כתיבת XML דרך VB

אביטל666

New member
כתיבת XML דרך VB

שלום לכולם, אני כותבת קבצי XML דרך VB, חלק מהקבצים הם די גדולים עד עכשיו השתמשתי בספריית DOM של MS אבל עבור קבצים גדולים יש בעיות ביצועים וזיכרון. מישהו מכיר ספריות אחרות שמתאימות למטרה זו ? תודה

בעיות ביצועים וזיכרון

היי אביטל, יהיה קל יותר לסייע אם תספרי יותר - מה את עושה עם הקבצים, איך את ניגשת לנתונים, על אילו כמויות מדובר (קבצים ונפחים), לאן ואם את נדרשת לשלוח אותם הלאה (ולאן) וכו´. באופן עקרוני, ל-DOM יש אח שנקרא SAX (קיצור של Simple API for XML). הוא משמש לנפחים גבוהים ולעיבוד מהיר, אם כי יש לו מגבלות משלו.

אביטל666

New member
קצת הסבר

הקבצים מיועדים להוות מעבר בין מערכות מערכת אחת (במקרה הזה התוכנית שלי) מייצרת אותם ומערכת אחרת קולטת אותם לשם עידכון. הנפח המתקבל יכול להיות גם עשרות MB. השתמשתי ב SAX, הוא נהדר בקריאה של קבצים גדולים אבל בכתיבה הוא נותן ביצועים קצת יותר טובים מ DOM, ובפועל יש את אותה בעיית זיכרון ושיתוק המחשב. הבעיה היא לא זמן הביצוע אלא העובדה שבזמן הכתיבה המחשב פשוט מקדיש את כל המשאבים לביצוע הפעולה, ואני חושבת שזה בגלל ששתי הספריות (DOM ו - SAX) יוצרות את ה XML בזיכרון ורק בסיום שומרות אותו לדיסק.

אביטל666

New member
הגעתי לפיתרון

אני משתמשת ב SAX כדי ליצור חלקים קטנים יותר של ה XML ואותם אני שומרת לקובץ בדיסק. זה שיפר משמעותית את הבעיות הקודמות.

אולי ננסה לתקוף את הבעייה אחרת

מה התוכן של אותם XML-ים ? מהו התהליך כולו ? מה יושב בצד השני ?

למעלה