כתיבה מודרנית-

ינטל

New member
כתיבה מודרנית-

לפי הכוכב ליד השם שלי הבנתם שאני חדשה כאן... אני מעלה תהיה שעלתה לי מקריאת השירים (המקסימים!!) כאן- אחד הדברים הטובים בשירה המודרנית זה השחרור הזה מהכללים מהמוסכמות. וממה שהתרשמתי (אני לא מבינה גדולה בשירה, סתם אוהבת) רובכם מנסים לכתוב בחרוזים. זה נראה לי קצת כובל, אתה לא כותב את המילה המתאימה אלא את המילה הפחות מתאימה בגלל החרוז. לא? חוץ מזה שגם כותבים פה שירים על רגשות עמוקים וכאב אמיתי בחרוזים. לי זה נראה טיפה סותר. אף פעם לא כתבתי שירה, אבל זה מעניין אותי...

נכון, אבל.....

ינטל את צודקת בחלק מדברייך אבל שירה שנכתבת בחרוזים היא אתגר ולא מוגבלות. באנגלית יש אמנם רק 8 מילים שמתחרזות עם המילה LOVE אבל לא הפסיקו לכתוב שירים על אהבה וגם לא הפסיקו לחרוז את המלה. אני למדתי משפט שאימצתי ע``י יוצר ששכחתי את שמו - תמיד השם הוא שולי והרעיון הוא מה שזוכרים: אנגלית היא שפת המקור אבל אני אנסה כמיטב יכולתי לתרגם בצורה הולמת ולא מילולית- ספרות: מילים מסודרות בצורה הטובה ביותר. שירה: המילים הטובות ביותר, מוסדרות בצורה הטובה ביותר. נא לקרוא פעם נוספת ולאט... נ.ב. ברוכה הבאה, תהני, גם אני חדש פה.

קסנדרה מהדורה שנייה???

משום מה שמך מרמז לי על גילך שגם דומה לשלה....אבל אולי זה רק תסביך הרדיפה שלי... בקיצור ולעניין-----איננו מקצועניים!!!! כל אחד יכתוב איך שבא לו!!!! זה לא בי``ס לשירה וספרות אלא רק פורום להצגת חומר לא מעובד ולא מקצועי של גולשי אינטרנט ``רדודים ונוודים חסרי תרבות`` כהגדרת המהדורות הקודמות שלך... קישטא !!

ינטל

New member
זאת קבלת פנים?

ארבל, תלמד מלב לא מנוצל איך לקבל אורחים... (למרות שנראה לי שאני אחתום פה קבע...). אולי זה רק אני אבל כשאתה קורא שיר על כאב בחרוזים זה נראה לא מסתדר. אח``כ חשבתי על משוררים שהי חרזנים עצומים... (לא, זה לא רמז, השירים כאן מקסימים) אבל לא עניתם לי, המשוררים הנוודים, אתם לא מרגישים שזה כובל אותכם איכשהו מלהביע את עצמכם באמת?

ברוכה הבאה

שלום לך ובאמת ברוכה הבאה.אני מסכימה איתך בנוגע לחרוזים שיכולים לכבול את הבעת הכאב-ובעצם,כל רגש. בתור חובבת שירה(קוראת וגם מתנסה מידי פעם בכתיבה) אני חושבת שהחרוזים הם אחד האמצעים הנפלאים ביותר שקיימים כדי לבטא אומנות כמו שירה.יש הרבה אמצעים כאלו ולא חובה להשתמש בהם,אבל,כשרגש מסוים מוצא את ביטויו בשיר לפעמים החרוזים פשוט נוצרים מאליהם-והכל מסתדר נהדר!

לינטל !!!!

תגובתי הראשונית אלייך נבעה אך ורק מהסיבה שסברתי כי הכינוי ``ינטל`` אומץ ע``י קסנדרה . אינני סותם פיות ודעתך לגיטימית וזה חלק מיופיו של חופש הביטוי. תגובתי המתהלמת אליך נבעה מטעות (אני מקווה). מתנצל,שבת שלום.

*קסנדרה

New member
לארבל חסר התרבות

לארבל חסר התרבות למה אתהמתכוון??????? איני מתייחסת אליך כלל, אתה לגבי לא קיים כי גיבוב המלים שלך לא קריא, לא מובן אך הסבר לי מה אתה משרבב אותי לעניין לא לי????? ינטל היא מצטרפת חדשה וכך, לא מקבלים לפורום אל תגרום לי להגיב, בזאת שלא תפנה אליי קסנדרה

להנהלת תפוז ולחברי הפורום !!!

