לאבחן את הרגע

לאבחן את הרגע

לפעמים קורה לנו משהו נורא , והדבר שהיינו הכי רוצים זה להחזיר את הגלגל אחורה , לשנות את ההיסטוריה לטובתנו, אך אין לנו יכולת כזו היכולת היא לאבחן את הדברים מראש , לתת לאינטואיציות לעבוד שעות נוספות . לפני חודשיים לערך קניתי קטנוע, קטנוע יפה וחדיש שיחסוך לי עלויות ויחסוך לי זמן יקר , השקעתי בקסדה הכי טובה שיש קראתי בשקיקה כל חומר בנושא אפילו ספר שלם שמסביר על מרכז כובד, בטיחות פסיבית וגם אקטיבית ואכן למדתי המון על רכיבה, רכבתי כפרנואיד למדתי איך לפנות ואיך להשתלב בתנועה אפילו הצטרפתי לטיול אופנועים לים המלח עם 35 כלים כבדים , ואכן ההכשרה שלי עד עכשיו הוכיחה את עצמה ידעתי כיצד לא להיכנס למצבים מסוכנים ולא קרתה לי תקלה אחת . לפני שבוע הייתי באזכרה של דרור קצין מבריק מהיחידה שנהרג לפני שנתיים בתאונת אופנוע ,דרור האמיץ שבמו ידיו חיסל את סירחאן סירחאן המנוול שהיה אחראי לרצח של האם ושני ילדיה בקיבוץ מצר ועל כך קיבל את עיטור האומץ הותיר אחריו שנתיים אחרי אמא שוכבת וגוססת עם ניוון שרירים ואבא מרוסק שלא יכל לגמור את הקדיש על עץ הברוש הופיע בטשטוש איזה שדון עם חיוך נרשע כשקלשון בידו. אתמול בדרך לעבודה כמה ק"מ לפני העבודה הייתי עד לתאונה בין קטנוע לרכב, לא באשמת הקטנוע הוא רכב רגיל בנתיבו אך הנהגת שפנתה שמאלה פשוט לא הבחינה בו למזלו הוא נפגע קל באופן יחסי לעוצמת הריסוק של הקטנוע, אי שם בתוך ההמולה ראיתי את אותו שדון יושב שם בהנאה על איזה עץ אקליפטוס בחיוך כזה. הבחורה לא נפגעה מקסימום היו לה כמה צריבות על הלחי מדמעותיה שלה ,הוא יסבול עוד הרבה שנים , פתאום אמרתי לעצמי אם אני יכול לעצור את הגלגל עכשיו למה לא לעצור אותו אני מרגיש בגופי הכי טוב שרק אפשר, אני מתאמן בחדר כושר פעמיים בשבוע חוג ג'וג'יסטו (סוג של קראטה),לא נרדמתי כל הלילה העברתי תרחישי של אחרי תאונה, הרי הגוף שלנו שלא ממש בנוי לשבת על טיל בליסטי שנוסע במהירות של 110 קמ"ש ומתרסק לתוך מכונית שבאה ממולו ,על הטיפולים בבית לווינשטיין ,על כל הניתוחים על חוסר ההכנסה על הנזק למשפחה ועל הילדה שלי שצריכה אבא שימשיך לחבק אותה הכי חזק בשדה התעופה. אני מסתכל על הקטנוע שלי הוא יפה ומבריק הוא נוסע כמו שד (רק בלי קלשון ביד ואולי עם..) בצער רב ההגיון גובר על הנוחות והחסכון אני מעדיף שיצרבו לי הדמעות מאשר הפלטינות בעצמות. תודה על ההקשבה .

עכביש....

כאחת שרכבה (מאחורי..) על אופנועים כבדים למיניהם, ידעתי מיד על מה אתה מדבר. מה להגיד לך? יש לך מזל שהצלחת לקבל החלטה שכזו. להצליח להתגבר על ריגושים שאי אפשר להסבירם עד שלא חווים אותם. כן, רק מי שקרוב, יודע על נפגעי אופנועים וקטנועים. בהצלחה

