לאבחן את הרגע

יעלילה1

New member
רבים מוותרים על אופנוע בגלל תאונה

אבל משהו שהגרוש שלי אמר פעם, שאתה לא יכול לדעת מאיפה זה יבוא לך. האם סטטיסטית באמת יש יותר תאונות אופנוע מתאונות רכב? חוץ מזה, זה באמת לא המקום, אבל אני חייבת בדיחת הומור שחור שסיפר פסיכולוג בהרצאה: מה עושה קניבל צמחוני כשהוא רעב? הולך לבית לוינשטיין, שם יש הרבה צמחים

לי כבר מגיל 13 יש פחד מאופנועים

היה לנו בשכונה בחור עם טריומף 700 או 007 בקיצור אופנוע רציני בימים ההם. לבחור קראו יהושע ומעבר לעובדה שהיה אופנוען מופרע היו סביבו לא שמועות על קשרים לעולם התחתון. יום אחד שחזרתי מאימוני הקארטה ראיתי אותו בצלי-אש(מסעדה ידועה) ואיך שראה אותי שאל אם אני רוצה טרמפ הביתה ואני כמובן קפצתי על המציאה. כבר בשניות הראשונות של הנסיעה שהתחילו בתאוצה מפחידה אמרתי לעצמי שעשיתי טעות ולא עברו כמה שניות אדון יהושע עומד על הרגליות או משהו ואני בקושי אוחז בו עד שהגענו לסיבוב של השכונה והוא התיישב על מנת "לדפוק" השכבה שנתנה לי הרגשה שאני מגרד את הכביש עם האוזן. הוא עצר לי ליד הבית ובקושי הצלחתי לעמוד על הרגליים מרוב פחד ומאז אני ואופנועים לא חברים אז כנראה שהרווחתי ואתה שויתרת על הקטנוע כנראה שחסכת לבת המתוקה שלך דמעות צורבות

בן הקשת

New member
../images/Emo57.gifברוך השם../images/Emo57.gif

בחודש האחרון, (חודש, אחד, יחיד, בודד
)
, הייתי עד לחמש תאונות קטלניות עם אופנועים. חלקן על כביש 443, ממש ליד הבית, קטנועים מרוסקים, מאה מטרים ויותר מהצומת בה אירעה ההתנגשות, ואחת על כביש בצפון, כשחולה רוח עם רנו אקספרס, החליט לבצע פניית פרסה על כביש מהיר, במקום אסור המיועד לכוחות הבטחון בלבד, ולא טרח לשנייה לבדוק את הכביש, וכמובן לא ראה את רוכב האופנוע הכבד שנסע במסלול הנגדי. בתי בת ה-14 באה אלי יום אחד לפני כחודש וחצי, "אבא, אם ארצה אופנוע, תרשה לי? (מכירה אותי, את אבא שלה, כאדם ליברלי ש"מרשה הכל", למרות שהגבולות והקווים האדומים שלי איתם מאד ברורים וקשוחים). אמרתי לה, שזה לא בעניין של להרשות, אלא פשוט שאשכנע אותה שלא כדאי לה, בגלל הסכנה הגדולה. אחרי שהיא היתה עדה בעצמה לשתיים מן התאונות הללו, אמרה לי מיוזמתה, "אבא, ויתרתי על הרעיון הזה לחלוטין. לא רוצה אופנוע!" אני שמח על ההחלטה הזו שלך. וזה לא שאני חושב שלא יכול לקרות לנו כלום גם בסלון מול הטלויזיה, אבל כבני אדם אחראיים, אין טעם להכניס ראש בריא למיטה מאד מאד חולה. אפשר למצוא אדרנלין בשפע במקומות הרבה יותר בטוחים. (תבוא, אלחש לך באוזן על כמה
) אוהב אותך, ואותה.

Den3

New member
עכביש יקר...

הגעת באמת לתובנה הזו בזמן, השדון עם הקלשון... שיעזוב אותך בשקט! אבל כמי שרכב בעבר יכול להגיד שהשיגעון, הטירוף, הסיכון הזה, אף פעם לא נעלם... הוא תמיד יהיה "שם", איפושהוא ברקע, תעבור ל 4 גלגלים, תתמיד ואל תתפתה. בהצלחה.

שהייתי בת 16

היה לי חבל עם אופנוע שהיה גר במרחק של 40 דקות הליכה ממני... ואני בחיים לא הסכמתי לעלות על האופנוע והוא היה מלווה אותי כל פעם הביתה ברגל, עד שיום אחד החליט שהוא מזמין לי מונית

מיקי 43

New member
אופנוע תמיד ידגדג לעלות עליו

תמיד יש את היצר הזה שקורה לעלות ולרכב אצל מי שהתנסה בחוויה המאד נעימה וממכרת הזו מה שתחליט רק תישמר אני ירדתי מהכלי הזה לפני כמעט 11 שנה והוא היה כבד וביקש הרבה רוח

