כתם שמן על הכביש......

דניס11

New member
כתם שמן על הכביש......

אחד מסיוטיו הליליים של כל אופנוען הוא שמן על הכביש. ברצוני לספר את סיפור המפגש שלי עם כתם כזה, ואולי אופנוענים אחרים ילמדו מזה משהו מועיל. לפני כמה שנים, רכבתי לי בשעת ערב מאוחרת על אופנועי הנאמן(DR600, כאמור זה היה לפני כמה שנים) ממורשה לכפר הירוק במהירות של כ 90 קמ``ש ובנתיב ימין. פתאום אני רואה לפני כתם שמן גדול, קצת קשה להעריך מרחקים, אך הוא היה כ 10 מטר לפני, בערך ברוחב הנתיב וכ 10 מטר אורך. מ עושים, באותו חלקיק שניה שהי לי להחליט היה לי ברור שאם אני בורח ממנו הצדה אני מסתכן בלעלות עליו כאשר אני בהשכבה (נו טוב,DR600 אי אפשר להשכיב אז נתקן את זה ל``הטיה קלה``), ואז התוצאות עלולות להיות לא נעימות. בקיצור, המשכתי ישר, אך גייסתי לעזרתי את נסיוני, את האינטואיציה,ואת מה שנשאר לי משיעורי הפיסיקה בתיכון. מה שזא אומר, השארתי גז קבוע, לא נגעתי בברקסים ולא שיניתי את מצב הכידון, רק ניסיתי להשאר יציב וקיויתי לטוב. הזמן שחלף בעודי על השמן נראה כנצח, האופנוע הטלטל והחליק והלב בתחתונים, אבל בסוף זה נגמר וכולנו עדיין שלמים (לפחות פיסית, לא בטוח שנפשית). במבט לאחור, ברור לי שפעלתי נכון, ובצירוף של קצת מזל זה נגמר טוב. מקווה שסיפור זה יעזור לאחרים (לא שאני רוצה לעודד רוכבים לעלות על כתמי שמן, רק אם אין ברירה) ואם יש למישהו השגות או הערות אשמח לשמוע. נסיעה בטוחה לכולם. דני

עמרי 24

New member
מפחיד!

עוד לא קרה לי מקרה כזה (טפו טפו טפו) באופנוע,אבל נכנסתי פעם לסחרור עם אפלאוז בגלל כתם שמן. אני ממליץ לכולם לעבור קורס נהיגה נכונה,קורס כזה מלמד איך להגיב במצבים מסוימים,במיוחד כאלה שרק תגובות שבאות כאינסטינקט הן מספיק אפקטיביות לסיטואציה.

Jonny Boy

New member
המרכז לרכיבה בטיחותית מעביר את...

הקורסים האלו, גם לרכב. כשאני נזכר כמה זמן וכסף שרפתי על השמניות לפני הטסט(ים), יש לי מילה אחת להגיד: חובה !

למעלה