לאבנר ובכלל

אושר14

New member
לאבנר ובכלל

לילה טוב, אימצתי כלבה לפני כחודשיים, כלבה בת שנה בערך. בשבועיים הראשונים הכל היה מצויין היא היתה משוחררת בבית, וכשהיינו יוצאים מהבית היינו תוחמים אותה באיזור יחסים גדול. אחרי שבועייםהחלו הצרות, היא פתאום התחילה לעשות נזקים, במקומות מאוד מסויימים, בכניסה הביתה, נזק לדלת למשקוף, חפרה בריצפה ועשתה נזקים. היא ניסתה לצאת אחריינו. הבנו שהיא סובלת מחרדת נטישה. התחלנו לעבוד עם מאלף שהציעה לנו לקשור אותה, והיה לי מאוד קשה עם זה, אך לא היתה לי ברירה.האופציה השנייה היתה כלוב הטסה וגם קשה לי להכניס אותה לכלוב אחרי שהיתה מספיק זמן בהסגר, וגם זה עסק יקר לכלבה גדולה יחסית. כל יום חייתי בפחד מתמיד של מה יקרה היום. במשך כחודש וחצי אנחנו קושרים אותה בזמן שאנחנו בעבודה, ובאמת היה בסדר, לי נראה לי היה יותר קשה מאשר לה. וכמובן ההערות של האנשים מסביב שאני מתעללת בה, היו מקשים עליי יותר, כי לי יותר קשה מאשר לה. ממש כואב לי הלב, אבל איזו ברירה יש לי? בכל אופן כנראה היא התרגלה שבסופ"ש היא איתנו תמיד, והיום הוזמנו למסעדה, לחגוג את יום הולדתי, וכשחזרנו היינו בהלם, היא הצליחה להשתחרר היא פשוט כירסמה את הרצועה שלה, ושוב אכלה את הדלת, ואת המשקוף, ואת הריצפה. ותפסנו אותה בעת מעשה, כי המקום עדיין היה רטוב מהרוק שלה. אז חבר שלי צעק עלייה, וקשר אותה בעונש במקום אחר, לא במקום שלה. ואני מתחילה לחשוב שהקשירה לא עוזרת לה! אני מפחדת לעשות לה נזק. אני ממש מתוסכלת מה עליי לעשות???? להמשיך בקשריה, לשנות את אופן הטיפול? מחכה לתשובה, ולבנתיים קבלו אותה לפני שהגיעה אליי.

אושר14

New member
toomuchdogs

תודה, החמאת לי על היפה שלי ואפילו לא הודתי לך.... וקבלי אותה שוב, סתם בא לי להשוויץ.

YOYODIDU

New member
באמת יפיופה

לגבי ההתנהגות .נסו להוציא אותה יותר ."כלב עייף זה כלב מבסוט"

תא הטסה

דומה רק בעינייך לכלוב בו שהתה עד שאומצה. עם התאמה נכונה ועבודה יחד איתה, היא תאהב את הכלוב ותכנס אליו מרצונה. קשירת הכלבה מונעת את ההרס, אך לא משנה שום דבר מבחינתה, כלומר- כלבה חרדתית תרגע בתוך הכלוב. אותה כלבה תהיה מוגבלת ולא תזיק כשתהיה קשורה, אך שורש הבעיה יישאר, והיא תשאר חרדתית. יש סיכוי שמשך הזמן, כשהיא קשורה, היא תתרגל לעניין ולא תזרע הרס בבית גם כשתהיה משוחררת, אך כלוב יפתור את הבעיה מהר יותר, והכלבה תצבור בטחון כשהיא נשארת לבדה בבית= מבחינת הכלבה, המצב יירגע מהר יותר. היום אפשר למצוא כלובים יד 2 באתרים שונים, ועם התחרות שיש היום בשוק גם כלובים חדשים יכולים להיות זולים יחסית. בינתיים אני ממליצה להוסיף אלטרנטיבות- עצמות סינטטיות, עצמות בקר, קונגים מלאים בכל טוב וחבלים דנטליים.

AllRed

New member
../images/Emo45.gifחברים שלי מצאו כלוב ענק ב-500 שקל יד 2.

