לאבופ!

קטיפה

New member
לאבופ!

בבקשה !! את רוכב הרבה על סוסים? ממני קטיפה

abup

New member
לקטיפה (שבחרה שם מאוד יפה)

כן אני רוכב די הרבה בחווה שאני לומד בה ואני רוכב ברמה די טובה ודרך אגב מישהו יוצא לקורס "עוזר מדריך" בקיץ.. אם כן תגידו .. אולי כבר נכיר לפני שניפגש שם .. וקטיפה בת כמה את??

קטיפה

New member
לאבופ! החמוד!

אני לא רוכבת מקצועית! רק מידי פעם ועכשיו נירא לי בכלל שאני יותר לא ירכב כי הלכתי עם אחותי לחוות רכיבה רכבתי על סוס ופתאום הוא עבר את המדריך והתחיל לדהור ומשכתי במושכות אבל הוא לא עצר עד שהוא החליק..ועצר...ויש לי דיי טראומה מזה... ואני בת 14 ותודה רבה גם לך יש שם יפה... ממני קטיפה

abup

New member
טראומה?!!!!!!!!

מסוסים ?? איך אפשר ? את יודעת ששאני באחת הפעמים הראשונות שעליתי על סוס נפלתי זה היה בדיוק ביום שהמדריך שלי שיחרר אותי מהלונץ´ המעצבן שעושים בהתחלה בעצם פעם ראשונה שרכבתי על סוס ואני שלטתי בו בעצמי.. אבל לא סתם נפילה אלא הוא התחיל להגביר מהירות אז מלחץ קפצתי .. לא בדיוק קפצתי החלטתי שאני עוזב ת הכל כולל מושכות וארכובה ופשוט נתתי לעצמי ליפול מזל שהוא לא רץ מהר אלא הוא עשה מאין טרוט מהיר ... אבל שתי דקות אחרי שניקיתי את עצמי והבנתי איפה אני עליתי על הסוס והבנתי שאם אני לא יראה לו מי הבוס הוא יעשה לי את זה עוד פעם.. אז עליתי עליו נתתי לו שתי משיכות די כואבות במתג אחרי שהוא ניסה להגביר עוד פעם מהירות. אחרי שהוא נרגע ליטפתי אותו (בהוראה של המדריך, כמובן לא רציתי לעשות את זה שנאתי את הסוס באותו רגע). אז צריך להבין שאם נופלים מסוס אז אולי זה קצת כואב.. אבל להיכנס לטראומה ..?!!! חס וחלילה.. מסוס?!!!!!! ממש לא אולי מכלב שנושך אותך כן אולי מפרה שבעטה לך בצלעות כן.. אבל מסוס, מהחיה האצילית והמקסימה הזאת.. מה בסך הכל הוא עשה הוא רצה לרוץ קצת להתפרק הואלא העיף אותך ממנו.. הוא רק רצה להנות קצת.. אז פעם הבאה תבקשי סוס קצת "עצלן" או שקט.. או שבמקום לצאת לטיולים תרכבי במנז´ תלמדי קצת לרכב יותר טוב ותאמיני לי שאת רק תהני מזה .. ובשורה התחתונה אם תכינסי לטראומה איך תוכלי להנות אי פעם מסוסים ... אין דברים מושלמים וגם מדברים נחמדים וטובים כמו סוסים אפשר ליפול לפעמים או לאבד שליטה על הסוס... אם את רוכבתעל אופנים אז זו הדגמא הכי טובה .. מה אחרי שנפלת בפעמים הראשונות קבלת טראומה והפסקת לרכב,לא! ניסית וניסית עד שהצלחת.. אז עצה שלי.. אל תיכנסי לטראומות ושום דבר תמשיכי לרכב אבל רק ביותר זהירותת ומודעות עצמית ליכולות שלך..

קטיפה

New member
לאבופ!

