כתיבת קוד בשפת C בסביבת לינוקס

BravoMan

Active member
כמו שחשבתי.

Windows (איזו גרסה? בטח נמוך מ-8) הותקן במצב של BIOS, מצב ישן יותר.
אבל, כרגע, המחשב שלך מאתחל את Ubuntu בשיטה חדשה יותר שיטת UEFI.

צריכה להיות לך הגדרה לזה היכנשהו בין כל מסכי ה-Setup.
אם אתה לא בטוח, כך טלפון, וצלם את מה שאתה מקבל בלחיצה על F2.

S h a r k 1 8

New member
וינדוס 7

עכשיו אני גם רואה שהאפשרות להתקין מתוך USB נעלמה.
לצערי, אני לא מצליח להעלות לפה את התמונות.
&nbsp
&nbsp

S h a r k 1 8

New member
לגבי פיצול הכונן -

כשאתה מתקין לינוקס, אתה אומר באיזה כונן אתה רוצה שהוא יותקן, ואז רק אותו כונן עלול להיות מפורמט?
&nbsp

BravoMan

Active member
ככה:

ראשית, בלינוקס כשאומרים "כונן" מתכוונים תמיד לכונן פיזי. ב-Windows "אות כונן" - C D וכו' משויכת תמיד למחיצה - ולפעמים קוראים למחיצה "כונן", חשוב מאוד לא להתבלבל.
&nbsp
שנית, יש מספר סוגי מחיצות, כשברירת מחדל היא "Primary" וכאלה יכולות להיות רק 4 פר כונן פיזי.
&nbsp
זה חשוב, כי Ubuntu יזדקק לפחות למחיצה אחת משלו, עדיף 2 (זיכרון ווירטואלי בלינוקס הוא מחיצה נפרדת במקום קובץ כמו ב-Windows), אז אם יש לך רק כונן פיזי אחד, וכבר יצרת בו 4 מחיצות עבור Windows תהיה לך בעיה.
&nbsp
תוכנת ההתקנה של Ubuntu, כפי שאולי כבר ראית, היא תוכנה גרפית פשוטה המורכבת מ-Next Next Next.
&nbsp
היא תזהה אוטומטית התקנה של Windows, ותציע לך להתקין את ה-Ubuntu לצד Windows.
אתה תראה סרגל שמראה את כל שטח הכונן שלך, מחולק לחלקים של Windows ו-Ubuntu וניתן להזיז את הקו שבניהן כדי לשנות כמה מקום יוקצה לכל מערכת.
&nbsp
כברירת מחדל, ההתקנה אינה מפרמטת כונן שלם, אלא רק מצמצמת את המחיצות הקיימות בו ויוצרת מחיצה חדשה.
אם קורה משהו בזמן שינוי טבלת המחיצות (למשל נופל החשמל) זה עלול "לחרבש" את הדיסק לכן מומלץ מאוד לגבות מידע חשוב לפני.
&nbsp
בנוסף, יש לך תמיד אפשרות לשחק עם המחיצות ידנית, שתפתח לך עורך מחיצות מלא ממנו תוכל לשנות גודל (בלי לפרמט), לפרמט, למחוק ולהוסיף כעוות נפשך.
&nbsp
אם יש לך כונן פיזי נפרד. תוכל להשתמש בו להתקנת לינוקס, וזו תהיה כנראה האופציה הבטוחה ביותר, כי היא לא תדרוש צורך בשינוי מחיצות Windows כך שלא יהיה סיכוי שמשהו ישתבש והמערכת הקיימת תדפק.

S h a r k 1 8

New member
אז אם ככה, מה ייתן לי לפצל את הכונן בוינדוס לפני ההתקנה?

האם תוכנת ההתקנה של לינוקס מבקשת שאני אבחר את המחיצה שבה אני רוצה להתקין את הלינוקס? במצב כזה, סכנת הפירמוט לא חלה על כל הכונן הפיסי, אלא רק על המחיצה?
&nbsp

BravoMan

Active member
למה לך לפצל לפני?