מחיר מציאה ממש.

sigalr4

New member
שאלה בעניין הכלוב

הבנתי שקשירה אינה פותרת את הבעייה . והכלוב ירגיע. אבל לא הבנתי למה לדעתך כלוב מרגיע וקשירה לא!? מדוע כלוב אמור לפתור את הבעייה? מנסה להביו... סיגל

AllRed

New member
כלוב מדמה לכלב מקום בטוח, מתוקף היותו חשוך

קטן, סגור משלושת צדדיו (עם חרירים בדפנות) ופתח אחד בלבד. גם את תרגישי בטוחה יותר אם תדעי שרק ממקום אחד יכולים להפתיע אותך ולא מכל כיווני הרוח. הכלוב פועל על האינסטינט הכלבי שטבוע בכלב והוא לחפש מקום מוגן שכזה בעת מצוקה וגם כשהם נולדים (הזאבים בטבע) הגורים לא יוצאים מהמחילה/מאורה עד שהם בוגרים מספיק, זה המקום הבטוח שלהם. מעבר לכך, הכלוב מהווה מקום שקט לכלב בו אף אחד לא יציק לו והוא יודע זאת. זה המקום שלו. קשירה אינה תומכת כלל וכלל בכל האמור לעיל. הכלב קשור, חשוף לכל דבר ודבר, השרשרת יוצרת אצלו התנגדות עזה לסיטואציה. אם הכלב מחפש מקום מוגן ובטוח, קשירה (שמגבילה אותו בתנועתו ובחופשיות) לא תעניק לו את ההרגשה הזו. בכלוב בהתחלה סוגרים את הכלב, אך המטרה בסוף הינה שהכלוב יהיה פתוח והוא יצא/יכנס כרצונו (בדיוק כמו שנרו שלנו עושה היום), והוא אינו קשור! הוא יכול לברוח/לצאת ולעשות הכל "בשעת סכנה". הקשירה מדמה לו סיטואציה שאינו יכול לברוח וכל מה שנשאר לו זה להתעמת עם כל דבר שיגיע מולו. כלב שנמצא בחרדה קשה (בלי קשר לכלבה בשירשור) עלול למצוא את עצמו מתוסכל עוד יותר! כל שנשאר לו הוא להגן על עצמו וזה מגביר את הלחץ, לא כל הכלבים מעוניינים בעימות, חלקם ימנעו ממנו בכל מחיר. שוב, הכל מושתת על יצרים ותכונות בסיסיות איתן נולדים כל בע"ח בטבע, לא רק כלבים. יש בכולם אינסטינקט מובנה של "ברח או תקוף". כמעט כולם יעדיפו את האופציה הראשונה. בקשירה אנחנו לוקחים מהכלבים את האופציה הזו ומשאירים אותם עם אופציה אחת בלבד, יש כלבים שהידיעה הזו פשוט הורסת אותם. נכון, גפ בכלוב אנחנו מונעים מהם לברוח, אבל הכלוב מדמה מאורה, מדמה מקום מוגן ובטוח, חשוך, זה משרה עליהם ביטחון. זה הדבר הכי חשוב לכלב חרדתי, ביטחון. ממליץ בחום לקרוא את המאמר בטאגליינס על השפעות קשירה בכלבים. אומנם זה מתייחס לכלבי חצר, אך זה ממחיש את הבעייתיות שבקשירה בבית. יש מקרים שכן אפשר לעבוד עם קשירה, אבל זה חייב להיות מותאם לאופי הכלב. יש כלבים שהנזק שיגרם להם מקשירה הוא עצום ויש כלבים שזה לא ישפיע עליהם כלל (לפחות לא בטווח הקצר, אף אחד לא יודע איך זה ישפיע לטווח הארוך).

