כתיבת חוזה התקשרות

e r a n r a

New member
כתיבת חוזה התקשרות

שלום, אני בתהליך של פתיחת עסק חדש. איני יכול לחשוף את פרטיו. אנסה לפרט את הבעיה שעלתה ושמח אם יש עו"ד בדיני חוזים שיוכל לייעץ לי בנושא. העסק שאני בונה דומה לרעיון של בייביסיטר. אני אשמש כמתווך- אבנה מאגר של סטודנטים שמוכנים לעשות בייביסיטר ואבנה מאגר לקוחות עם תינוקות שיזדקקו לשירות בייביסיטר. הכוונה שלי היא פשוט לקשר בין שני הגורמים ולגבות עמלה. הבעיה היא שאיני רוצה להעסיק עובדים בשלב הראשוני, כלומר איני רוצה להחשב למעביד של אותם סטודנטים, כדי לא לסבך את הבירוקרטיה במס הכנסה וביטוח לאומי. אני חשבתי על רעיון ואשמח לשמוע עצות לגביו: להחשיב גם את הסטודנטים כלקוחות אשר אני נותן להם את השירות של תיווך ותמורתו אני מקבל אחוז מסוים של עמלה. כלומר לא אני אהיה זה שמשלם את הכסף לסטודנט אלא הוא יקבל את הכסף מההורה של התינוק. לשם כך אני אחתים את הסטודנט על חוזה (שיהיה ספציפי ומוגבל לתקופה מסויימת) בו הוא מתחייב לשלם לי אחוז מסויים. מעין חוזה שאוכל לשכפל ולהשתמש כל פעם עם סטודנט אחר-כמובן שיהיה מקום להכניס פרטים שונים כמו- תאריך, שם, אחוז וכדומה. אשמח להתייעץ ולשמוע תגובות, אוכל להסביר את עצמי יותר טוב אם למישהו זה לא היה ברור, תודה מראש, ערן

תגובות

1. אני מסכימה איתך שאין מקום להחשיב אותך כמעסיק. כדי לדאוג להגנה מושלמת מפני תביעות שעלולות חלילה להווצר כנגדך בטענות שמתקיימים בינך לבין הסטודנטים יחסי עובד מעביד, אני ממליצה בחום לנסח סעיף מיוחד לחוזה שמבהיר כי אין בינך ובין הלקוח יחסי עובד מעביד. ישנם ניסוחים שונים ומשונים למצבים כאלו ואני ממליצה להתייעץ לגבי הניסוח עם עו"ד או לפחות לעיין בחוזים מהסוג הזה שמופצים באינטרנט. כאן בפורום אנחנו לא מנסחות חוזים או סעיפים לחוזים וגם לא מוסרות חוזים מוכנים. 2. בנוסף אני ממליצה שאתה זה שתוציא חשבוניות ללקוחות שלך, הן לסטודנטים והן להורים. כלומר, תגבה מהם את העמלה על הקישור ותוציא על התשלום שמשולם לך חשבונית. לדעתי, לא נכון לגבות מההורים את מלוא שכר הביביסיטר ורק לאחר ניכוי העמלה להעביר לסטודנט את שכרו. אם תיצור מצב כזה, שוב עלול לסבך אותך בשאלת קיומם של יחסי עובד מעביד אם חלילה תוגש כנגדך תביעה. בקיצור, חשוב שאתה תגבה את העמלות בלבד. חשוב שיהיה לך תיק מסודר במס הכנסה ובמע"מ. 3. מעבר לזה אני לא יכולה להעיר מאחר ולא העלית שאלות חוזיות ממוקדות. אם יש לך שאלות ממוקדות יותר נשמח לסייע. שוב חוזרת על המלצתי לערוך חוזה מסודר בליווי יעוץ משפטי. אין ספק שזה עולה כסף אבל ללא ליווי כזה אתה עשוי לחשוף את עצמך לתביעות מיותרות. בהצלחה בעסק.