כפי שכתבתי לך, תוכנת ההתקנה יודעת לפצל את הכונן מצוין בעצמה, ויש לה ממשק מאוד נוח לזה.
&nbsp
אני לא רואה הבדל בטיחות משמעותי בין לתת לתוכנת ההתקנה להכין את המחיצות הנדרשות, לבין לנסות לשחק עם מחיצות ידנית.
&nbsp
בכל מקרה, למיטב ידיעתי לא ניתן, ואם היה ניתן, עדיין לא רצוי - לשחק עם מחיצות מתוך מערכת שרצה מאותן מחיצות.
לכן בכל מקרה תצטרך להעלות את המחשב מדיסק של לינוקס או משהו כמו "Hirens" או איך שלא קוראים לזה ב-Windows...

nocgod

New member
Disk management

תעשה חיפוש בwindows וזה ימצא לך.
כמו שבראבו(מתי כבר יהיה פה אפשרות לצרף בן אדם עם @) אמר, אתה יכול גם לפצל במהלך ההתקנה אם בא לך. השטויות שלי לא צריכות להשפיע עלייך יותר מידי, אתה יכול לפצל במהלך ההתקנה ואם משהו לא מסתדר לך אתה תמיד יכול לעצור ולחזור לוינדוס ולפצל שם אם משהו לא מסתדר לך.

הייתי ממליץ לגבות בכל מקרה דברים שיש לך על המחשב לפני שאתה עושה את מה שאתה עושה, ואז תתפרע :)

computer helper

New member
תקצה כמה שיותר

כיום נראה לך שזה רק לכתיבת קוד, ויספיק לזה אפילו 10 גיגה. אבל אתה עלול להיסחף...
אני התחלתי גם בתור ניסוי והקציתי 'רק' 50 גיגה. היום אחרי 4 שנים אני מצטער שלא הקציתי יותר.... אתה נסחף ונתקע במערכת הזו לכל חייך..

(אני יודע שאני יכול להרחיב את המחיצות, אבל די מפחד להתעסק עם זה. מחכה לשדרג את הדיסק ואז אקדיש את כולו לאובונטו..)

פרסאוס

New member
תשובה אחת לכל השאלות

יש שלושה סוגי עורכים: טקסט פשוט, טקסט מורחב וסביבת פיתוח.
למה שאתה רוצה אני ממליץ על netbeans. חינם ועובד ישר מהקופסא.
זאת סביבת פיתוח, קרי כוללת קבצי פרוייקט ובעלת יכולת דיבוג.
אם אתה על חלונות (למה?) ומעוניין לכתוב C ללינוקס (שזה עוד פחות הגיוני) יש לי חדשות בשבילך:
נטבינס תומכת בדיבוג על מחשב "מרוחק" במקרה דנן - מכונה וירטואלית.
במקום להתקין את גרסת הדסקטופ של אובונטו, תתקין את גרסת השרת שתרוץ לך מהר.
תתחבר עם נטבינס וכך תוכל לערוך ולדבג פרוייקטים בחלונות על לינוקס. זה עובד מצויין.

S h a r k 1 8

New member
תשובה שלי

בגדול, המחשב שלי עובד על מערכת הפעלה ווינדוס, אבל אני רוצה ללמוד קצת על לינוקס וללמוד לתכנת בסביבת לינוקס, לכן התקנתי מכונה וירטואלית.
&nbsp
מה שכתבת פה לא כל כך הבנתי:
"במקום להתקין את גרסת הדסקטופ של אובונטו, תתקין את גרסת השרת שתרוץ לך מהר.
תתחבר עם נטבינס וכך תוכל לערוך ולדבג פרוייקטים בחלונות על לינוקס."
למה הכוונה "תתקין את גרסת השרת שתרוץ לך מהר"? איך אני משיג את גרסת השרת ואיפה אני מתקין אותה? בתוך ה VM? איך אני מתחבר עם ה netbeans ל"מחשב מרוחק"?
&nbsp

פרסאוס

New member
גרסת השרת כמו כל גרסא -

מהאתר של אובונטו. תוריד ISO ותתקין על VB.
יש לנטבינס אפשרות לremote שם תכתוב את הכתובת של המכונה הוירטואלית.
נטבינס תאפשר לך ליצור שם פרוייקטים, להריץ ולדבג אותם.
איך לקנפג ולהריץ מכונה וירטואלית - זאת שאלה לחיפוש ברשת.
&nbsp

EyesToSee

New member
Emacs for Linux

דורות של אנשים פיתחו תוכנה ב LINUX בעזרת EMACS.
בדוק את האפשרות הזו גם כן.

Javali

New member
אני עדיין מפתח עם vim

אבל זו לא סיבה להמליץ למישהו על זה...

למעלה