לְמה משמש ה...

מצב
הנושא נעול.

Shark Alarm

New member
לְמה משמש ה... ../images/Emo18.gif

לְמה משמש ה...

חזרתי אתמול הבייתה עם קרון IC3 (נראה לי שקוראים לו ככה- זה הקרון החד קומתי עם הדלתות האוטומטיות והטלפון הציבורי
) בכל מקרה, מעל כל מושב יש אפשרות לפתוח אור (שזה מאוד לגיטימי) ובנוסף יש מקום להכניס אוזניות ורשום ליד זה מידע, מה הכוונה פה
לְמה זה שימש

Shark Alarm

New member
הקפצה../images/Emo70.gif ../images/Emo18.gif

לְמה משמש ה...

חזרתי אתמול הבייתה עם קרון IC3 (נראה לי שקוראים לו ככה- זה הקרון החד קומתי עם הדלתות האוטומטיות והטלפון הציבורי
) בכל מקרה, מעל כל מושב יש אפשרות לפתוח אור (שזה מאוד לגיטימי) ובנוסף יש מקום להכניס אוזניות ורשום ליד זה מידע, מה הכוונה פה
לְמה זה שימש
הקפצה

סתם זה מעניין אותי..

fireman

New member
כאשר מדובר ברכבת

לְמה משמש ה...

לְמה זה שימש
כאשר מדובר ברכבת
תיירותית ניתן להדריך את הנוסעים לגבי הנוף וכו דרך אוזניות שמתחברות לשם ויש מדריך שמדבר למיקרופון או משהו כזה וכולם שומעים זו השערתי.

ערוצי שמע

לְמה משמש ה...

לְמה זה שימש
ערוצי שמע
אם אני לא טועה, אבל זה היה באמת מזמן, היו בקרונועים לפחות מהסדרה הראשונה שקעים לאזניות והיה אפשר לבחור בין 4 תחנות באמצעות מתג. לדעתי השמיעו שם בזמנו רדיו, אני זוכר במעורפל שאנשים היו מביאים אזניות ומתחברים, בשנות ה-90', בימים הראשונים של הקו לרחובות.

קרונועי IC3

לְמה משמש ה...

לְמה זה שימש
קרונועי IC3
אין לי הרבה מה להוסיף לגבי מה שאיתי כתב, אם כי למיטב זכרוני (המעורפל כבר למדי) יש במתג ערוצי השמע אפשרות לבחור בין ארבעת ערוצי הרדיו שאיתי תאר וכן אפשרות לבחור בערוץ 'מידע', שהוא פשוט ערוץ שמע נוסף שאפשר להשמיע בו מידע לנוסעים כמו הכריזה. למיטב ידיעתי, אכן לא השתשמו במערכת הזו זמן רב, ובהזמנות הבאות היא בוטלה לגמרי, כמו גם האפשרות להדליק ולכבות אורות אישיים (המערכת שראית קיימת רק בעשרת מערכי הקרונועים הראשונים שרכשה רכבת ישראל, ולא ב-31 המערכים שנרכשו מאז). לגבי זיהוי הרכבת - במקרה זה היו אלו אמנם קרונועי (לא 'קרונות') IC3, אבל את זה אני יכול לקבוע רק לפי המערכת שתיארת. ישנו ברכבת ישראל סוג נוסף של רכבות נוסעים שעונות על התיאור 'חד קומתיות עם דלתות אוטומטיות וטלפון ציבורי' - הן מכונות 'מו-דו', ומורכבות מקרונות נוסעים רגילים שיוצרו בספרד, כולל קרונות ניהוג וכח שמוצמדים בקצה אחד של כל מערך. פירוט נוסף על הקרונות ניתן למצוא, כמובן, באתר 'חדשות הרכבת'.

מצב
הנושא נעול.
למעלה