כתם בבגדים

• פותח הנושא רב1
  • פורסם בתאריך

רב1

New member
כתם בבגדים

אמנם לא שאלה של חינוך, אך את ה"בעיה" יצרה ילדה קטנה שלי. והשאלה - איך מסירים כתם של שוקו מבגדים? ניסיתי לכבס עם קליה אל-אקונומיקה וללא הצלחה. תודה ריקי

zimes

New member
עם חלב

אני לא יודעת אם עכשיו זה יעזור לכתם ישן, אבל אם מנקים עם חלב מיד, זה יורד בקלות, ואז נשאר רק לכבס (רגיל) את הבגד מהחלב.

נעה גל

New member
למה לא שאלה בחינוך ../images/Emo8.gif ?

הנה לך שאלה - איך מחנכים את הילדים להשאיר את הבגדים נקיים? איך זה שיש לי חברות שהבגדים של הילדים שלהם תמיד נראים כמו מליון דולר והבגדים של הילדים שלי ישר מתמלאים בכתמים של בוץ, דשא, ספגטי וקרטיב מלכלך? עד כמה שמגיעות הידיעות שלי בהסרת כתמים (יש לי ידע די נרחב באיך כתמים שונים נראים על בדים שונים), אחרי כביסה אין הרבה מה לעשות עם הכתם. אם יש מישהו מוכשר במשפחה אפשר לבקש שירקמו על כתם פרח, אם הכתם גדול אפשר לקנות טלאי יפה (ויש היום מקסימים) ופשוט להניח אותו במקום של הכתם. ואפשר (אני יודעת שזה מהפכני
) להשאיר את החולצה עם הכתם ולשלוח ככה את הילדה לגן... לפחות לא יכאב לך הלב שזה יקרה בפעם הבאה על אותה חולצה...

יש להם אמהות חרוצות מאד מאד

שאיך שמגיעים הביתה מטפלות בבגדים
אני הרמתי ידיים ויש לנוריאל בגדים עם כתמים של אוכל....פוי, איזו מן אמא אני...

רב1

New member
בגדים עם כתמים

יש להם בגדים עם כתמים(לא נוראיים) שאני מלבישה לגן, או רק בבית. אך זו שמלה חגיגית וחבל לי עליה. אז אני אנסה את החלב, וחוץ מחלב יש עוד רעיונות? תודה ריקי

נעה גל

New member
להערכתי החלב כבר לא יעזור..

מצטערת להיות פסימית - אבל, כביסה מקבעת. אם השמלה בצבע אחיד אפשר לנסות לקנות צבע לבגדים ולצבוע אותה. פגשתי משהי שזה ממש הצליח לה - כשאני עשיתי את זה - נוצר על הבגד כתם חדש של צבע

limori

New member
אויש זה מעצבן נורא גם לי יש חברה

שתמיד יש לי הרגשה שהיא בכל יום קונה לבן שלה בגדים חדשים. אבל ההסבר הוא כזה - כשאוכלים ספגטי אז אוכלים רק על כיסא אוכל וכמובן שמים סינר פלסטיק שמכסה הכל כנ"ל לגבי ארטיקים וקרטיבים וכו... בבוץ השתגעת לעולם לא משחקים!!!! ודשא?!?!?!? לא קיים דבר כזה אצלינו!!! וכשנעה נולדה וקניתי לה מלתחה חדשה לצערי לא יכולתי להשתמש בשום דבר של רואי כי הכל ניראה מוכתם ומכוער ומעבר לזה עברו כל כך הרבה שנים..... אבל נעה, בגלל זה שווה לקנות תמיד טישרטים בשווקים ולא בחנויות יוקרה. אני משתגעת כשאמא שלי שולחת לי מתנות לילדים בגדים מ....(לא רוצה לפרסם את שם החנות) המחירים שם זה טירוף אחד גדול!!!! אני כל פעם רבה איתה מחדש!!! ובקשר להסרת כתמים אולי סודה לשתיה עם קצת לימון..פעם שמעתי שזה מסיר כתמים!!! אולי תשאלי במדור של אודטה דנין (שמעצבנת אותי בכל שבוע מחדש)!!!!

טלטליש

New member
יש חומר לכביסה של

סנו אם אני לא טועה רסס וכבס. מרססים על הכתם משאירים קצת משפשפים שוטפים ואם צריך אז שוב פעם. אם השמלה לבנה אז כמובן שאקונומיקה רק על הכתם.

