כ"ס במזגן

שואל65

New member
כ"ס במזגן

אני רוצה לקנות מזגן 2-2.5 כ"ס. בדקתי באינטרנט, אבל במקום שיהיה מצויין 2 כ"ס, רשום לי תפוקת מדחס (12900 BTU למשל) תפוקת קירור ותפוקת חימום. איך אפשר לתרגם לי את התפוקות האלה לכמה כוחות סוס המזגן? או לחליפין האם תוכלו לתת לי כמה תפוקת מדחס, קירור וחימום צריך כדי לקנות מזגן 2 כוחות סוס?

רשר

Well-known member
מנהל
למה לתרגם נתון חסר משמעות

לא צריך סוס כדי לקרר ולחמם בית, אבל צריך 650BTU למטר מרובע. הכפל או חלק לפי הצורך ותדע אם זה מתאים לצרכים. לדירה דרומית עם חשיפה לשמש וחלונות גדולים הוסף 10% לגג שטוח ללא בידוד הוסף עוד 10%

moco10

New member
ההספק הנצרך כן חשוב

כדי לדעת אם מערכת החשמל תעמוד בזה וכדי להעריך עלות אנרגיה. אגב, אי אפשר לתרגם בלי לדעת את יעלות הדגם.

רשר

Well-known member
מנהל
הספק חשמלי מודדים ב KW

כדי לדעת יעילות בודקים יחס בין KW ל BTU להערכת מחיר צריך הוסיף את מרכיב זמן הפעולה של המדחס

moco10

New member
זה רק עינין של יחידות

תכפיל כ"ס ב0.7457 כדי לקבל KW. זה להבדיל מBTU, שגם היא יחידת הספק, אך משמשת למדידת תפוקת הקירור ולא צריכת חשמל בפעולה. כ"ס דווקא מקובל במזגנים לציון הספק הצריכה של המדחס.

רשר

Well-known member
מנהל
לא אכנס לדיון איזה יחידה משמשת

למדידה אבל ברור ש כ/ס היא יחידה שעברה מן העולם ואינה מהווה מדד לשום דבר. התפקיד היחידי ש כ/ס יכול לעשות זה לבלבל את הלקוחות שאינם מבינים במיזוג אויר, ולכן משמש רבות את אנשי השיווק. במיזוג אויר מוכרים BTU מחשבים תפוקה לפי BTU/מ"ר(קוב) יעילות KW/BTU כמה חשמל זה עולה KWh אני עומד על זכותך הדמוקרטית להמשיך ולהתברבר ב כ/ס עד כלות הדורות אבל תזהר ממה שיוצא לסוס מאחור.

moco10

New member
לגבי המשפטים שכתבת על BTU וKW

אין ויכוח. לגבי מה שאמרת על כ"ס - המציאות לא מסכימה איתך. הרי עצם הדיון פה על כ"ס, שהחל מהשאלה המקורית, סותר ב100% את טענתך שהיחידה הזו עברה מן העולם. אם מזכירים אותה, אז היא חיה, תרצה או לא. שפה לא נקבעת על פי רצונותיו של אדם זה או אחר, אלא על ידי השימוש בפועל. הצצתי עכשיו בzap ובכל המזגנים מצוינת העוצמה בכ"ס (והתפוקה בBTU). אז מה, היחידה עברה מהעולם? הדיון הזה מזכיר בדיחה: אשה אחת מטלפנת בנייד לבעלה החוזר באוטו מהעבודה. אשה: "יוסי, תיזהר, הרגע אמרו בגלגל"צ שאיזה משוגע נוסע באיילון בכיוון ההפוך." הבעל: "משוגע אחד ? זה לא יאומן, כולם נוסעים פה נגד הכיוון."

רשר

Well-known member
מנהל
זה ממש לא נעים כל הדיון הזה

ולא בגלל שאני לא צודק אלא בגלל הבדיחה שכתבת.

moco10

New member
הכוונה היתה לשעשע, לא לפגוע

אם התקבל אחרת, אני מתנצל.

מאגר

New member
בואו נעשה קצת סדר בבלגן המזוג:

עם המעבר לסוג הגז החדש (גז ירוק). יחולו מספר שינויים בנושא מיזוג האויר מעבר להתיקרות של עד 30% במזגנים ובהתקנתם, והצורך בסוג חדש של צנרת. בעובי דופן שונה והקוטרים שונים. יחול גם שינוי משמעותי ב-COP (מקדם היעילות) של המזגנים, אי לכך צודק רשר! אין להתחשב בכ"ס אלה ב-BTU/H של המזגן, מאחר ובמספר חברות בעולם יחול שונוי דרסתי בגודל במנוע מול תפוקת ה-BTU/H.ישנם מזגנים עם מנועים בגודל 1 כ"ס בעלי תפוקה של 12500BTU/H מה שהיה שייך פעם למזגני בעלי מנוע של 1.5 כ"ס ומעלה. עקב שינויים אלה ועוד היד נטויה להגדיל את ניצולת המנועים לתפוקה גדולה יותר.אי לכך מה שקובע הוא ה-BTU ולא הכ"ס ושלא יעבדו עליכם! כיום גם הקטלוגים החדשים של חברות המיזוג אינם מדברים יותר בכ"ס אלה ב-BTU/H .

ע מ י 32

New member
בסדר אז מעכשיו

יגידו להם שזה מזגן 1 כוח סוס במקום 1.5 אז מה זה משנה ? 90 אחוז מהמתקינים מדברים בכוח סוס כי זה מה הולך .

מאגר

New member
עמי ממך הייתי מצפה לא להשתמש בכ"ס

אלא ב-BTU/H מאחר ואתה איש קירור ויודע בפרוש את המשמעויות של זה

למעלה