לאבו דני ולכולם!!!

שאפיק

New member
לאבו דני ולכולם!!!

חיינו בעיראק חיים שלוים רוב רובם של היהודים היו סוחרים והיו הרבה יהודים שהגיעו לצמרת השלטון העיראקי מהחיים הטובים שהיו לנו שם באנו לארץ חשוכה עברנו מבתים יפים ומפוארים לאוהלים בחורף של שנת 51 מהשפע של האוכל שהיה לנו שם באנו לעמוד בתור לקבל אבקת ביצים ממצב כלכלי מבוסס תוך 5 שעות של טיסה הגענו חסרי כל היו לנו חיים שלווים עם האוכלוסיה העיראקית על שהשליחים מהארץ דאגו שמ2000 נרשמים לעליה בכמה חודשים עלו 140 אלף. "דאגו" לפצצות. מטומטמים כמוך חשבו שאנחנו פלאחים נתנו לנו לעבוד בשדות בזמן שהקיבוצניקים חזרו מהעבודה הקשה שלהם הם ידעו שמחכה להם בית אוכל וחינוך לילדים בזמן שהעולים חזרו מהעבודה הם לא ידעו אם כל הילדים עדיין בריאים...ומי חולה או רעב ובמה יאכילו אותו הארץ הזו נבנתה על סבלם של עדות המזרח שמקופחים עד היום ולפני שאתה מדבר סתם אני מזמין אותך לשיחה מתי שתרצה או שלפחות תגיד לנו מאיפה הדיעה המלומדת שלך באה בעיכבות איזה מחקר או מאמר חוץ מזה שזו התרבות של אבותינו זו שפת אימנו ואנחנו גאים בה ובתרומה שלה לתרבות העולמית!!!!

אבו-דני

New member
שאפיק היקר,

--- כתבת דברים בדם ליבך, כתבת על העוול הנורא, כתבת על המחיר היקר ששילמו העולים על מנת להגיע הנה גם כפי שהעידו בני משפחתי על איך המוסד יצר את ההונאה הגדולה אבל ידידי שליבו שותת ומרירותו כי רבה, מה הקשר למה שכתבתי לא אדע. כלום העוולות דלעיל ישכנעו אותי שתרבות הערבית הנה תרבות יקרה? כלום כל עוולת האשכנזים שרדו בעולי המזרח את תרבות המזרח למתקדמת הפכה? צר לי ידידי, אכן כל דברייך חקוקים בדברי ימי המדינה אך אין להם ולו בדל של קשא לעובדה: תרבות ערב תרבות חשוכה

No name for now

New member
חושך יש בהרבה מקומות

התרבות ה"מזרחית" או "ערבית" ולאו דווקא יהודי יוצאי עדות המזרח הביאה פריצות דרך בתחום המתמטיקה למשל, ידעת שהמילה אלגוריתם (algorithm) מקורה בערבית? השפה הערבית יפה ועשירה והספרות נפלאה בזכותה, וגם הקוראן מעניין לקריאה מבחינה ספרותית. תקופות חשוכות היו להרבה תרבויות. באירופה של ימי הביניים אילצו יהודים ומוסלמים להתנצר ובכל זאת המשיכו להפלות את ה"נוצרים החדשים" (זה הכינוי לו הם זכו). אי-אפשר להתעלם משואת יהודי אירופה שהביאו עלינו הגרמנים ורבים מעמי אירופה שמחו לעזור להם. השחורים היו עבדים באמריקה, בדרום אפריקה עד לפני שנים אחדות מדיניות האפרטהייד היתה קיימת. לדעתי דיעותיך באות מבורות, משפחתי היתה משפחה מבוססת ובני המשפחה היו משכילים ובמפגשים במעברה הם גילו שהשכנים הפולנים והרוסים שבאו מתרבות כ"כ נאורה ומפותחת אפילו לא יודעים שיש מקום שנקרא עירק. לדעתי הדעות על התרבות הערבית נובעות אך ורק מהעובדה שאנחנו בעימות עם עם ערבי (כלומר פלשטינאי), היישוב הותיק קיבל את העולים דוברי הערבית וראה בהם את בני הארץ דוברי הערבית שאיתם הם בעימות ומכאן נובע היחס.

אבו-דני

New member
סיגל,

--- לקרוא את דברייך הרהוטים בתוך בליל ההתלהמות מסביב= שושנה בין החוחים. אכן התרבות הערבית בסוף האלף הראשון היתה מפותחת, יתרה מזו ערבי מבצרה אחראי במידה רבה לטכנולוגיה שאת נהנית ממנה, שמו אבו-היישם אל היים, ב 1012 לספירה,אבו-היישם טען כנגד חכמי יוון ורומא שעסקו בתיזות של: האם ראיית העצם היא תוצאה של אור הפוגע בעצם ומגיע לעין או אור היוצא מן העין ופוגע בעצם. אבו היישם הביא את המבחן הבא: הביטו בשמש, אם תסנוורו את השמש אזי האור בא מן העין לעצם ואם ההיפך אזי האור פוגע בעין... ניכר שאבו היישם הינו האיש שאחראי למושג ניסוי ותהייה שבעטיה אנו מגיעים יום יום לפסגות הטכנוטלוגיה. אבל קרה משהו לתרבות ערב שגרמה לשבר שהפכה לנחשלת עד עצם היום הזה, אני חושב שאתן לך את הבמה שכן את החלת במלאכה. דעתי אינה בורות,אלא ראיה של אדם שבגר ומביט נכוחה- תרבות ערב אינה תרבות שיש לנו רצון להתמזג עימה,זו נחשלות,בערות ומנטליות בזויה. אחיזתך בבערותם של היהודים המזרח אירופאים שרובם היו כסילים ונחותים מן הערבים אינה משביחה את התרבות הערבית שאת כה משתוקקת אליה. אין אני בוחן את תרבות ערב בעיניים אשכנזיות-יידישאיות, שחלקם הגדול הינם אנשים קשיי יום שחיו בעיירות עלובות עד קום המדינה, אלא בעיניים מערביות גרידא. לו תגיעי לבתי הכנסת ב"הולנד פארק" או "מיידאווייל"- לונדון תזכי להכיר קהילות בגדדיות שלא מתגעגעות לתרבות בגדד כלל. יום נפלא יקירה