Shellylove

New member
סנו אוקסיג'ן

לא תמיד מצליח, אבל שווה לנסות. ול"שאלתך" נעה, הבת שלי ידועה בגן כ"הכי מתלכלכת באוכל בעולם", אפילו בבית של לאה היא ידועה ככזאת (נכון?
). בעיני זה אימון בשבילי איך אני מתגמשת מחשבתית ומנסה ללא ליאות להשתחרר מכבלי לודז' המעיקים
.

אירית י

New member
טיפ טופ ג'ל - מוריד כתמי שוקו

אצלנו, אין יום שנדב לא מכתים את החולצה בשוקו. עם הג'ל "טיפ טופ ג'ל" התכמים נעלמים כאילו כלום לא היה שם. מורחים קצת, מחדירים לבגד ושמים במכונה. זהו. בהצלחה

../images/Emo91.gif לשני תכשירים שעוזרים במקרה

של כתמים: ג'ל ספטיל (SEPTIL) וג'ל לכביסה ביד של ג'ני (GENIE מקוה שאייתתי נכון). את הספטיל אני מורחת על הכתמים לפני שאני מכניסה למכונת הכביסה והוא ממש עוזר. בפעם האחרונה הצלחתי להוריד כתמי קטשופ (והייתי בטוחה שהחולצה כבר שייכת להיסטוריה). ג'ל לכביסה ביד ג'ני - שוטפים קודם את הבגד ומורחים את המקום המוכתם בג'ל, ממתינים בערך עשרים דקות חצי שעה ושוטפים. לא הצלחה של 100% אבל הצלחתי להציל כמה בגדים איתו. אמא שלי טוענת שלפעמים שפשוף נמרץ של הבגד עם סינטבון על הכתם והשרייה של כמה שעות עוזר. שווה לנסות. ושורה תחתונה - נכון שיש ילדים שהבגדים שלהם תמיד נקיים, אבל אני לא רואה דרך שאפשר למנוע בה כתמים על הבגדים, בגילאים מסויימים. אז הפיתרון, לדעתי, הוא לשלוח את הילד/ה לגן עם בגדים רגילים ויחסית פשוטים. את הבגדים היפים והשווים לשמור לשבתות ולהזדמנויות חגיגיות אחרות.

שאלה אקטואלית,

ואני מתעלקת: מה עושים עם ילדה בת חמש וחצי שמתלכלכת בצורה איומה ונוראית, בכל מצב ובכל בגד, ומכל פעילות? הרבה יותר מאחיה בן שנתיים ושלושה? זה יכול להיות קשור לבעיות של התפתחות/קשב וריכוז/או שהיא סתם חוקרת את החיים יותר מה"פרופסור" שלנו בכל עולמו הוא ספרים ופאזלים? בחיי, אני כבר חושבת 10 פעמים לפני שאני קונה לה בגד. לבן לא בא בחשבון, גם לא בהיר. קניתי לה שמלה ורודה בהירה והיא נהרסה אחרי פעמיים. אני עומדת לצבוע אותה בכחול כהה, משהו שכבר עשיתי פעמיים עם שמלות בהירות שלה. בכלל, בכל פעם שאני קונה לה בגד חדש, ואחרי שעה הוא נראה כאילו יצא משואב אבק, אני מצטערת שקניתי. אני יודעת שזה קטנוני, אבל הייתי רוצה כבר לראות ילדה נקייה ומסודרת שאפשר לקנות לה שמלות יפות, לסרק אותה יפה ובכלל- חוץ ממנה יש לי רק בנים, אז אסור שתהיה לי קצת גאווה אמהית על המראה שלה?

zimes

New member
אמא שלי התיאשה

מגיל ההתבגרות זה נשמע ככה (אמי, אלי): "אל תקחי לי את החולצה הזאת, את תלכלכי אותה. את זו את יכולה - יש לה איזה כתם שלא יורד"

גיסתי קונה רק לבן

יש לה שתי בנות והן לבושות בשבת בשמלות לבנות. ההסבר שלה הוא פשוט: אם בגד לבן מתלכלך ניתן לשפוך קצת אקונומיקה על הכתם. כל צבע אחר לא מתאים לשיטה. והאמת? השמלות נראות טוב מאוד גם אחרי הכביסות. כנראה שהשיטה עובדת.

למעלה