תאורך מתאים בהחלט לחרדת נטישה ולצערי קשירה

אינה הפתרון כלל בעיקר לא לכלבה הסובלת מפובייה קשה .. כלבים עם בעיה של חרדה מפתחים אנטיגוניזים למקום בו הם קשורים. מאחר ואתם מטופלים ע"י מאלף איני רוצה לגרום לבילבול תאוריות על כן הענה לך במאמר אשר נכתב כתשובה בפורום אחר לגבי הטיפול הנדרש לפתרון בעיית החרדה..כמובן שיש צורך באבחנה מבדלת לחרדה.. וגם על לעיסה הרסנית : מטריד ולפעמים יקר. לעיסה הרסנית מתרחשת בד"כ כשהבעלים לא נמצאים בבית עם הכלב.לכן, תיקון ההתנהגות ברגע שהכלב מתחיל את הפעולה הינו בלתי אפשרי.הבעלים שחוזרים הביתה ומוצאים את הספה הרוסה נהיה מרוגז מבחינה נפשית ומעניש את הכלב....מאוחר מידי . הסתכלות מהירה בעינו של הכלב בעת הענישה ( אם הן פקוחות ולא עצומות מפחד לעונש ) מראה כי הם מתרכזים לא בנזק, אלה במקור העונש.ישננן אפשרויות מרובות לתופעות לוואי מזיקות , כולל הגברת פעולת הלעיסה עקב מתחים מזורזים ע"י הבעלים כשהשעון הביולוגי של הכלב אומר לו שעוד מעט הבעלים מגיעים מהעבודה. סיבות הלעיסה הינן אין ספור . הם לא נמצאים אצל הכלב עצמו אלה בסביבתו . יש כלבים הנוטים לעסוק בפעילות אוראלית כדי לשחרר מתחים , אחרים הינם קולניים , ואחרים סומאטיים . ניתן לחלק את הפתרון לבעיית הלעיסה : (1) לסלק את הגורמים הסביבתיים הגורמים למתח . (2) הראה והתר וחשוף אותו לחפצים שמותר לו ללעוס. * גורים הינם הלועסים הבעייתיים השכיחים ביותר ,מסיבות מובנות , הוצאת שיניים מטרידה את החניכיים , ולעיסה מקלה על גירוי זה. במקרה זה אני ממליץ על שלב ב' שום דבר אחר למעט תיחום והתבגרות הגור לא יעזרו לפתור בעיה זו. גורמים סביבתיים בנויים לקבע התנהגות זו אצל הכלבים המבוגרים יותר בפעילות אוראלית הינם: *(א) התנהגות אוראלית ( לעיסה ) הנגרמת ע"י הבעלים : 1.משחקי משיכה בחבל . 2. נותנים לכלב חפצים אישיים שילעס. 3. משיכת חפצים מפיו של הכלב. 4. נותנים לכלב משחקים מעור או מבד . 5. יתר תשומת לב לפיו של הכלב כשהוא מוציא שיניים. 6.ענישת יתר לנטיותיו של הגור . *(ב) גורמי מתחים הגורמים לתסכול ולעיסה לשחרור מתח / לחץ בכלבים עם נטייה אוראלית : 1. פרידות ומפגשים עם הבעלים. 2. חוסר מנהיגות ע"י הבעלים. 3. יתר תשומת לב שהבעלים נמצאים בבית. 4. בידוד בתקופת הסוציאליזציה החברתית ( בתקופה הקריטית ) בגיל 5-12 שבועות. 5. בידוד הכלב בתור ענישה . 6. תסכול ע"י מחסומים עם דלתות, חלונות, שערים ,וכד'.... 7. טראומה פסיכולוגית הקשורה למקום או המצב. 8. ענישה פיזית זמן רב לאחר ביצוע הלעיסה. 9. התרגשות רגשית של הבעלים אך לא מכוון לכלב . 10.עיכוב של זמן האוכל של הכלב. או כל גורם "הרגלי" אחר . 11. נתינת אוכל ביניים לא עקבי. 12 שעמום . גורמי מתח אחרים בסביבה יכולים להיות רשומים עד אין סוף.

אושר14

New member
תודה על התשובה.

אז ככה, אננחנו מקפידים לתת לה קונג כשאנחנו יומאים, משאירים לה רדיו, ואפילו נותנים לה רסקיו. מה לא?? חוץ מכלוב הטסה השתמשנו בכל מה שייעצת לנו. אז מה אתה אומר שאני לא אוכל להתעלם מכלוב ההטסה. חשבתי על זה אבל המחירים נעים בין 800 ל 1000 ש"ח, מה גם שאין לנו כל כך מקום לזה בבית, יש לנו דירה יחסים קטנה. אז לוותר על הקשירה??? אני בדילמה מה לעשות עוד מעט אני צריכה לצאת מהבית. ועוד משהו כל העניין של להרגיל לאט לאט, וכל פעם לצאת למעט זמן ולחזור, זה משהו דהוא בלתי אפשרי לאנשים שעובדים. אני ל יכולה להעדר מהעבודה עכשיו חכמה שבועות. אני ממש מתוסכלת.