No name for now

New member
אני לא משתוקקת לשום דבר

אבל אני גם לא מתביישת במקורות של המשפחה שלי לא אלה שבעירק ולא אלה שבבלארוס ובטח שלא מתכחשת להם. גם סבתי מבלארוס מספרת על מינסק שבה גדלה ועל מוסקבה היפה וגם מספרת סיפורים קשים מהתקופה בגטו מינסק ותקופת הלחימה עם הפרטיזנים ביערות. אם לא נדע מאיפה אנחנו באים לאן נתקדם? דוגמא: אני רוקדת ריקודי עם ישראליים, אתה יודע מה זה ריקודי עם ישראליים? שירים מתורגמית מרוסית, הורה זה בכלל ריקוד רומני, המון שירים תימניים ומרוקאים, בריקודים מהשנים האחרונות יש גם נגיעה דרום אמריקאית, מאיפה כל זה בא? מהעליות והרי ריקודי עם ישראליים זה חלק מהתרבות הישראלית. אני נחרדת לחשוב שאנשים במדינה הזו רואים בכל דבר שקשור ל"ערבי" דבר רע, בלי ששמעו מוזיקה, קראו ספרים ושירים, למדו קצת על ההיסטוריה וגם בלי שאכלו את המאכלים וצחקו מהביטויים המשעשעים.

עודד112

New member
סמיר

לאבו דני תגיד למה העירקים עשו לך עזוב תם בשקט בבקשה כולם במדיהנ יהודים ואנחנו צריכים להיות ביחד היום יש הכל אם בא לדעת

אבו-דני

New member
עודד, לענות לך או לא? זו השאלה

--- לאחר שקיבלתי ממך מסר שמנסה לפגוע, אולם פטור בלא כלום אי אפשר, אזי אומר לך, מביע אני את דעתי שיוצאי עיראק מנועים מלהתבדל תרבותית אלא עליהם לקבל את התרבות המקומית- קרי התרבות המערבית, יהודית. אין טיעון זה בא להביא לזילות של האנשים עצמם, אלא רק להעיר את עינם.

א ש ר ת

New member
לשאפיק ולשאר המעוניינים..כמה מלים

על שפתם של יהודי בגדד: זו שפה ערבית עתיקת יומין,שאף קדמה לשפה הערבית השגורה בפי המוסלמים בבגדד.במשך הדורות היא עברה שינויים רבים,כמו כן היא הושפעה משפות שכנות כמו פרסית וכורדית והן כתוצאה מכיבושים,ערבי, טורקי ובריטי.היתה השפעה נוספת מהשפה הארמית.כל השפות הללו ארחו לשפה היהודית בגדדית,מלים רבות במשמעותן המילולית,הרחיבו והעשירו אותה. אנו גאים בשפתנו ,במורשתנו ובמנהגינו ואם מישהו שזה לא לרוחו אז"אלבאב תוסע ג'מל"כלומר הדרך החוצה פתוחה.פתגם בערבית נשמע יותר משכנע.(לא התכוונתי אליך שאפיק ולא לידידי חברי הפורום)המבין יבין.שיהיה לנו יום נפלא.

דליה נס

New member
אושרת איך מזג האויר באום ראשרש ?

חושבת הדה טאר וויה אל הווה
אולי נחת בסהרה
כבר אמרתי לך שאני אוהבת לקרוא אותך המורה אשרת ?

תרקדי

New member
גם אני אוהבת לקרוא אותך ../images/Emo24.gif

וליתר דיוק, את שתיכן. ולגבי אבו-דני..... יש דברים שעדיף לעבור עליהם ולא להגיב (כיוון שאין לדעת מה ייצא מנפשה של מישהי בעלת "תרבות ערבית"). נפלאות המדיה הפתוחה....

א ש ר ת

New member
דליה יקירתי תודה. אני רואה ש......

הפסדתי הרבה ביומיים שלא הייתי באילת,"הצפנתי" לאיזור המרכז כמו בכל שבוע,מאד התגעגעתי אליכם.שיהיה לכם סוף שבוע נהדר לך ובני ביתך וכמובן לכל חברי הפורום.- תצבחון עלא ח'יר.

mongol1

New member
לאבו דאני

עוא לא ענית לי מה מוצאך בשביל שאוכל לענות לך תשובה הולמת

mongol1

New member
קראתי הכל

אבל אני אישית בן לילידי עיראק ואני גאה בזה. התרבות הזאת היא תרבות רבת שנים כמו שכבר ציינתי, יהודי עיראק בכלל לא לקחו ממנהגי הגוים אלא המציאו מן תרבות משלהם גם מאכלים מסוימים הומצאו ע"י היהודים כמו הסמבוסק או הסביח

אבו-דני

New member
mongol1

--- מה ההגדרה של ערבי? ערבי הינו מי שמדבר ערבית, שירה ערבית, ובעל מנהגים ערביים.

למעלה