"לאבא שלי יש סולם"

• פותח הנושא shno
  • פורסם בתאריך

shno

New member
"לאבא שלי יש סולם"

כבר פעם דיסקסנו את נושא שירי הילדים והשתקפות האבא בהם. לאחרונה, עקב לחץ פיזי בלתי מתון בעליל, הקטנה דורשת מנות גדושות של "100 שירים ראשונים", מה שאומר שאנחנו כל היום מזמזמים שירים (שלשום הלכתי לישון עם "קול דודי", אתמול התעוררתי עם "על הגדר קפץ אנקור", היום אני כל היום עם "אל תכה, זה לא נאה"
). הקיצר, שמתי לב טוב טוב למילים של השיר על אבא והסולם. לכאורה שיר חיובי מבחינת האבא. בפועל - מעצבן. אחרי שדואגים לרכך אותנו בהתחלה (סולם גבוה, אוכל ארוחה פעמיים וכו') - מתחילים להפגיז. במתנות, אלא מה? אבא הוא מכונת מתנות משומנת היטב - בובה, רכבת, עניינים. ועוד בסוף - תלונות על אבא שנרדם (נו בטח, אבא עובד, שלא כמו אמא, ולכן עייף ונרדם וחוץ ממתנות הוא לא מקדיש לילדים כלום). ביאס אותי השיר הזה. ויחד עם "נומי נומי", "פילפילון" ובטח עוד כמה - יופי של תדמית יש לילדים שלנו עלינו. והג'אנקית הקטנה שבבית - לך תמנע ממנה את הדיסק הארור הזה. טוחנת אותו בטירוף כל יום, ונהנית מכל רגע.

akavishon

New member
לדעתי, היא עדין לא בגיל שהיא יכולה

לקלוט את המשמעויות של השירים הללו... אפשר "לחנך" את היוצרים של היום שיהיו יותר פוליליקלי קורקט, אבל על שירים בני עשרים, שלושים וארבעים, אני חושב שזאת מלחמה אבודה. לטעמי, ההתבאסות מיותרת.. אל תצפה, שמעכשיו הילדה תחשוב שאתה מכונת מתנות... בטח שלא בגלל השיר (היא תמצא מלא סיבות אחרות לצפות למתנות - כשאני חוזר מדי פעם מהעבודה, הגדולה שני שואלת: "אבא, הבאת לי מתנה?".

חבר משק

New member
מלחמה אבודה

אני מסכים עם מר עכביש - חוץ מלתת לילדה דוגמה לאבא "אחר" (אבל תביא לה מדי פעם מתנה, כן?) אין לדעתי הרבה מה לעשות. בינתיים שתהנה מהשירים. אם זה בגירסה של ציפי שביט - ליבי איתכם. הקול של המפלץ המזמר עושה לי צמרמורת, במיוחד אחרי שאצל אמא שלי מצאנו את התקליט עם הביצועים המקוריים.

aviah

New member
תשמיע לה פינק פלויד

daddy has flown across the ocean / leaving just a memory

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo5.gif האמת היא, שנראה לי שאין מה להאשים את כותבי השירים- הם מבטאים את המציאות ברוב המשפחות, לצערנו... ובמשפחות בהן זה לא המצב, אין מה לדאוג- השירים לא ישפיעו על תפיסת הילד/ה את תפקידי האב/אם יותר ממציאות חייו/ה.

hirshfe

New member
אני יודע שאני "כועס" על אישתי

כל פעם שהיא שרה אבא הלך לעבודה יביא לך מתנה לא רוצה שייתרגל גם לרעיון

hag70

New member
עזוב. בקטנה.

עש כל כך הרבה שירים שיש להם מסרים איומים, גלויים או נסתרים שאתה ממש לא יכול לצאת מזה. ותאמין לי, שאני חי עם מישהי שביקורתיות זה השם השני שלה (בעיקר כחלק מהמקצוע שלה), ומבחינתה לא מעט שירים שהם פסולים (ולא נעים להגיד שבהרבה מקרים היא צודקת), אבל אין אפשרות לקצץ כל מה שנראה/נשמע לך קצת בעייתי. אני חושב שאורח החיים כמשפחה והחינוך קובעים את מה שהילדה תספוג ואם יש צורך - תוסיפו תרגום בגוף הסרט למה שדורש הסברים (זה מה שאנחנו עשינו). וגם תשנו טקסטים מעצבנים בספרים. זה גם לא נורא. בהצלחה

למעלה