להבהיר את כל המכנסיים בטבילה באקונומיקה מדוללת... תשמעי, המכנסיים גם ככה נהרסו אז את יכולה להתחיל להיות יצירתית ,,, להבהיר את הכתם ואחר כך לטבול את כל העסק או שפשוט,,, טלאי.
אחרי שסיימתי לקונן על מכנסי האבודים נזכרתי שיש לי עוד מגבונים של האגיס שנשארו לי מנסיעה לקנדה לפני חודשיים והפלא ופלא - אחרי שפשוף אגרסיבי הכתם נ-ע-ל-ם!!!! אז תודה על העצות וכנראה שאחרי הכל המגבונים אכן מורידים הכל.
(שמומחית להורדת כתמים שהבת שלה מומחית בלעשות). קודם כל להשרות במים (קרים!!) - אני מקווה האמת שעשית את זה כבר כשהכתם היה טרי. אח"כ מומלץ לשפוך ישירות על הכתם נוזל קליה ולחכות איזה שעה. ואז, למכונת כביסה לבד (חצי מכונה) עם קליה בלבד (בלי ובמקום אבקת כביסה). בכל אופן המצב כניראה די קשה... מה דעתך (אם לא תצליחי) לצבוע לגוון דומה (מין ורדרד כזה)?
מסיר שומנים קר של "סנט מוריץ" מעולה להסרת כתמים ובעקרון לא פוגע בצבע הבגד. כתמי שומן על מגבות, חולצות, מכנסיים, מפות {אחרי שהצהיבו בארון} ועוד פשוט מעולה, להכניס למכונה אחרי התזה ולכבס!!
כי תמיד ימצא הבד שידפוק לך את ההמלצה.... אבל, מכל הנסיונות שלי והיו המון, הבד לא נפגע. את יודעת יצרני החומרים תמיד ממליצים לנסות בפינה נסתרת.. לפני השימוש אז תנסי ככה כדי להיות בטוחה. תתחילי במגבות מטבח מוכתמות, חולצות טריקו שאי אפשר כבר ללבוש, ותמשיכי לנסות . אותי זה ממש הציל בכמה מקרים מכתמים ישנים של שומן ובגדים אבודים ולא רק בבגדים לבנים, אבל שוב -בערבון מוגבל. אל תשכחי שבידיוק כמו בסירים ובמטבח השומן בהתחלה מצהיב יותר ואחר כך יורד בכביסה.