הבחורה טוענת שאין לה זמן לעבוד עם הכלבה
וזה יאריך את הטיפול לחודשים ארוכים ולפעמים לא יביא לתוצאות. מאלף שבא הבייתה הרבה שיעורים יעבוד בעיקר עם הבעלים על תיקון הטעויות שהם עושים, מה לעשות, הם לא מאלפים. כמו שאני לא אנסה לשים ריצוף חדש, אני אקרא לבעל מקצוע. מדוע זה שונה כאן? - אני חושב שהיא זקוקה לאילוף בתנאי פנסיון על מנת להרחיק את הכלבה מהסביבה שגורמת לה לתסכול ולהוציא אותה מההרגלים הלא נכונים שהיא קיבלה בבית ולהתחיל להקנות לה הרגלים נכונים. אני מתייחס ספציפית למקרה שלה. הבעיה כאן הרבה יותר מורכבת וצריך לעבוד עם הכלבה לא רק על הרגלה לכלוב טיסה, אלא גם על משמעת, גם שינוי סביבה שבה ההתנהגות שלה כ"כ מושרשת, וקשה לשבור הרגלים (גם של הכלבה וגם של הבעלים), גם על מסגרת בבית וגבולות, סדר יום קבוע ועוד ועוד. נוצר עומס עצום על הבעלים ויש צורך לחלק את המעמסה ע"מ לקבל תוצאות טובות ויעילות ולא לגרור את טיפול לאורך זמן מה שיביא לתסכול של הכלבה ובטוח של הבעלים. זו עבודה קשה, ולא קלה, והמרווח לטעויות הוא צר. על כל זאת, הבעלים חייב לעשות שינוי בבית וללהפוך למנהיג בלתי מעורער שמקנה ביטחון לכלב. בסופו של דבר, היא תקבע יחד עם המאלף שעובד איתה, אני סה"כ מנסה לתת לה עוד אופציות לחשוב עליהן, להיות מודעת לעוד צורות אילוף ושיש פיתרון לבעיה. הפיתרון הוא לא "כלוב הטסה" אלא עבודה מקיפה עם הכלבה ואיתה. אני בטוח שהיא תגיע להחלטה הנכונה לה ולכלבה, אין כל רע בלהציע דרכים אחרות.