אחריו עם תשובות.

manew

New member
אבל צריך ללמד זכות

ואדם ששאל אנשים שונים ולא התרצה מתשובתם ועדיין שואל כנראה רוצה בכל זאת לקבל תשובה ומי אם לא אנחנו נספק לו אותה?

למעלה