כ-ו-ל-ם ח-י-י-ב-י-ם ל-ק-ר-ו-א-!!!!!

Ziggy StarBucks

New member
כ-ו-ל-ם ח-י-י-ב-י-ם ל-ק-ר-ו-א-!!!!!

בעשר שנים האחרונות בערך, שעות הצפייה היחידות שלי בערוץ הראשון ואני מניח שאני לא היחיד, מסתכמות בימי חמישי בערב במשחקי מכבי תל אביב בכדורסל, בנוסף פעם ב-4 שנים כשהמונדיאל משודר בערוץ, לפעמים באומלמפיאדה, ואולי הצצה בלוח התוצאות הסופי באירווזיון. בלונדון יש טלוויזיה מצויינת, כך אומר השיר, אני מניח שהשיר מדבר על הערוצים הממלכתיים הבריטים. אכן כך הדבר לטעמי, בשלושת הפעמים שבהם יצא לי לבקר בלונדון צפיתי בטלוויזיה והתפעלתי. הם בהחלט יודעים לעשות טלוויזיה. אתם בטח לא מצפים לנסוע לחול ולזכור באיזו תוכנית טלוויזיה צפיתם במלון, אף פעם לא זוכרים דבר שכזה, אבל אני דווקא כן זוכר. זוכר תוכנית מערכונים מצחיקה ביותר בה צפיתי בפעם הראשונה כשהייתי בלונדון לפני 13 שנה בגיל הברמצווה, לאחר 5 שנים שוב הייתי בלונדון,ושוב צפיתי בתוכנית, וגם בפעם האחרונה שבה ביקרתי בעיר הממלכה שוב יצא לי לצפות בתכנית המדהימה הזאת. ונחזור לערוץ אחד. הבלחה. יציאה לא מתוכננת. או מכירת חיסול במחיר מצחיק. אינני יודע את הסיבה המסויימת. הסדרות בערוץ אחד לעומת הסדרות בערוצים המתחרים הם כמו השוואה בין טלוויזית SONY MADE IN JAPAN לבין טלוויזיה סינית טיפוסית הנושאת את המותג "איציק טלוויזיות בע"מ " אך בכל זאת ערוץ אחד התעלה על עצמו והביא את אותה התוכנית שבה צפיתי בלונדון שאותה לא שכחתי מעולם, הוא הביא אותה לארץ. הרבה אנשים שנסעו ואוהבים את לונדון כמוני וכמו רבים אחרים לא שמעו על התוכנית כששאלתי אותם, כנראה שהיא פשוט התפספסה מהישראלים, (ופה הכתבה שלי מתחילה להיות מעניינת, ומפסיקה להיות משעממת) אני בטוח שגם האנשים החביבים שכותבים את החומרים לתוכנית המצוניינת שגרפה פרסים ואין ספור מחמאות ק-צ-ר-י-ם, גם הם מודעים לעובדה שאף אחד כנראה לא ממש מכיר את התוכנית. לפחות אף אחד מכאן. כנראה שאותם כותבים גם חושבים שהתוכנית מצחיקה. אני בטוח שהם החסירו פעימה בדיוק כמוני כששמו לב שהתוכנית הגיעה לארץ. אני מרוב התרגשות, הם מרוב פחד. אם אתה כותב חומרים לתוכנית קצרים, והגעת עד לכאן, אתה בטח יודע על איזו תוכנית מדובר. אבל אני מניח שרוב הקוראים אינם כותבים לתכנית. אז שם התוכנית המדוברת המשודרת בימי חמישי בערוץ 1 היא SKETCH. תכנית זהה לתכנית קצרים, אותו רעיון בדיוק. תוכנית בת כ-25 דקות, מכילה בין 10-15 מערכונים, ואל תתפסו אותי במספר. לא יצא לי לצפות בכל הפרקים של קצרים, אבל ממה שכן יצא לי לצפות, 4 קטעים, 4 מערכונים, או 4 קצרים, תקראו לזה איך שתרצו, שצפיתי בהם היום בתוכנית SKETCH, הופיעו בעונה שעברה בתוכנית קצרים מועתקים 1 ל-1 ללא שום שינויים. אני באופן אישי נדהמתי. כשחשבתי על זה לעומק שמתי לב שכל מה שבריטי ופשוט לא מתאים לארץ (בדיחות על גולף), או בדיחות המבוססות על משחקי לשון כמו לדוגמא (פו = פו הדוב וגם קקי, בנו על זה מערכון) פשוט לא נכנס לתכנית קצרים. אבל מה שכן תופס לישראלים (הפגנה של אנשים שצועקים WAR IS WRONG ואחד שצועק חוץ ממלחמת העולם השנייה) הגיע גם הגיע לתוכנית (בקצרים מוני מושונוב צעק "חוץ ממלחמת השחרור"), ללא שום איזכור על גנבת חומר, קרדיט, וכיוצ"ב. אני מניח מן הסתם שישנם עוד מערכונים רבים אחרים שנגנבו, הרי אחרי הכל בפרק אחד של SKETCH זיהיתי ארבעה. בקצרה - התאכזבתי ! ! !

אנחנו כבר מדברים על זה פה חודשים

כן, מופיעים בעונה הראשונה של קצרים מספר קטעים שנלקחו (ולא נגנבו) מתוכנית המערכונים הבריטית, אין בזה שום דבר פסול אבל אם זה מנחם אותך אז בעונה השניה שמשודרת בימים אלו החומר הוא מקורי בלבד

Ziggy StarBucks

New member
לפני ש..