1.לפני כחודש כשזכיתי בהודעה נבחרת, שיבחה אותי מנהלת הפורום,קסנדרה, על שירי. 2.בסמוך למועד הזכייה והתגובה האוהדת של המנהלת ,ביקרה בפורום המנהלת הקודמת ,מלאך בודד,והשמיצה את כתיבתי ואת צורת כתיבתם של כל ``חבורת הנוודים חסרי התרבות והרדודים בכתיבתם ``שהזדחלו מפורומים אחרים ``להציע את מרכולתם ``בפורום האליטיסטי הזה. 3.התנהלה ``מלחמת תרבות`` בסיומה פרשו כל הוותיקים ונשארו רק ``הנוודים``. 4. מנהלת הפורום מצאה לנכון ,מתחת להודעת הברכה על זכייתי לפרסם הודעה סותרת שמזלזלת בצורת כתיבתי.כשדרשתי לקבל הבהרה הכיצד דבר והיפוכו, התעלמה המנהלת מהבקשה.יש לציין שבכל ימות `` המלחמה`` ``נעלמה `` המנהלת מהפורום כאילו בלעה אותה האדמה. 5.מאז ועד היום חיפשה קסנדרה כל הזדמנות להגיב להודעותי בצורה מעליבה ובוטה ולפני שבוע העלתה הצעה שאולי אשנה את סיגנון כתיבתי.השבתי לה באופן שהלם את עזות מיצחה להציע לי הצעות שכאלה ועוד בפורום ולא במייל אישי. 6.היום,הרהיבה עוז ואיימה עלי לא להגיב להודעתה הנ``ל פן תתעמר בי ובטרם הגבתי התברר שכלל אינני יכול להגיב כי הזדרזה לחסמני בלי הודעה מראש ובלי לידע את חברי הפורום שכך עשתה!!!!----מה יש,שיחשבו שנפח נשמתו.... 7.ניחא אנוכי משורר אשפתות,מגבב מילים ,חסר סיגנון ,משולח רסן ,אבל היא ,מנהלת הפורום הדגולה הבקיאה בסגנונות כתיבה ,מרשה לעצמה לערב מלחמות אישיות ,או אנטיפטיה אישית בשיקולי הפורום!!! אני תמה !!!אני קורא תיגר!!!אני מצפה לתגובות הולמות של הגולשים!!! אני מעביר תוכן הודעה זו להנהלת תפוז באופן ישיר!!!! בברכת חברים ושבת שדלום לכל גולשי הפורום. ארבל מהכרמל.

אורמור

New member
אני לא מאמינה...!!!!!!!!!כאן?

קראתי את ההצהרה הנ``ל..וממש מתקשה להאמין?הנהלת פורום מעבירה ביקורת על יכולתו האמנותית של כותב? מכנה אותו מגבב מילים.. בן לחבורת נוודים רדוד מכנה את כתיבתו כבלתי מובנת?..אולי ההבנה שלי לא משהו..אבל לתומי סברתי שהפורום הזה פתוח גם לכאלה שלא סיימו את הפקולטה לשירה וספרות ..אולי טעיתי כשנכנסתי..כי בעוונותי גם אני כותבת..ככה מהלב ללא הכשרה פורמלית.. תהיות נוספות עולות בי כמו...הייתכן שקונפליקט בנאישי יבוא לידי ביטוי בפורום כשמדובר בהנהלה מול יוצר..ויבוא בדרך של תקיפת יצירותיו? כן..אני מחציפה ומכנה את ``גבבייך`` יצירות ארבל..ואומרת במצח נחושה..אני נהנת לקרא אותן..אולי זה הופך אותי לסרת טעם מול אחדים אך אני מוכנה להסתכן.. למשל..``נאום בשתיקה`` שנכתב ע``י ``הנווד הנ``ל``..ארבל זה שלא קיים עבור ההנהלה וכתביו לא נהירים כלל``..היצירה הזו גרמה לי להחסיר פעימה..ואכן קראתי אותה מספר פעמים..ולא מכיוון שלא היתה מובנת אלא כי רציתי לחוש כל תו בה..ניכרת כזו רגישות..מסר הועבר דרכה בכזה חן..שאני ממש לא מאמינה שהיוצר כונה ע``י ההנהלה בתארים הנ``ל בעצמי הגבתי עליה וכיניתי אותה כ``שיר מנצח``.. לסיכום.. עוד אין שבועיים מאז שנחתתי בפורום הזה..הנחיתה לוותה בשמחה ובכייף לא רגיל..וכעת אני תוהה..האם על מנת להשאר בעלת זכות קיום כאן אני צריכה להתאים סגנוני לאחדים או להזהר בלשוני מאוד? האם זה מחויב המציאות שככככולם..יאהבו אותי? ואני לתומי סברתי שיש זכות קיום לכולם..גם למעודנים וגם לפוחזים..גם למנומסים וגם לאלה שמשתלחים מעט..יתכן והיוצר הנ``ל אכן לא תמיד מעגל פינות..ולא עוטף דבריו בדיפלומטיה מקובלת..אבל אין ספק..לאיש יש מה לאמר..האיש עושה זאת להפליא..ועובדה יש רבים שמעונינים לקרא אותו.. כן..יש פרחי גן ויש פרחי בר..אך לשניהם ניחוח וחן ולשניהם יש מקום על פני האדמה.. אז אנא הנהלה יקרה אל תחסכי מאיתנו לא את יצירותיו של הנ``ל ולא את שבטו..נתמודד עם הכל בכוחותינו הדלים.. מכיון שלפני ימים אחדים זכיתי ביצירה נבחרת זה בטח נחשב מצידי למאוד לא``פוליטיקלי קורקט..``להגיב כך..אך אני מוכנה להסתכן ובלבד שאדע שלעולם לא ימליצו לי מצד ההנהלה אייך לכתוב ואייזה סגנון לאמץ לערך``חופש הביטוי``..יש ערך רב בעייני..ומאוד חורה לי כשמישהו חושב אחרת. בכבוד רב אור