Dardar63

New member
כמו שאני מנסה להתעלם מרוכבי אופנועי

ם סביבי, ככה ניסיתי להתעלם מהשרשור הזה.. הרשיון הראשון שלי היה על אופנוע, הילד הגדול שלי כתינוק היה על סירה( BSA 42 ). היו לנו שניים56, 42 הבי אס איים היחידים בעולם בלי נזילות שמן, עם סבל שנבנה על ידי אבא שלי, עם ציורים של האקס שלי על המיכל.. מכרנו רק כשעברנו לארה"ב של אמריקה. תמיד דיגדג לי, כל רוכב אופנוע שעובר אני עדיין מנסה לזהות את הסוג לפי הרעש של המנוע. עדיין נדמה לי שיכול להיות שאני מכירה את הרוכב.. לפני שנתיים אחותי - גרושה, אם לשני ילדים קטנים(4,2) היתה מעורבת בתאונה- היא היתה על אופנוע , כנוסעת. לא מהירות גבוהה בכלל( כביש החוף- פקקים של ערב ליל סדר). היא עדיין נלחמת- הרגל התקצרה , המפרק ביד לא עובד, ועוד דברים, שלא לדבר על הילדים שאמא נעלמה לכמעט חצי שנה של בתי חולים. אופנוע זה סוג של התמכרות, זה לא עובר, רק הפחד לוקח אותנו משם. כמו דברים נעימים ומסוכנים אחרים. בהצלחה בגמילה.

avihuav

New member
BSA 42 חחחחחחחחחחחח

כאחד שלאבא שלו היה את האופנוע הזה יד ראשונה מהצבא הבריטי, ובגיל ארבע מכניס את הרגל לתוך הגלגל, וצריך להביא קטר לחתוך את השפיצים להוציא את הרגל השבורה, רק צוחק על מה שאת אומרת, נזילות תמיד יהיו בכל מנוע ולא משנה אם זה BSA שזה האופנוע שנבנה בשנת 1942 כן במלחמת העולם השניה, לכל החיים. לא כמו שאר הכלים שנבנו,ועדין עשיתי עליו אלפי קילומטרים על הגמל הזה, האופנוע שהיה בעיתי בנזילות השמן שלו היה הBSA 650 או הטרייומף. ניסו לסדר בו מנוע שהדינמו נימצא בתוך אגן השמן והוא היה נוזל ואין טעינה או תאורה, אופנוע רק ליום. לעבור מהגמל ועוד אופנוע בריטי שזה הפוך בברקס ובמהלכים, לאופנוע יפני זה היה השיא, בשנת 81 הבאתי את הR750 חלום של כל רוכב, להיגמל לא ניגמל אבל לנסוע במישנה זהירות כן. לא אנחנו הרוכבים הם הבעיה אלה בעלי הרכב שחושבים שאנחנו על אופנים והם נוסעים בסלון בבית ולא שמים לב אלינו,

Dardar63

New member
תקשיב שוב

BSA-650 בלי נזילות,( אבא שלי המציא משהו..) ועם מערכת חשמל.נבנתה לבד, עם הדרכה של חשמלאי רכב. וציור סוריאליסטי על המיכל. קנה אותו מאיתנו צפונבון מפונק שריסק אותו חודשיים אחרי לואדי בפרויד. היום הזה הוכרז כיום אבל לאומי.

avihuav

New member
אז תקשיבי את טוב

BSA 42 או ה56 היו אך ורק בנפח של 550 סמק בצילינדר אחד , ה650 היה עם שני צילינדרים והדינמו בפנים , זה שאביך עשה משהו ואת חושבת שזה המצאה זה יפה אולי למי שלא מבין במכונאות או באופנועים שאת האוברול הראשון שלי בחיים עשיתי על אופנוע בגיל 13, ואת החשמלאי שעימי כל חיי ושנבחר לחשמלאי הטוב ביותר בארץ הן מבחינת הרשויות (בוחן ראשי של משרד הרישוי הצבא והמשטרה, וחשמלאי ראשי של חברת BOSHE העולמית פה בארץ), אז לגופו של ענין עוד בניתי לי את הדינמו בחוץ עם שינוע של השרשרת ולא רק זה אלה החלפתי משש וולט ל12 וולט, לא את ולא אני הימצאנו את הגלגל, ורק לידיעתך את תחילת דרכי עוד הייתי עם הISM הטוסטוס ואחרין ההונדה50 או הדוקטי 100 שעליו ניתפסתי במירדף של המישטרה אחרי אחרי שירדתי את המדרגות ביפו העתיקה,וחטפתי שלילה. כל זה עדין לא אומר שאין נזילות באופנועים, את הסטרג' שלי עשיתי עם שרלק, דבקים, ופקומים ומה לא, את המצאת המאה בענין הזה יש ולו רק לפני 15 שנה וזה הסיליקון או הRTV כך שאולי בתחילת האוברול לא יהיה נזילה אבל בהמשך ללא הסיליקון תמיד היה וזה ידוע בכל מערכות הבריטיות והאמריקאיות שלא פתרו את הענין כמו היפנים,

ואני דווקא הצלחתי להגמל..../images/Emo61.gif

אחרי 12 שנה עם אופנועי שטח, כשהראשון בהם היה ה XT 500 האגדי, האנדורו (כבישטח) הראשון שהובא לארץ, משם לאיקסים ודי ארים למיניהם, וכמה התרסקויות קטלניות, הצלחתי לשכנע את עצמי שיותר כיף לנסוע עם מוסיקה, וירדתי זמנית לכמה שנים מהאופנועים האלה. אבל הלב עדיין שם, ויום אחד, יום אחד, יגיע גם זמנו של ההרלי.. אינשאללה. חבורת אופנוענים מזוקנים שחוצה את המדבר האוסטרלי ונעצרת בפאב מקומי מול השקיעה, עדיין עושה לי את זה. ולך עכבישון יקר - סע בזהירות, פליז...

destiny36

New member
שונאת אופנועים

הטיפש כמעט דרס אותי כשעקף אל מול התנועה הנגיד כשחציתי בנוסף הוא עוד קילל אותי

destiny36

New member
שלא לדבר על זה שכמעט נדרס בעצמו

כמעט דרס אותי על הדרך ובסוף קורה לי מפגרת

למעלה