לפני שפרסמתי את מה שכתבתי עשיתי חיפוש בפורום לערך Sketch ולא קיבלתי שום תוצאות . . .

tamar112

New member
ל-ziggy starbucks

אוקי....אחד לתוכנית לא קוראים sketch....אלא the sketch show...שתיים...50% של העונה הראשונה של "קצרים" מבוססת על מערכונים של דה סקטש שואו...וכל כל כל כל כל העונה השנייה הם מערכונים מקוריים לגמרי. כל המערכונים המועתקים בעונה הראשונה אינם גנובים אלא באישור..."דה סקטש שואו}" מכרו אותם ל"קצרים" ואת כל זה צוות "קצרים" הודיע עוד לפני שהתחילה העונה ה-1....רק שתדע.

Ziggy StarBucks

New member
אין לי נושא, תהרגו אותי?

שכחת להוסיף בע"מ, שלא יתבעו אותך איפה בדיוק הם הודיעו את זה?

tamar112

New member
הם הודיעו את זה

גם בכל מיני כתבות בנוגע לתוכנית וגם בכתוביות...מספק?

Ziggy StarBucks

New member
לא זה ממש לא מספק

זה שהודיעו איזה משהו באיזה כתבה זה ממש לא מספק מעניין אם ארץ נהדרת היו מצליחים כלכך אם הם היו מודיעים בתחילתו של כל פרק כי חלק מהמערכונים נלקחו מסיינפלד.

tamar112

New member
ואאיי....אתה לגמרי לא מוכן לשמוע

דברים שנוגדים את מה שאתה חושב...אני אומרת לך שבכתוביות כתבו שחלק מהמערכונים מבוססים על the sketch show....אתה ממש אוטם את המידע שנותנים לך. כאילו...אתה שואל שאלה ולא מוכן לשמוע את התשובה שלא מתאימה לך, כמו ילד קטן. ואת השטחיות תשמור לעצמך. מבלבל את המוח עם אותה הודעה 20 פעם, מצמית כל נסיון לדיון ענייני...כשיהיה לך משהו ענייני לאמר או מידע שאת רוצה לקבל - בבקשה.

Ziggy StarBucks

New member
כשתהיה לך הוכחה בשבילי אז נדבר.

בחיים לא ראיתי שום כתובית כזאת. ותאמיני לי שאם הייתי רואה הייתי שם לב. אני מוכן להתערב שלא היתה שום כתובית כזאת. תוכיחי לי.

Ziggy StarBucks

New member
ילד קטן?

אני יכול להיות אבא שלך, במדינות מסויימות באפריקה אפילו סבא שלך לא אין לי את הDVD רק בDVD זה רשום ?

tamar112

New member
לא...זה היה גם רשום

בתוכניות אבל אני לא אוכל להוכיח לך אם אין לך את ה-DVD... אין לי מושג בן כמה אתה...ולא לזה התכוונתי שאמרתי שאתה ילד קטן... סליחה אם התעצבנתי או משו, פשוט אני נורא לא מבינה את הגישה של, אבל באמת אל תיקח אישי...

Ziggy StarBucks

New member
נניח והקלטתי את הפרקים בווידאו

לצורך העניין יש לי את כל הפרקים על DVD, אבל לא DVD מקורי שהם הוציאו או משהו כזה, פשוט הקלטות מהטלוויזיה. אם הכתוביות מופיעות בתחילתו של פרק מסויים אני אשמח לדעת אם לא, זה קל מאוד להגיד אחרי שהתוכנית הצליחה והם הוציאו DVD שהמערכונים לא מקוריים..

tamar112

New member
אני לא ממש זוכרת,

כי אין לי הקלטות של תוכניות...אבל תבדוק. ב-DVD בטוח יש. ודרך-אגב, חצי עולם יודע שהם מועתקים. אני לא יודעת אם הם שמו קרדיט בכל פרק, אבל אתה מוזמן לבדוק ולהודיע. אבל בלי שום קשר, הם הפיצו מצויין את העובדה שהמערכונים שלהם מועתקים, וממש לא הסתירו את זה, עכשיו אתה יכול להתווכח איתי עד מחר...

Ziggy StarBucks

New member
אני לא מבין אותך

את מתעקשת להוכיח מעל לכל ספק שהם הפיצו מצויין את העובדה שהמערכונים שלהם מועתקים, אני מבקש ממך בסה"כ עובדה אחת, דוגמה אחת, שמראה שהם אמרו שהמערכונים מועתקים ואת לא מוצאת לי שום הוכחה. אז כנראה שהם לא הפיצו מצויין ?

tamar112

New member
אין לי שום דרך להוכיח לך!

אין לך את ה-DVD...תבדוק במה שהקלטת...אני לא יודעת מה אתה עוד רוצה...

tamar112

New member
וואיי...אתה ממש לא מוכן לקבל

שום אינפורמציה שמשום מה אתה לא מסכים איתה,דברים שנוגדים את מה שאתה חושב...אני אומרת לך שבכתוביות כתבו שחלק מהמערכונים מבוססים על the sketch show....אתה ממש אוטם את המידע שנותנים לך. כאילו...אתה שואל שאלה ולא מוכן לשמוע את התשובה שלא מתאימה לך, כמו ילד קטן. ואת השטחיות תשמור לעצמך. מבלבל את המוח עם אותה הודעה 20 פעם, מצמית כל נסיון לדיון ענייני...כשיהיה לך משהו ענייני לאמר או מידע שאתה רוצה לקבל - בבקשה.

tamar112

New member
באיזה ערוץ קצרים?

קצרים בערוץ 2 והתוכנית הבריטית בערוץ 11

למעלה