כן.. טראומה כי אני לא ידעתי איך עוצרים את הסוס.. כי המדריך לא נתן שום הסבר.. ואמרו לי שהסוסה שקטה מסתבר שלא.. גם אני חשבתי לקפוץ כבר הורדתי את הרגליים מהארכובות והכול אבל אז בידיוק הסוסה עצרה! וכן טראומה מסוס עכשיו אני דיי שונאת לרכב כאילו לא בידיוק שונאת אלא אני מפחדת שזה שוב יקרה... ממני קטיפה!

abup

New member
עזבי..

אותך שטויות.... תעלי על סוס אחרי שתקבלי הוראות והסברים.. תתעקשי שילמדו אותך.. אל תתבישי תבקשי עצות וטיפים וכל שאלה שיש לך תשאליאת המדריכים בלי להתבייש. דבר שני אני יודע שהיום לרכב עולה הרבה כסף .. אני משלם יותר מידי בשביל שעורי רכיבה .. אבל אני נהנה מכל רגע.. בעצם אני לא יודע אם עולה לך הרבה כסף או משהו .. אבל תשלמי קצת על ששעורים תלמדי להכיר את הסוסים ואחרי זה תוכלי להנות הרבה יותר גם ברכיבה בשטח הפתוח.. ברגע שאת יודעת לשלוט בסוס את יכולה לעשות איתו הכל.. ואם את יכולה לעשות איתו הכל אז את גם נהנהת .. אז לא לפחד ולהשקיע קצת.. ויש גם את כל הענין של ההתנדבות.. אני מציע לך להתנדב קצת אני יודע שזה לא החלום של כל אחד לנקות חרא של סוסים אבל יש עוד דברים מענינים חוץ מזה בכל הקטע של ההתנדבות את מנקה סוסים בתוך התאים שלהם לאט לאט את מתקדמת ויכולה להרכיב להם מתג לשים עליהם אוכף ועוד ועוד.. ואלו גם דברים חשובים מאוד אפילו יותר מלרכב על הסוס כי ככה את לומדת "לקרוא" את דפוסי ההתנהגות של הסוס.. את לומדת להכיר סוסים שונים. אם את באמת אוהבת סוסים אז לרכב זה לא כל הענין.. יש עוד הרבה אבל הרבה דברים מסביב לרכיבה שעל כל רוכב חובה לדעת... ועוד משהו שעכשיו ניזכרתי אין דבר כזה אני לא יודעת איך עוצרים סוס יש תנועה אחת פשוטה שהיא גם די אנסטנקטיבית והיא למשוך את המושכות לכיוונך.. אבל זה לא כל הענין תראי עובדה שאת בטח משכת את המושכות והסוס לא הגיב והמשיך לרוץ אבל אם המדריך שלך היה עושה את אותה פעולה פשוטה הסוס כן היה עוצר .. למה לו הסוס כן היה עוצר ולך לא כי הוא "מדריך" או כי הוא מבוגר יותר ..?!!! לא ממש לא ... אלא כי הוא יודע איך "לפתח מערכת יחסים הדדית עם הסוס" שהוא רוכב הוא לא נילחם עם הסוס בשביל שהוא יעשה פעולות כאלה ואחרות אלא הוא עובד עם הסוס "כגוף אחד" הסוס והוא במערכת יחסים כזאת שאם הרוכב "אומר" לעשות משהו אז הסוס יעשה.. אבל אחרי זה הסוס יודע שהוא יקבל תמורה כלשהי כגון שהרוכב ישחרר את הלחץ על המתג מעט לא יעייף אותו יותר מידי וכמובן ליטוף נחמד על הצוואר.. ורק תדעי שסוסים יודעים מתי הם בסדר ומתי הם לא והם יודעים מה כל הסימנים האלה אומרים.. סוסים הם לא טיפשים.. גם פעם הבאה שאת הולכת לרכב תקחי איתך כמה קוביות סוכר או סוכר רגיל.. ולפני שאת עולה על הסוס תני לו קצת ... זו כבר התחלה טובה ובטוחה לפני שעולים עליו.. כמובן תלטפי אותו קצת. וגם ברכיבה ליטוף נעים על הצוואר כל כמה דקות לא יזיק אלא רק יועיל.. מקווה שהעברתי לך חלק מהפחדים... "אבופ"..

למעלה