כתיבת מכתב המלצה

CityBoy

New member
כתיבת מכתב המלצה

שלום רב! עזבתי את העבודה שלי השבוע, וביקשתי מהבוס שיכתוב לי מכתב המלצה. הוא הסכים, אבל הטיל את המשימה עלי, והוא אמר שהוא יחתום. השאלה היא, איך כותבים מכתב המלצה? איך אני גורם לעצמי לבהוק במספר שורות בלבד? אשמח לכל עזרה

orom

New member
כמה דברים

ראשית כל חשוב שהמכתב לא יהיה גדוש במחמאות וסופרלטיבים בכדי שכשיתקשרו אל הבוס שלך לקבל המלצה רצוי שההמלצה שלו תעלה בקנה אחד עם מה שכתוב במכתב. בתחילת המתכב תתאר את תפקידך- לדוגמא- בתפקידו היה XXX ????, טיפל ב..., נתן שירות ל...., עבד ביעילות ובחריצות. אפשר להדגיש גם את היותך חבר צוות טוב. בכל מקרה המכתב צריך להיות קצר- 5 שורות- לא יותר מכך. ולסיים אנו נפרדים בצער מXXX ומאחלים לו הצלחה בכל אשר יפנה.

CityBoy

New member
אוקיי,

יש איזשהו מבנה מקובל של מכתב המלצה? איזושהי תבנית שצריך לפעול לפיה? או שהכל פתוח? לדוגמה, כתובת החברה צריכה להופיע איפהשהו, תאריך..? ותודה רבה (

orom

New member
באופן עקרוני הכל פתוח

כמובן שהמכתב צריך להיות על דף לוגו של החברה.

CityBoy

New member
לוגו?

מה, לא מספיק שאני אנסח והוא יחתום? ככה לפחות הוא אמר לי שהוא יעשה.. שוב תודה

גם הבוס שלי עשה אותו הדבר לתדהמתי

הבוס האדיוט שלי עשה את אותו הדבר. פשוט ישבתי מולו ולא האמנתי שהוא באמת פולט את הדברים האלה. כלומר, ידעתי שהוא אדיוט מושלם ובן אדם(?) חסר כל אמפטיה לאנשים אחרים, אבל זאת באמת נשמעה לי כמו מין בדיחה אכזרית על חשבוני. כעובד נאמן שזה עתה נבעט , הרגשתי שהסכין בגב הסתובבה עוד קצת. אני לא מבין, אתה עובד , נותן מה שיש לך , ובסוף אפילו כמה מילים טובות הם לא מסוגלים לשבת ולהדפיס עבורך. כאילו שזאת עבודה מלוכלכת לידיים העדינות שלהם (את מכתב הפיטורין לא היתה להם בעיה לכתוב ולחתום). הסתכלתי עליו ולא ידעתי אם לצחוק על האדם הפתטי הזה, או לצחוק. בסוף חייכתי חיוך קטן ואמרתי לו שזה נראה קצת מוזר, וזה יהיה ראוי יותר אם זה יגיע ממנו. הוא הסכים. אני מחכה כבר חודשיים למכתב. אני מאחל לו כל מה שאתם מאחלים למנהלים הרעים שלכם בדיוק.

גם הבוס שלי עשה אותו הדבר לתדהמתי

הבוס האדיוט שלי עשה את אותו הדבר. פשוט ישבתי מולו ולא האמנתי שהוא באמת פולט את הדברים האלה. כלומר, ידעתי שהוא אדיוט מושלם ובן אדם(?) חסר כל אמפטיה לאנשים אחרים, אבל זאת באמת נשמעה לי כמו מין בדיחה אכזרית על חשבוני. כעובד נאמן שזה עתה נבעט , הרגשתי שהסכין בגב הסתובבה עוד קצת. אני לא מבין, אתה עובד , נותן מה שיש לך , ובסוף אפילו כמה מילים טובות הם לא מסוגלים לשבת ולהדפיס עבורך. כאילו שזאת עבודה מלוכלכת לידיים העדינות שלהם (את מכתב הפיטורין לא היתה להם בעיה לכתוב ולחתום). הסתכלתי עליו ולא ידעתי אם לצחוק על האדם הפתטי הזה, או לצחוק. בסוף חייכתי חיוך קטן ואמרתי לו שזה נראה קצת מוזר, וזה יהיה ראוי יותר אם זה יגיע ממנו. הוא הסכים. אני מחכה כבר חודשיים למכתב. אני מאחל לו כל מה שאתם מאחלים למנהלים הרעים שלכם בדיוק.

orom

New member
ברור למה אתה מרגיש שהסכין

סובבה עוד קצת אבל זה מאוד מקובל שעובד כותב לעצמו מכתב המלצה מפני שכך המכתב יהיה כתוב בדרך שהכי נראית לעובד. זה מאוד מאכזב לקבל מכתב המלצה שנכתב בכוונה טובה ושיהיו לך תיקונים עליו או לא תהיה שבע רצון ממנו ועל כן הרבה פעמים מעסיקים מבקשים כי העובד יכתוב את מכתב ההמלצה עבורו. אולי במקום לחכות למכתב- תכתוב בעצמך מכתב ותביא לו שיחתום.

CityBoy

New member
orom צודק

זה לטובת העובד שהוא יכתוב לעצמו את מכתב ההמלצה רק אתה יודע לגרום לעצמך לבהוק הכי טוב בכמה שורות. אף בוס, ולא משנה כמה שהוא אדם טוב, לא יכול לעשות בשבילך את מה שאתה עושה בשביל עצמך. תסתכל על זה מזווית אחרת, הכדור במגרש שלך. במקום לשבת ולחכות לדבר שלעולם לא יגיע, תפעל לבד, שב איזה רבע שעה ותוציא לעצמך מכתב שיסנוור. אגב, התגייסתי השבוע לצה"ל והבוס שלי (המדהים!) אמר שאני יכול לבוא גם בעוד שנתיים בשביל מכתב ההמלצה, והוא יחתום (((
יאללה ביי!

למעלה