אושר14

New member
היא שוב השתחררה לי היום

ועשתה נזקים, אך הרבה פחות מאתמול. אני אובדת עיצות.

מתנצל שלא הוספתי אתמול שרצוי לקשור לבנתיים

עם רצועת כבל מצופה בפלסטיק אפשר לקנות בכל חנות חיות ובעל הום סנטר..האורכים הם ממטר וחצי עד 4 מ' רצוי מטר וחצי עד שני מטר..יש לו משני הצדדים קרבינות (התפס המוצמד לקולר) כך שהרצועה לא תסתובב סביב עצמה ותקצר עד למסוכנות את הרצועה. לגבי תיחום וטיפול משלים כמובן לחרדה חשוב להיוועץ עם המאלף,, אך תיחום בלבד אינו פותר פוביות חרדתיות. האם היא מריירת? הכווה האם את מוצאת שלולית או סימנים של שלולית רוק? אשמח לענות לכל שאלה.

אושר14

New member
אבנר

לא, היא לא מייררת, השאלה שלי היא האם כדאי להפסיק לקשור אותה. כי אני לא מרגישה שהקשירה עוזרת לה כלל. היא עושה נזקים רק באיזור הדלת. אולי יש פתרונות אחרים?

AllRed

New member
תראי כמה כסף היית חוסכת אם היית עושה שימוש

בכלוב הטסה מלכתחילה. מהגם שאת מסכנת את בריאות הכלבה באופן חמור. היא לועסת טיח ועץ!! ומי יודע מה עוד. את זקוקה לאילוף באופו דחוף או שתאבדי את הכלבה שלך, אם בגלל שהיא תחריב רהיטים יקרים וכו' או בגלל שבעל הבית שלכם יגלה את הנזקים ויבקש להעיף אותה. עשי את המעשה החכם ותפני למאלף שימליצו לך עליו שיש לו ניסיון בטיפול בחרדת נטישה. חשוב לשמור על ראש פתוח ולהבין שאת עושה משהו שהוא לטובת הכלבה נטו. אני רואה את זה כך, כלב הנמצא במצב של חרדה סובל באופן נפשי בצורה קשה, בדיוק כמונו. הוא זועק לעזרה, הוא לא יכול לבקש ממך מילולית לעזור לו ולכן הוא מביע זאת בצורה אחרת: חלקם הופכים הרסניים, חלקם נובחים, חלקם משחיטים את עצמם עד זוב דם ועוד. לפי תיאורך, הכלבה שלך משוועת לעזרה ואתם לא עונים לה. הפתרונות שניתנו לכם אולי לא מספיק טובים או שאתם לא מבצעים את ההוראות במלואם. ממליץ בחום להתייעץ עם מאלף טוב בעל ניסיון בחרדת נטישה. אם את רוצה אמליץ במסרים.

אושר14

New member
אז ככה

כמה כסף הייתי חוסכת לעצמי????? לא הבנתי על פי מה אתה חושב שהלך לי כל כך הרבה כסף!! הכלבה שלי ממש לא מסכנה, היא מקבלת מעל ומעבר, המאלף שלי אמר לי לקשור אותה ואני עובדת לפי השיטה שלו, שאלתי גם עוד כמה מאלפים והם אמרו לי את אותו הדבר. אני שאלתי את אבנר אם יש לו איזה שהוא רעיון נוסף בשבילי. וכמו שאמרתי הכלבה הזו היתה מספיק זמן כלואה ואני לא רוצה לכלאו אותה שוב. מה גם שבעל הדירה שלי מודע לכל הנזקים. וזה לא שיש כל כך הרבה כמו שאתה מתאר.

אושר14

New member
AllRed

פשוט קשה לי עם זה שאנשים נותנים לי להרגיש שאני מתעללת בכלבה שלי!! אני עושה מה שאומרים לי ואני רק רוצה לטובתה. תבין.

