כתיבת תל"א

לו יהי 1

New member
כתיבת תל"א

אני מחנכת בכתה א' מקדמת- פעם ראשונה. אין לי בכתה מרפאה בעיסוק, וסביר שלא תהיה. אני זקוקה לעזרה בכתיבת התל"א לתלמידי- מאספקט של מורה, ומה הן הציפיות שאתן חושבות שמורה צריכה לעמוד בהן מבחינה מוטורית מבלי להיכנס לכובע של מרפאה (התלמידים הופנו לקופת חולים). אני חשבתי להתמקד על תפקודי כתיבה, גזירה ואחיזת כלי כתיבה וגזירה, והדבקה. האם תוכלו לחות דעה בענין? וכן לכתוב לי מה כולל כל אספקט ואז אני אוכל לערוך התאמות לכל תלמיד על פי מה שהוא כבר יודע? אשמח לכל עזרה. תודה רבה.

Mנטה

New member
בהצלחה !

אני לא בטוחה שאני יכולה לענות לך, התל"א היה הסיוט האינסופי שלי כשעבדתי במע' החינוך. נראה לי שכל דבר שעושים יש לו אספקט מוטורי, אכן לכתיבה וגזירה יש צד מוטורי, נסי לכתוב מתוך מה שאת יודעת ולא מתוך מה שאת "צריכה לדעת". אבל אולי כדאי שתכתבי לנו פה דוגמה למשהו שאת כותבת ואולי נוכל יותר לעזור לך. בלי שמות כמובן.

areenmsh

New member
תל"א

יפה שאת בוחרת מטרות שנקראות פונקציונאליות ולא עבודה על מרכיבים, (לגזור לעומת שיפור מוטוריקה עדינה). איך כשקראתי את ההודעה שלך עלה בדעתי משהוא : בתל"א קובעים מטרות שאמורים להשיג אחרי זמן מה. האם את חושבת שבלי מרפאה בעיסוק את כן יכולה לעבוד על אחיזת עיפרון ושימוש במספריים?? בנוסף לרעינות שאנחנו כמרפאות בעיסוק יכולות לתת לך דרך הפורום אני מציעה לך ליצור קשר עם המרפאות בעיסוק שעובדות עם התלמידים שלך ולשמוע מהם מה הם מציעות כיוון שהם מכירים אותם יותר לעומק. והנה כמה טיפים באופן כללי: * תשימי לב לכיסאות והשולחנות שלהם אם זה בגבהים "סבירים". *לשים שיפוע \ קלסר מתחת למחברת (על מנת לייצב שורש כף יד באופן יותר קל לכתיבה). * להוסיף עיבויים לעיפרונות אולי. * לעבוד על "תחושת התנועה" שלהם - לכתוב מילים\ לצייר בעינים עצומות\ אחד על גב השני ולזהות מה נכתב... אני אוסיף עוד רעינות בהמשך לילה טוב

למעלה