שאלות

ממי אתה מתכוון לגבות את העמלה? מהמזמין, מספק השירות או משניהם? האם העמלה תיגבה על עצם ההרשמה לקבלת השירות או בכל פעם ש"שידכת" בין הצדדים או על כל פעם שהשירות יינתן בפועל?

אני חושב שיש בעיה בעסק כזה...

אם תקים כזה עסק, זה בעצם יהיה עסק של תיווך עבודה, וזה "לשכת עבודה פרטית" לפי חוק שירות התעסוקה. לשכה פרטית מוגדרת בחוק כך: "כל העובד בתיווך עבודה, אם תמורת תשלום או תועלת חמרית אחרת או בלי תמורה, להוציא שירות התעסוקה ועתונים או פרסומים אחרים שתיווך עבודה אינו מטרתם העיקרית.". לפי סעיף 69א(ד) בחוק שירות התעסוקה: "מי שקיבל תשלום בעד סידור זולתו בעבודה, תהא בכך ראיה לכאורה שהוא מנהל או מקיים לשכה פרטית.". לשכה פרטית כזו - חייבת ברשיון של משרד התמ"ת ולא פשוט לקבל רשיון כזה. זה גם מחייב הפקדת סכום במשרד התמ"ת, עד כמה שאני יודע. ללשכה פרטית אסור לקבל תשלום מהעובד. ההכנסות שלה אמורות לבוא רק מהמעבידים. לכן, אני לא חושב שיש סיכוי להקים עסק כזה בצורה חוקית. אבל - מה שכתוב למעלה זה בהסתייגות. ייתכן שייקבע שאין יחסי עובד ומעביד בין הסטודנטים לבין הורי הילדים. ואם ככה - אז אולי זה יתברר כעסק של תיווך במתן שירות שמרטפות. אבל ברור שאם זה עסק כזה, אז יש חשש ש|הדגשאתה דווקא, תוכר כמעביד, וזה בדיוק מה שאתה לא רוצה שיקרה. אני לא חושב שיש דרך חוזית בטוחה להבטיח שלא תיחשב כמעסיק. אבל, בהצלחה.

אז יש לי שאלה

למה נחשבת סוכנות דוגמנות או סוכנות שחקנים? הם הרי גובים תשלום מהדוגמן/שחקן הפוטנציאלי עוד לפני בכלל שמצאו לו עבודה ואח"כ, כשכבר מוצאים לו עבודה, גובים אחוז מסוים משכרו. הסוכנות לא נחשבת מעסיק של הדוגמן/שחקן. השחקן נחשב לקוח של הסוכנות, אז למה הביביסיטר לא יכול להחשב לקוח של הסוכן שלו?

לדעתי...

יש בעייתיות גם בסוכנות של דוגמנים או שחקנים. אם היא גובה כספים מהדוגמנים ומהשחקנים - ייתכן שיש כאן פעולה אסורה לפי חוק שירות התעסוקה. אני לא יודע אם הדבר נבדק על ידי גורמי האכיפה בתמ"ת, אני מניח שלא. ייתכן שאצל דוגמנים או שחקנים הסיכון של הסוכניות הוא נמוך יותר, מאחר שיש יותר סיכוי שיראו את הדוגמן או השחקן כבעל עסק עצמאי ולא כעובד, כך שגם הסוכנות היא לא המעביד וגם הלקוח ("המשתמש") הוא לא המעביד. אצל בייביסיטרים - יש, אולי, יותר סיכון שלא יראו אותם כבעלי עסק עצמאיים.

אני סבור שהבעיה היא מיסויית ולא חוז

ועליך להיוועץ ברו"ח על מנת שיתן לך חוות דעת האם המודל שאתה מציג יהיה קביל על שלטונות המס. במאמר מוסגר, אני מציע גם לפנות לעו"ד הבקי בדיני עבודה, כדי לבדוק את הנושא שהעלה יוסריאן.

למעלה