מזכיר לי סיפור עצוב אחר..../images/Emo10.gif

לפני קצת יותר משנה, בסיום עוד פעילות מוצלחת של אחת היחידות היותר מובחרות, התפזרו האנשים לביתם. אחד החברה, עלה על האופנוע שלו ונסע בכביש 40 צפונה. (למי שלא מכיר זה הכביש בין צומת בילו לרמלה ).השעה היתה שעת ערב מאוחרת, די חשוך. הבחור התברר נסע במהירות , וקצת אחרי צומת בילו לא שם לב לחיילת תמימה שחצתה את הכביש גם היא בדרך הביתה. מעוצמת המכה היא הועפה למרחק רב, ונהרגה במקום. הבחור איבד שליטה על האופנוע, נפל לכביש והתגלגל לצידי הדרך. האופנוע המשיך לנסוע קדימה לעוד כמה מטרים. לאחר כ - 5 דקות בלבד, הגיע מפקד היחידה וגם הוא בדרך הביתה. הוא עצר את ריכבו, הביט בחיילת, הלך לכיוון רוכב האופנוע. שניהם היו כבר הרוגים, לא היה הרבה מה לעשות. רוכב האופנוע היה עוד עם הקסדה על ראשו. הוא דיווח בפרוטרוט על נסיבות התאונה כפי שראה, ואז ביקשו ממנו אם יש באפשרותו לתת מספר אופנוע, כדי לדעת מי המעורבים. הוא ניגש לאופנוע, שידר את המספר, ואז שמע את המקודן אומר לו כך : "מדובר ביאיר .... תושב ... יליד ..... "..... מספרים שהוא ביקש לשמוע שוב את הפרטים, ורק אז התחיל לחבר בין השם, האופנוע והבחור ההרוג המוטל על הכביש כמה מטרים מאחורה. היתה הלוויה עצובה במיוחד. תמיד הלוויות של אנשים צעירים שרק החלו את חייהם עצובות במיוחד. ארובות השמיים נפתחו וגשם הציף את הרחבה, ושטף את כל הנוכחים. חושב שקיבלתי החלטה נכונה. כל כלי על שני גלגלים הוא מסוכן. נסיעה בטוחה וזהירה לכולם.

jesie12

New member
בחירה נכונה איש../images/Emo45.gif

במו עיני ראיתי רגל כרותה מהברך ומטה על כביש מהיר, ובעל הרגל נזרק לתעלה בצד הכביש, זה מחזה נורא שלעולם לא אוכל לשכוח.

עכביש ../images/Emo45.gif להחלטה נכונה שבאה...

בעקבות אחריות עצומה לחייך והסובבים לך. את הריגושים,הנוחות,והחיסכון תשאיר לדברים פחות מסוכנים בחיים. איש
תמשיך לבחור בחירות נכונות בחיים

שחר שושן למד אתי ביסודי ../images/Emo141.gif

מאיפה הבאת שאמא שלו שוכבת גוססת מניוון שרירים? פגשתי אותה באשקלון לפני כשנה, והיא נראתה בריאה וחזקה כמו שזכרתי אותה מהילדות.

old friend

New member
בפעם השלישית

שניסו להתנקש לי בחיים חזרתי הביתה להורים שלי נתתי לאבא שלי את המפתחות וביקשתי שלא יחזיר לי אותם, שישמור אותם הכמעט תאונה אחרונה אחרי שתי תאונות קודמות... משאית ואוטובוס סגרו עלי משני הצדדים ואפילו לא ראו אותי זה היה מספיק מאז , לא עליתי על שני גלגלים

dolfina34

New member
מזכיר לי נישכחות../images/Emo4.gif

את הגרוש שלי הכרתי על אופנוע. אחרי חמישה ימים של ביחד היתה לנו תאונת דרכים קשה. שכבתי בבית שלושה חודשים עד להחלמה. עברה תקופת ההחלמה והינו שוב רכובים על האופנוע כמו שני ילדים. עברו הימים התגיסנו לצבא והאופנוע נימכר. היום אני יודעת שההורים לא ישנו ביגלל האופנוע שום לילה בשקט. אבל לא הייתי מוותרת על אותם ימים של הרכיבה. אבל אתנחנו כבר לא ילדים . יש לנו אחריות על אחרים. על הילדים שלנו. עדיף להיפרד עכשיו מהאופנוע מאשר להיפרד מהחיים. בחירה נכונה עשית.

° זואי °

New member
כל אחד וההחלטות שלו

אם ההחלטה הזאת מתאימה לך, אז עשית את ההחלטה הנכונה. רכבתי על אופנועים קלים (לא מאחור) רכבתי על אופנועים בינונים (גם לא מאחור) ורכבתי על אופנועים כבדים (בטוח שלא מאחור) והייתה לי תאונה (נהגת שהחליטה שלא מתאים לה אופנוע על הכביש) שהשביתה אותי לחצי שנה וגרמה לי לחיות עם ברך דפוקה עד סוף החיים שלי. מצד שני, גם בתור הולכת רגל פגעה בי מכונית (גם נהגת), ומכאן ועד להפסיק להיות הולכת רגל, הדרך רחוקה מאוד. אמנם היום אני בלי אופנוע (נמכר אחרי שהגלגל נגנב), אבל החיים שלי מתוכננים על דברים נוספים באותו סגנון. לא רואה את עצמי מפסקה לעשות דברים רק בגלל שיש סיכוי שאני אפגע (או חלילה אמות, או שאולי הפוך...), מכיוון שיש סיכוי שאני אפגע גם כשאני יושבת בסלון בבית שלי. אבל זאת אני, וכל החלטה אחרת משלי, יש לי עבורה את אותו כבוד שיש לי עבור ההחלטות של עצמי.

