כתית על הבר

גסטרו

New member
כתית על הבר

תמונת שני קינוחים חדשים שהעלה מאיר אדוני בפייסבוק הביאו אותנו אתמול בערב לכתית . זכרתי שיש להם תפריט מוזל לארוחה על הבר ולכן הוזמן מקום.
חמישי בערב המסעדה בתפוסה של חצי בערך (220 שח למנה עיקרית ), הרבה אנשי צוות, קבלנו יחס נעים למרות שישבנו על הבר

תפריט הבר הוא בעצם תפריט המנות הראשונות של הערב במחיר של 90 שח האחת.
לפתיחה קבלנו ספלון מרק יוגורט ובו סלט פריקה עם לימון כבוש קצוץ זעיר ומיני עשבים- מיוחד , טעים לצידו עוגית סבלה מלוחה
סלסלת הלחמים התיצבה כולל לחמנית אניס שמוגשת רק בערב- מרקם נפלא חבל שאני שונאת אניס , הוא נהנה , האיולי הנפלא וחמאה .

הוא לא מצא בתפריט אף מנה לרוחו (לא אוכל דגים לא פירות ים ולא מח וגם על לשון לא בא לו ) רגע לפני שהזמין מנת סינטה מתפריט העיקריות - שאל אם יש מנה צמחונית וקבל ציור של מנה עם עגבניות קוביות חלומי ועוד- התמוגג מכל ביס ורק חבל היה לקלקל את המבנה המושלם של המנה
אני עשיתי טעות והזמנתי מנה ראשונה (וכך הגעתי לקינוח השני לא במיטבי ) ממיוחדי היום ריזוטו עם קוקי סן ז'אק ושרימפ קריסטל , לא אמרו שבמרכז המנה ינוח לו חלמון (ואני מתעבת ביצים נאות ) -דוקא גיליתי אותו אבל במשימת החילוץ הוא התפוצץ קלות , אמנם ערבבתי אבל מבחינה מחשבתית היה לי קשה לאכול את המנה . לציין קצף עדין עם טעם של ביסק נח על המנה, הקוקיות היו מוצלחות.

הצלחות פונו , קינוח א הוגש- היער השחור - שילוב של שוקולד , דובדבן במגוון מרקמים כולל ספירת דובדבן (שאף היא התפוצצה קלות בדרך לפה, כמו החלמון בריזוטו ) - מנה מרהיבה מיוחדת ושווה בקור חוזר !
בשלב זה הייתי מלאה אבל קינוח ב היה בדרך- סופלה תפוזי דם וגראנד מרנייה עם כדור גלידת לבנדר - מנה דומה לזו שאכלנו בארוחת שף שנערכה שם וקומפוט רוברב ותות שדה עם קרמבל שוקולד לבן
אני לא אוביקטיבית לדווח על הקינוח כי הייתי מלאה ועיפה אבל בשלב מסוים הוא שעמם את הפה ולא אחזור אליו .

את המקיאטו הוא קבל עם חידוש- עוגית אלפאחורס זעירה . מים קבלנו בקנקן זכוכית נאה.

והמחיר-285 שח לא כולל שרות (הקינוחים תומחרו ב 45 שח בלבד -כנראה מחיר בר כי בתפריט הרגיל מחירם 60 שח וצפונה)

לסכום- ארוחה מיוחדת מאד, במסעדת עילית במחיר שפוי לגמרי ! פרט לנו איש לא ישב על הבר. אם אתם הולכים קחו את הפינה הקרובה למטבח ותוכלו לשבת זו מול זה .

היער השחור זה קינוח פשוט אדיר!

בביקור השני שלי שם (ביקורת בקרוב, אני מקווה) לפני 3 שבועות עוד קראו לזה "שוקולד אהבה" וזה לא היה בתפריט אלא הציעו לנו את זה כקינוח מיוחד שנשאר מהוולנטיינס דיי. וזאת מנה שבהחלט מתחרה ב"אדמה", דובדבנים גלידה ושוקולד- אבל בסטייל.

איך שבעתם?

מכירה מקרוב את גודל המנות שם ואני די בטוחה שלא הייתה שובעת מראשונה.

צילמת תמונה של המנה שלו? היא נשמעת מעניינת וטעימה ובתור צמחונית תמיד כיף לדעת שיש גיוון, כי כשאכלתי שם האופציות מבחינתי די חזרו על עצמם. אגב, ממש מוזר לי שהם לא ציינו את החלמון הנא וחבל שלא החלפת. אני עצמי גם לא מסוגלת לאכול חלמון נא, ונראה לי שאם הייתי מגלה מנה כזו הייתה מחזירה.

בכל אופן, המחירים החדשים בהחלט נשמעים שווים. פעם גם היה שם תפריט חצר נהדר וזול, הלוואי והוא יחזור.

oferlev9

New member
אם לא נאמר שהמנה מכילה חלמון חי

היית צריכה להחזיר את המנה לדעתי
אין סיבה לסבול בגלל רכיב דומיננטי שלא לטעמך שלא נאמר שהוא חלק מהמנה
אין לי גם ספק שכתית היו מתייחסים לכך בהבנה ובחיוב

מיתר44

New member
אני כלכך מזדהה עם גסטרו

יש לי רתיעה מפני אכילת ביצה רכה, מאז ילדותי. מאידך כשמוגשת לי מנה
שהיא פרי ידיו של שף כמו אדוני, אני לא יכול שלא לנסות להתגבר על המחסום הפסיכולוגי
הטיפשי הזה. כך אני מוצא את עצמי נלחם ברצון לדחות את המנה (למשל, ביצה רכה מתובלת המוגשת
בתוך קליפה בארפז׳). לרוב זה מצליח לי רגעית מבלי לשחרר אותי מהשריטה.
מאכלים כמו קרבונרה או ביצה עלומה לא נכנסים אל פי למרות שאני אוהב אותם וירטואלית.

