כתיבת statement of purpose

litalchart

New member
כתיבת statement of purpose

שלום,

אני בתהליכי הרשמה לדוקטורט במדעי הרפואה בארה"ב. לשמחתי רוב המבחנים כבר מאחוריי ועכשיו אני רוצה להתחיל לעבודה על ה-SOP. מישהו השתמש בשירותים של חברות כמו ארינגו שמתמחות בכתיבה של החיבורים האלה?
אני מודעת לזה שאני די גרועה בכתיבה באופן כללי, באנגלית כנראה זה יהיה אפילו יותר רע... זה די יקר כל הסיפור הזה אבל נשמע שזה שווה את ההשקעה. אשמח לקבל עצות ממי שכבר עבר את זה.

יום טוב!

אל תשתמשי בחברות הללו-סתם בזבוז כסף

את צריכה לכתוב מסמך שמסביר מי את, מה מעניין אותך בגדול ולמה את רוצה להתקבל למחלקה הזו, בצירוף שמות אנשים (3 מינימום) שאת רוצה לעבוד איתם.
אני מציעה לך לכתוב משהו התחלתי, באנגלית שלך וכפי יכולתך, ואז ללכת למרצה שלמדה בארה"ב ולבקש ממנה לעבור על הסטייסטמנט ולתקן, אחרי שאת מתקנת את מראה שוב, וכך הלאה עד לתוצאה טובה- זה מה שאני עשיתי.

ABD2b

New member
מצטרפת להצעה לספר

http://www.amazon.com/Winning-Personal-Statement-Graduate-Professional/dp/1560798556/ref=pd_sim_b_3

לא יודעת איך הוא בהשוואה לאחרים, אבל זה מה שהיה אצלנו בספריה באוניברסיטה, אז אני מכירה רק אותו, והוא עזר לי מאד גם להבין מה לכתוב וגם לקבל "השראה" לדברים שאפשר להזכיר, אופן ביטוי וכו'. יש גם המון דוגמאות חינם באינטרנט. אבל ספר עדיף לדעתי, כי הוא ערוך בצורה מקצועית (של חיבורים מצויינים על פי חוות דעתם של בעלי מקצוע בתחום), בעוד באינטרנט אפשר למצוא הכל מכל.

squalus

New member
מצטרף להמלצה על הספר הזה

אני זוכר גם שפעם מצאתי PDF של כל הספר מסתובב באינטרנט.

Philip Jr

New member
גם מצטרף!

ספר טוב, ויחד עם כמה חוקרים/חברים שעזרו לי לערוך ולתקן יצא בסדר גמור.

Sonic hedgehog

New member
בפרט בתחום הזה

זה יהיה בזבוז כסף, אולי הם יכולים לעזור במשהו סטנדרטי יותר לMBA או LLM או משהו, אבל ההצהרה הזו אמורה להיות בעל אספקט מחקרי והם לא יבינו את הניואנסים.
מוכנה לעבור על מה שכתבת אם את רוצה.

litalchart

New member
תודה לכולם!

זה ממש עוזר. עדיין לא התחלתי לכתוב, אני אתחיל עוד שבועיים כשאסיים עם הטופל. האמת היא של-GRE אפילו לא חשבתי לקחתי קורס כי הספרים מצוינים ומשום מה החיבור הזה הרבה יותר הפחיד אותי ולא חשבתי שספרים יכולים לעזור....אבל זה באמת המון כסף שאפשר לחסוך...

תודה :)

Philip Jr

New member
בהצלחה ב - TOEFL

וכמובן שאני אשמח לעבור על ה - SOP שלך אם תרצי כשיגיע הזמן.

נעם

litalchart

New member
מישהו מוכר / מוסר ספר כזה?

אם יש מישהו שמוכר או מוסר ספר הדרכה לכתיבת המכתב האישי אשמח אם יפנה אליי... מעצבן שהמשלוחים נורא יקרים ולוקח להם די הרבה זמן להגיע!

המייל שלי: [email protected]

נ.ב. תודה נעם! בהצלחה בארה"ב!!

למעלה