כ-ב-ש !!!

ההוגה

New member
כ-ב-ש !!! ../images/Emo80.gif

אח... כמה שאני אוהב כבש... אם רק היה קצת יותר בשר על החיה הזאת ואפשר היה לעשות ממנה סטייקים הייתי האדם המאושר ביותר עלי אדמות. אבל נסתפק גם במה שיש
טעמתי בפסח קציצות חלומיות - מבשר כבש טהור מעורב בשומן כבש, שום ופטרוזיליה - צרובות על האש. מה אני אגיד לכם... העיניים נעצמו מעצמן מרוב תענוג כשהביס נכנס לפה. אז איך אתם אוהבים את הכבש שלכם? צלעות? קציצות? שיפוד? שומן? ובאיזה מסעדה מומלץ להזמין מנת כבש? איזו מנה? או אולי אתם מאלה שסולדים מהטעם החזק?

B r u l e

New member
כבש- עניין של טעם

אני לא חסיד גדול של בשר כבש וכנראה רבים, מכיוון שהוא לא פופולארי במחוזותינו (דהיינו לא מוגש הרבה במסעדות). כבש צריך לדעת ממש טוב איך להכין, ואם לא יודעים- אז הוא ממש לא טעים, הוא בהחלט לא סלחן. אני אוהב כבש במסעדות ערביות טובות בדרך לירושליים, אני מעדיף בגרסה הקצוצה.

paul_oyster

New member
להיפך ולהיפך ולהיפך !

בוודאי שהכבש (והטלה) פופולריים במחוזותינו, ויתרה מכך: בשר הבקר בארץ פחות איכותי מהמקובל בעולם התרבותי (אם לנקוט לשון המעטה), אך הכבש הישראלי נחשב לליגה לאומית. חוץ מזה, מאד קל להוציא מעדנים: שוק טלה בתנור, אוסו-בוקו, קבב כבש+שום+פטרוזיליה, סינייה, צלעות טלה על גחלים; את כל המעדנים האלה מאד קשה להרוס. והמלצונת על מסעדת כבש משובחה: 'דיאנה' בנצרת.

B r u l e

New member
צודק

אני חושב שטעיתי שהוא לא פופולארי... אחרי מחשבה שנייה הוא פופולארי, אבל כנראה שאני מדחיק את זה מסיבה זו או אחרת :)

גידי42

New member
את האוסו בוקו הטוב ביותר בעיר

הייתי נוהג לאכול אצל שאול בכרם התימנים. זו היתה מנת הבית שם ואורחים מחו"ל (כן פעם היה דבר כזה בארצנו.. אנשים זרים שבאו מיוזמתם לארץ לצורך עסקים או סתם חופש..) היו מלקקים את האצבעות שם.

למעלה