כתמי זיעה מהאוכף

popi199

New member
כתמי זיעה מהאוכף

תמיד לימדו אותי שכתמי זיעה מהאוכף הם אינדיקציה טובה אם האוכף מתאים או לא ותמיד ידעתי שצריך להיות כתם זיעה אחיד.
אני עכשיו בודקת אוכף שלפי כל הסימנים מתאים על הסוס, לא לוחץ על הכתפיים, לא על הגבנון, לא זז ברכיבה, גם כשלוקחים את הרגל של הסוס קדימה נראה שיש מספיק מקום לכתף לזוז בחופשיות. בדרכ על אני צריכה לשים על הסוס פד מגביה כי יש לו גבנון גדול אבל דווקא האוכף הזה יושב הכי טוב עם פד דק רגיל.
הכל נראה טוב חוץ מזה שהוא משאיר סימנים יבשים דיי גדולים באיזור של הגב עצמו ואני לא ככ מבינה מה יכול להיות לוחץ שם זה ממש באיזור הפאנל עצמו, הסימנים זהים בשני צידי הגב.

קראתי באינטרנט קצת על הנושא וכתוב שם ברוב המאמרים שכתמים יבשים גדולים הם פחות בעייתיים, מישהו יודע אם זה באמת ככה?

lolokokl

New member
את האמת,

שגם לי הייתה תקופה עם לבטים בעניין.. אבל אני יודעת שאוכף מתאים לגב של הסוס אם אכן יש מספיק מקום לרגל לנוע, האוכף לא בורח אחורה, וכו' אבל אני גם יודעת שאם יש סימנים יבשים באזור תחילת מפרק הכתף (ראי תמונה שצירפתי) האוכף מתאים כי מראה על חופשיות בתנוgה של כל המפרק וכתוצאה מכl ניתן להסיק שכל vכתף חופשיה לתנועה זאת בנוסף לבדיקה לאחר רכיבה שאכן אין סימני רגישות יתר מוחצנים במיוחד (כשהסוס מוריד כזה את הגב למה... )
לא יודעת אם זה מדוייק ב100% אבל בוודאות אני יודעת שלפני זה לסוסה שלי הייתה רגישות בגב, החלפתי לאוכף ומאז אין.. כשהאוכף החדש תואם לנהלים שציינתי בנ"ל... בכל אופן היא סוסה עם נטייה לרגישות בגב בינתיים הוא תקין לחלוטים מאז שהחלפתי,, הוטרינר בודק אותה כל 4 - 6 חודשים.. :)
אז בהצלחה עם להבין את זה.. ואם אני קצת מסורבלת בכתיבה שלי סורי חח.. :)

popi199

New member
תודה

בסוף ויתרתי על האוכף כי לא הייתי בטוחה במאה אחוז שאין שום נקודות לחץ....אני כנראה אשאר עם האוכף ברפוט שלי זה האוכף היחידי שאני יכולה לדעת שלא לוחץ לו....

למעלה