וואאוו תמיד את מצליחה להפתיע אותי.
השמש בקלפים ישר כוחך על כתיבתך העשירה והמעניינת. ובכל זאת שאלה. מדוע השמש בשוטה היא לבנה ובפינה? כי היא מסמלת טוהר והגנה לשוטה, כאילו דוחפת ומגינה עליו מהצד בדרכו המסוכנת, (ללא התערבות כמו מלאך שומר). שמש זו היא היחידה בקלפים שהיא לבנה (טוהר כוונות ללא רגשות כלל). זאת רק תוספת קטנה להסברך העשיר. בקלף האוהבים השמש בעיני היא האור הגנוז שאדם וחוה חוו בגן העדן, התורה היא עץ חיים למחזיקים בה. ובגירוש שלהם הם קיבלו את הדעת (עץ הדעת) אך נשללה מהם דרך עץ החיים. עץ החיים היא תורת הנסתר, הידע הגנוז, מסתרי התת מודע. ואילו עץ הדעת הוא השכל הישר, ההיגיון, המודע. תפקידו של המלאך (הכרוב) לשמור על דרך עץ החיים. לכן הוא מסתיר בכנפיו את אור השמש הגדולה, האור העליון. בקלף המות השמש אינה בשקיעה (צבעים כתום ואדום) אלא בזריחה המדגישה את השינוי בן הלילה והיום, את מות הישן והאתמול ותחילתו של יום חדש. בזריחה ובשקיעה אין בשמש קרניים הרסניות ושליליות, קרניה הן חמימות ומלאות ברכה ונתינה. אך בתוכה יש את הטירה השחורה המסמלת את הצער, הפחד והשכול הקיימים גם בעת של שינוי לטובה. היא מבצבצת מעבר לשני המצבות המסמלות את הקרמה והגורל של החיים, לידה חיים ומות. בקלף שמש יש כדבריך את שני סוגי הקרניים המזיקות והשופעות ברכה, הן קורנות על התינוק התמים והמוגן ע"י חומה אפורה ומשעממת. אך סקרנותו היצרית היא מעבר לחומה בדמות הדגל והנוצה האדומים. שימי לב כי התינוק ערום וחשוף לשמש. בקלף המיזוג יש כדבריך רוחניות גדולה מאוד, מה שמסביר כי התחושות (תת מודע) פעילים טוב יותר מהשכל (מודע). הסימנים לכך הם הראש המואר, העין השלישית פקוחה, אותיות ההויה על החזה, והכנפיים הפרוסות של המלאך, ממש יכולת תקשור ישיר. אך ההרים הכחולים ברקע מסמלים כי השכל רחוק מאוד מהמתקשר הרוחני והרגשי, ואו מאור הידע השכלי (שמש לעומת ירח). הדרך הארוכה והמפותלת מראה כי הדרך עדיין ארוכה עד לפתרון או לתוצאה השכלית הטובה. לאחר שציינת את צ'קרת הכתר ואת ספירת הכתר, כשלמות הנמצאת מעל האדם, את עוזרת לי לחשוב כי הדרך לשלמות עדיין ארוכה. השילוב בין שני דברים בקלף המיזוג הוא פשרה המביא לתוצאה חדשה אך לא מושלמת. לכן אני מסכים איתך גם אם לא הדגשת זאת, הכתר בשמש הוא חיבור בין צקרת הכתר וספירת הכתר. תודה רבה לך על המאמר המאלף, באהבה לך ולכולם מיקי