כתמי שמש

Mei221

New member
כתמי שמש

לא סתם יש לי קטע עם שמש. הפסקתי ללכת לעבודה עם הקרם הגנה השומני שלי כי העבודה עם לקוחות וזה לא יפה עור מבריק - החלפתי לקרם פנים של ים המלח עם 15 SPF והנה: כתמים חומים התחילו להיות לי בפנים.
משבוע הבא כנראה אבוא עם הקרם הגנה הרגיל והפנים עלולות להבריק אבל זה זמני עד אקבל משכורת ואקנה מוצר טוב שישמור על הפנים ולא יגרום להם להברקה.
רק רציתי לשתף ולפרוק... דברתי וצדקתי. הכתמים החומים הקטנים הם הוכחה לכך השמש מסוכנת! וזה יכול להתבטאות בעוד דברים חוץ מכתמי שמש.
השמש מסוכנת אפילו גם בימים שיש עננים וקור - עדיין יש קרינה (קראתי באיזה אתר). הכוונה גם אם אין שיזוף. מלחיץ. כתמים כאלה יורדים בדרך כלל בפילינג כימי או בטיפולי לייזר פולשניים. זה המעט שקראתי.

Mei221

New member
אפילו חשיפה קטנה למעט זמן מסוכנת

גם אני נחשפתי מעט זמן - מהרכב לעבודה בסך הכל והפסקת סיגריה אחת ביום באמצע היום ל-10 דקות.
הבנתי שחשיפה ל-10-15 דק' טובה לויטמין D שהשמש מספקת אבל מעבר כבר לא טוב. אגב בבדיקות דם חסר לי ויטמין D (מעניין למה חחח)

Shamy

New member
את צורכת מוצרי חלב

רובנו כבר חסינים לויטמין d מהשמש כי אנחנו כל הזמן חשופים.
את רוצה ויטמין d קחי כמות דל 1000 יחידות ליום וגם תפסיקי מוצרי חלב, הם "שודדים" סידן מהעצמות מה שמונע גם ליצירת ויטמין d

mazita

New member
אני לא חושבת שהיא צריכה להפסיק לגמרי עם מוצרי חלב

מה שכן, אם יש חוסר של ויטמין D אפשר לקחת פשוט תוסף. אני גם בקושי נחשפת לשמש במהלך היום, היום שלי מתחיל ב7 בבוקר ונגמר לרוב ב18:30 ככה שמה שנשאר מהשמש לא באמת מספיק, אז אני לוקחת את הויטמין D של סופהרב שהספיגה שלו מצויינת וחלק מהתפקיד שלו זה לשמור על רמה מאוזנת של סידן בגוף.

למעלה