AllRed

New member
אני לא מאמין שתפוז מחק לי תשובה ארוכה

ומפורטת שלקח לי 15 דקות לכתוב...איזה יאוש. את חייבת להבין דבר אחד שממנו התעלמת לחלוטין. הכלבה שלך זועקת לעזרה!! זה לא קשור לפינוק. האמלפים נתנו לך שיטה כיצד לעבוד עם הכלבה אבל את רואה שזה לא עובד. השיטה הזו לא מתאימה, היא גורמת לכלבה שלך סבל ובזה שאת מתעלמת מהסבל שלה את מתעללת בה. כלב שנמצא במצב שהכלבה שלך נמצאת בו שרוי במצב נפשי קשה. תביני זאת. לא מעניין אותי הכסף ולא העובדה שקשה לך...מה לעשות,אני כאן בשביל הכלבים. הכלבה שלך סובלת, ככל שתביני זאת מהר יותר כך ייטב לה ובסופו של דבר גם לך. אם יש לך בעיה בריאותית והרופא אומר שאין פיתרון, או שנתן לך פיתרון שלא עוזר את תסתפקי בזה?! - ודאי שלא, את תלכי לחו"ד שנייה! כלוב הטסה הוא כלוב, נכון, אם תסתכלי במונח המילוני תראי שזהו אמצעי כליאה. מי אמר שכך רואה זאת הכלב? - אולי הוא רואה בכלוב מקום בטוח ומוגן? - אולי זה בדיוק מה שהוא צריך? - מקום חשוך, מבודד שבו הוא יכול לנוח ולישון מבלי שאף אחד יגיד לו "החוצה", "אסור", "לא" וכו'. למה לך מגיע חדר משלך שאת יכולה לסגור את הדלת שלו ויש לך שקט ולכלבה שלך לא מגיע? - במקום זה היא קשורה לקיר/מה-שזה-לא-יהיה ומרגישה מתוסכלת יותר ויותר וגם מביעה את התסכול בזה שהיא מנסה להשתחרר ולברוח. הכלוב פועל על סמך אינסטיקנטים המוטמעים בכלב עוד מאביו הקדמון, הזאב. למה הכלב שלי לא רוצה לברוח מהכלוב? - הוא רוצה להיות בתוכו. הוא מעדיף את הכרית שלו בכלוב מאשר את הספה, לפעמים גם אם אנחנו נמצאים בסלון. הוא לא מרגיש צורך לעלות על מיטות יותר (שגם ככה אסור לו) ולכן גם אף אחד לא כועס עליו. למה להכנס לכל הסטואציה הזו שבה מרגישים כעס ותסכול מהכלב כשאפשר אחרת? - ואפשר! הכלבה שלך חייבת לקבל ביטחון ממך וזה לא מספיק לתרגל איתה יציאה מהבית וכדו', היא חייבת תרגולי משמעת שילמדו אותה לבטוח בך ולקבל אותך כמנהיגה שתפקידה להקנות ביטחון. היא חייבת את הכלוב כמקום בטוח ומוגן וגם כאמצעי שיגן עליה מללעוס דברים שמזיקים לבריאות שלה! ישנם כלבים שלא זקוקים לכלום הכל בסדר איתם, הם מאוזנים נפשית ופיזית. ישנם כלבים שסובלים מבעיות בריאותיות כל חייהם ורוב הבעלים יטפלו בהם במסירות רבה. ישנם כלבים....שסובלים מבעיות נפשיות ומחובתינו כבעליהם לעזור להם גם במצב הזה ולא רק כשהם משתעלים וזקוקים לחיסון, מדוע זה שונה מבעיה בריאותית כי זה לא מסוכן להם פיזית? - אינני מסכים עם זה. הם אולי לא ימותו אבל הם סובלים, וזה יותר גרוע בעיניי.

בקשר לתפוז (משהו טכני)

אם אתה כותב משהו ארוך: ctrl A ctrl C תמיד יכול לעזור בשעת צרה...

AllRed

New member
שימי לב, שגם אבנר וגם רעות שהינם מאלפים

במקצועם טענו שהקשירה מחמירה את המצב ולא תורמת לפתרונו.

למעלה