גסטרו

New member
אכלת את המנה בארפז'? כל הכבוד
בארוחת שף

מולקולרי בכתית הוגשה מנת חלמון שבושל המון שעות קראו לה ביצת הזהב- לא יכולתי להביא את עצמי אפילו לטעום והמלצר היה המום. אולי אשקול טיפול בהיפנוזה? בכתית ערבבתי את שירי החלמון בריזוטו ולא נראה שטעמו ניכר ובודאי שלא המרקם אבל המחשבה..

La la la 20

New member
על הדיווח

אנחנו מתכננים לקפוץ לשם אחרי הלידה.
המרק פריקי הזה נהדר, הלוואי והייתי יכולה לנכס לעצמי את המתכון שלו.

היער השחור - כשאת כותבת "מרהיבה" את מתכוונת ברמה של "אדמה" או שיחסית לקינוחים אחרים שהתנסת בהם. רוצה לומר\לשאול אם אני כבר בכתית לוותר על אדמה ולקחת את היער השחור?

גסטרו

New member
תשובות- היער השחור עדיף על אדמה לטעמי

היה שם קרמבל דובדבנים, עלי סלק שקופים אפויים ,גולגלו עם מלית קציפת דובדבן , כל מיני שוקולדים במרקמים שונים וספירת הדובדבן ואולי גם גלידה- כבר לא זוכרת

לגבי החלמון- לא החזרתי ממספר סיבות- המלצרית שאלה אותי אם יש רכיבים שאיני אוכלת במעמד הזמנת המנה (ובניגוד לבת שלי שיש לה באייפוד רשימת דברים שהיא לא אוכלת וזו רשימה לא קצרה) עניתי שכוסברה דוקא כן ועל חלמון נא לא חשבתי , ו..האפשרות לא עלתה על דעתי אם כי הבעתי מורת רוחי במעמד איסוף המנה (עם צלחת שליש מלאה בריזוטו , את הקוקיות ושרימפס אכלתי ) מזל שהיתה קערית ריקה שחכתה לזנב השרימפ ומרבית החלמון הועף לשם אבל התפוצץ בדרך

שבענו מאד- רק מהלחם שם אפשר לשבוע טרי וטעים- היו 3-4 פרוסות לחם בהיר עם גרגרי כוסברה ,4 -3 פרוסות לחם צימוקים ולחמנית אניס, עובדה שלקינוח השני הגעתי שבעה והצטערתי שהכרזתי מלכתחילה שאני רוצה שנים.

אגב רציתי מנה של ביסק סרטנים עם בריוש גבינה כחולה והמלצרית שאלה אם אני אוהבת אניס כי למנה ניחוח אניסי . זו אזהרה מאד חשובה.

את המנה הצמחונית הוא צלם אבל על הבר התארוה מהיתה חלשה והתמונה לא מוצלחת, זה נראה כשורה של מרכיבים במרכז צלחת לבנה. הציעו לו גם ריזוטו עם מיני ירוקים . לנוכח בדיקות הדם שבצע באותו בקר החלטתי עבורו על המנה דלת הפחמימות.

bruno01

New member
נשמע שווה ביותר.

למרות שמחיר של 90 ש"ח למנה ראשונה הוא לא זול במיוחד, אם שבעתם תמורת 285 ש"ח, זה די משתלם בסופו של דבר.
אני דווקא אוהב חלמון נא, ומנת הריזוטו הזאת נשמעת כלבבי

Gargeran

New member
תודה רבה על הדיווח המעניין שעושה חשק

הייתי בכתית רק פעם אחת, לפני שנתיים בארוחה עסקית שהייתה דיי מאכזבת לצערי. מנות שלא הרשימו ובעיית ריבוי מרכיבים במנה שלא התחברו (אני פחות מתחבר לסגנון הזה של אדוני).
אבל אני כבר הרבה זמן מחכה לתת צ'אנס נוסף. אולי מתישהו בקרוב

קרמבו341

New member
אפשר להגיע לכתית לאכול קינוחים בלבד?

אני מאד רוצה לטעום את הקינוחים של כתית, אבל אין לי מה לחפש שם במנות האחרות. יש זמנים מסויימים שלגיטימי להגיע רק לקינוחים (כמו במול ים), או שזה לא מקובל ולא נעים?

גסטרו

New member
בהחלט כן אני הכרזתי עם קבלת תפריט המשקאות

שהגעתי לקינוחים בלבד , בסוף לא התאפקתי ולקחתי גם מנה רגילה. עדיף לשבת על הבר כי מחיר הקינוח שם נמוך יותר..כך מסתבר מהחשבון.

קרמבו341

New member
נהדר, תודה רבה

הרגשת שהכרזתך מתקבלת טוב או שחשת באוירת עיקום אף?
תודה על התגובה, הבר נשמע כמו אופציה טובה ונעימה.

למעלה