יש פורום ביקורת???

אולי מישהו יתן לך `הודעה ניבחרת` על הנאום חוצב הלבבות הזה ??? כל מילה מאמץ ואני גאה להיות בין חברייך המקורבים !!! שמח שאת כאן.....שבת שלום.

אורמור

New member
תודה נשמה..ואני כאן בגלל.......

שהיתה לך סבלנות אין קץ והדרכת אותי .. לימדת אותי ללחוץ על טיפה סגולה וכתומה.. להוסיף תגובה.. בקיצור את כל הטכניקות שבמבט מן החוץ נראו סבוכות לאנטי גאונית מחשבים שהנני.רק לכתוב וליצור ידעתי משחר נעורי אבל לתת לזה במה..לא ידעתי אז בזכות אלניניו המתוק כדבש שגילה לי שיש חיה כזאת ובזכותך שטרחת להקדיש מזמנך וללמד ובזכותן של נשמות טובות שמפרגנות למשוררי אשפתות..ונותנות הרגשה של ``רצוי``..אני כאן ..ונהנית מכל רגע תודה ידיד יקר אור נ.ב אם פעם בפנסיה אוציא לאור ספר.. לא אשכח להוסיף ברשימת הקרדיטים אותך ואת הדיג היקר על תקן של.. אלה שהביאוני עד הלום ושוב מחייכת.. אור

*קסנדרה

New member
לארבל

ארבל א.ברכתי אותך, על זכייתך בהודעה נבחרת, ולא זכור לי שחזרתי בי, משום שלא עשיתי כן. ב.לא זכור לי שיש תגובות מצידי לשירך, וזאת מהסיבה הפשוטה, שאינך יכול להתמודד עם ביקורת. ג. אני הצעתי לך הצעה שאתה רשאי לקבל או לדחות אותה באותה מידה. ד.לגבי החסימה, נעשתה שגיאה, כבר נכתבה התנצלות בשמי, ועוד אחת כתבתי בעצמי. כי כשאני טועה, אני יודעת להודות בכך, אני לעומתך, לא ישנתי טוב באותו הלילה שגרמתי עוול למישהו, אתה יכול ומוכן, להתלהם, לפגוע ולעלוב, באנשים שאינך כלל מכיר, כמוני. ה. הנהלת תפוז קיבלה ממני מייל, הרבה לפני שאתה כלל ידעת שאתה חסום, כי יש לי אחריות לגבי המשתתפים בפורום זה, וכל אחד ואחד יקר לי, באופן אישי, על נוסח כתיבתו. ו.לא נותר לי אלא לאחל לך, שבת שלום. קסנדרה

לבונה

New member
ארבל הפרא :cool:

זה הוא, לא תוכלי לשנות. הוא פרא הוא בר הוא חושב-כותב. ובזה הוא מיוחד - ולא סתם ``עוד אחד`` :cool:

קסנדרה,סליחה-תני לי להבין..

אם ארבל כותב משהו שאת מתקשה להבינו..קורה.. אז את קוראת לזה..מצטט: ``גיבוב-מילים`` ? זה לא מעליב בעיניך ? ואחרי זה-גם חוסמת אותו ? מודה על האמת,אני מתקשה להבין זאת ואני די מבין את הנקרא.. מרק.

** רוזבד

New member
אני אישית

כותב שירים רק עם חרוזים אני יודע שזה אולי קצת כובל אבל אני לא יכול בלי חרוזים

*קסנדרה

New member
סליחה ינטל, תיקון הטעות

ינטל אל תצפי מארבל לקבלת פנים הוא עדיין לא מקבל אותי, כוותיקת הפורום אבל אנחנו מקבלים אותך בחום בידידות קסנדרה

למעלה