כתיב חסר וכתיב מלא .....

כתיב חסר וכתיב מלא .....

מאחר שהקיטלוגים אצלנו נעשים רק בכתיב חסר [בעעעעעעעעע] יש מילים שהקונוטציה שלהם לאחר הורדת האותיות ממש מוזרה: צוואה - צואה מוכה - הופך למכה ... אגודה - לאגדה אדום - לאדם גם שמות המשפחה משתנים: למשל: עמוס עוז - הפך אצלנו במחי הקלדה אחת ל"עז". יש לכם עוד דוגמאות משובבות נפש כאלו?

Sapientia

New member
../images/Emo6.gifבדיוק אתמול מישהי חיפשה אצלנו

את הספר "צוואת משה", ונחרדה כשהקלדתי "צואת משה"...
בהדרכות אני תמיד מספרת על הרים חדשים בצפון הארץ שכתבו עליהם ספר רב- מכר- "הרי פוטר"...
עוד בהדרכות, כשאני מסבירה על המפתח למאמרים בעברית- אני מסבירה שחומר על נשים מוכות צריך לחפש כך: "נשים מכות". ואם שואלים מה קורה אם רוצים למצוא חומר על נשים מכות (כשהן המרביצות)- אני שואל בשיא התמימות: "מה פתאום? אין דבר כזה"...

Sapientia

New member
כן, גם תיאטרון.

ובכלל מילים לועזיות. וזה ממש מוזר בעין, לפחות פינחס
כי דווקא אלה דברים שהרבה אנשים כותבים בכתיב חסר...

בתיה4

New member
חבל שלא שינו לכתיב מלא כשהיתה

הזדמנות. והיתה כזאת כשהספריות (האקדמיות) הראשונות החלו למחשב את הקטלוגים. הזדמנות שהוחמצה.

חייםלוי

Member
מנהל
המורה שלי לקיטלוג והבוס שלי לשעבר

ציון שורר שהוא אחד המומחים הגדולים בארץ לקיטלוג ומומחה ללשון עברית טוען שכללי הכתיב המלא מסובכים יותר והגיוניים פחות מכללי הכתיב החסר.

בתיה4

New member
אני מניחה שהוא צודק אבל מי

מקהל המשתמשים מכיר את כללי הכתיב החסר ומי משתמש בהם היום? השימוש בהם הופך את קטלוג הספריה ללא ידידותי למשתמש. וזה מאד מזיק לספריות.

חייםלוי

Member
מנהל
למזלנו באלף 500 אפשר לחפש גם

בכתיב החסר וגם בכתיב כפי שהוא בספר. לפחות בספריות האוניברסיטאיות הבעיה אינה קיימת יותר. חיבים היו לבחור שיטה אחת עקבית ובחרו בשיטה הפחות מסובכת.

בתיה4

New member
אני לא בטוחה שזה היה השיקול

בתקופה שבחרו העברית לא היתה בדיוק שפת אם של מישהו. אני בספק אם היו אז בכלל כללים לכתיב מלא. בחרו את מה שהכירו . וכשמסתכלים בספרים ישנים שיש בהם כתיב מלא , האיות נראה לא פעם מוזר מאד וכלל לא דומה להיום.

Fairywitch

New member
אצלנו לא../images/Emo10.gif

יש לנו (אוני' חיפה) אלף 500, אבל אי אפשר לחפש לפי הכתיב שבספר. במקרה הטוב הקטלוג נותן הפניה. למשל- עוז, עמוס--> חפש עז, עמוס

Sapientia

New member
אה, זה ככה גם עם כותרים-

זכויות הילד--> SEE זכיות הילד
זכיות?! זכיות?! זה פשוט נראה לא הגיוני...

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo13.gifאנחנו באמת קוראים לו כך

בעבודה אבל כותבים ביאליק. יש גבול לכל תעלול.

למעלה