היה אתי אחד בצבא ../images/Emo141.gif

כשהוא חזר בפעם השניה או השלישית מגובס אחרי תאונה, המפקדת גף שלו אמרה לו, "נו, אולי תפסיק לנסוע על אופנועים?". "אני לא מבין מה הקשר", אמר החוכמולוג, "אם אני אעשה תאונה במכונית, יציעו לי לעבור לנהוג באוטובוס?!". "לא", אמרה לו המפקדת, "יגידו לך שאולי אתה לא צריך לנהוג בכלל".

יערית

New member
הפחד מלההרג

קיים בכל מצב,הסיכון לא יורד במידה ותפסיק לרכב על אופנוע,דווקא הייתי שוללת מאותם מטורפים רוכבי האופנועים שנמצאים על הכבישים עם הרשיון +האופנוע. ההחלטה שלך לא שונה מלהחליט להפסיק לנהוג על רכב או ללכת במעבר חצייה,אבל אם כך מרגיש לך וכך אתה חושב אתה תהיה בטוח יותר,אז זה שווה את זה. זוכרת שהאקס חלם בנישואים שוב על רכיבה על אופנוע,הוא עשה לי "טירור" בכדי שאסכים לזה,אני פחדתי כ"כ מהמחשבה שיום אחד יתקשרו אלי ויאמרו לי שהוא מרוח על הכביש {ישר חשבתי מחשבות שליליות},יום אחד הוא בציב לי עובדה שהוא בחנות אופנועים והוא קנה אחד!בדיוק 5 חודשים רכב עליו ואחר כך מחר אותו בחצי מחיר ממה שקנה,סתם חלום לחזור להיות בן 16 ולא לקחת בחשבון שאנחנו כבר לא לבד , אנחנו בעלי משפחות.

זה העיניין

שהסיכון יורד בכמה מונים שמפסיקים לרכב על ד"וג זה כמו ההבדל בין לחגור חגורה או לא לחגור . והכי גרוע שאתה נתון לחסדיהם של נהגים שלא ממש סופרים אותך ממטר זה מה שקרה לגילי שבוע שעבר לא הכרתי אותה אישית אך נפילה קטנה ויש שבירה של המפרקת או כידון לתוך הצלעות דבר שלא משאיר לך הרבה מקום על פני האדמה .

deena

New member
כשהיא סיפרה לי

שקנית אופנוע (או קטנוע, איך שאת רוצה לקרוא לזה), נבהלתי. אני לא אוהבת את הכלי רכב הזה. מעולם לא נסעתי על כזה, ואין לי שום כוונה להתקרב. זה פשוט מפחיד אותי. אח''כ ראיתי אותך בשריון שלבשת על עצמך כדי לקבל הגנה, וזה היה כזה חמוד, שחייכתי ושכחתי לרגע למה לבשת את זה. אני אוהבת אותך, ואותה, ושמחה מאוד לשמוע שאתה אורז את השריון. (אפילו שאתה חמוד לאללה בתור צב נינג'ה) הפולניה הזו לא רוצה לאבד שעות שינה בלדאוג לך.

Kטלנית

New member
החלטה נבונה אפילו שקשה.../images/Emo45.gif

אתה עושה את ההחלטה הכי נבונה חורף, מלא סיכונים גם ככה ואתה עושה את הצעד הנכון. כי הנהגים מאוד "אוהבים" את הכלים האלו שלא תקועים בפקקים יש כאלו שממש "מכורים" כמו אבא שלי אבל אם הוא נגמל כל אחד יכול הוא כבר בלי טחול, ובחתונה של אחי הוא הגיע מבי"ח וחזר לשם כשנגמר ה"אקשן" בגלל שאיזה נהג החליט "לשחק" איתו כשהוא היה בדרך לחלק הזמנות ובלי להתבלבל כשהוא העיף אותו לשוליים ביום גשום הוא אפילו לא טרח לראות מה קרה איתו אני ואחי מצאנו אותו מעולף כן, הוא חזר עם האופנוע ובפתח של החצר הוא התעלף. מאז, הוא ירד לקטנוע ואחרי תחנונים ובכיות מצידנו ודאגה מרובה הוא נגמל מזה והיום הוא ככול האדם נוסע ברכב שזה יותר מוגן. אז, כל הכבוד לך הרבה אנשים מן הסתם ישנו יותר טוב בזכות ההחלטה נסיעה טובה ובטוחה לך

למעלה