כתיבה ורישום

b r i n s l e y

New member
כתיבה ורישום

שאלה שמטרידה אותי לפתע... השימוש הנפוץ בשפת היומיום כיום ב"לרשום" במקום "לכתוב", שאינסטינקטיבית תמיד נראה לי שגוי ללא ספק. הרי "לרשום" אמור להתייחס אך ורק לכל מה שכרוך באקט הרישום (עם כלי כתיבה ועל משטח) - אני רושם בעיפרון, על פיסת נייר, או רושם רשומות. בעוד את ההודעה הזו אני כותב באינטרנט, המידע כתוב בספר או בעיתון, והכותב/כתב אינו רושם/רשם (שאולי מתאים יותר כשהדגש הוא על פעולת הרישום כפי שאמרתי?). אני שואל פשוט כי נתקלתי ב"רושם/רשום" בהקשר הזה במקור אקדמי למדי ותהיתי האם אני זה שטועה.

dorgad

New member
נראה לי שזה עניין היסטורי

כלומר, כשרשמו עוד לא היה מחשב, וכך המילה נשארה בשפה בשימושיה השונים. אני לא לגמרי נעולה על זה, אז אולי כדאי לקבל דעות/ידע נוספים. דור

dorgad

New member
ושכחתי לציין: אני מסכימה שלרשום

במחשב נראה ונשמע רע. דור

mucool2

New member
גם "רשמתי שיר"

"לרשום" נשמע לי כמו כתיבה בעט או בעיפרון כפעולה מכנית (כולל סיכומי שיעור למיניהם). "לכתוב" מתקשר יותר עם התוכן.

Ferma

New member
וגם

לעיתים רבות משתמשים בלרשום כבלשרטט... "מושל מילנו התבונן ברשומות של ליאונרדו דה וינצ'י" - כאן הרשומות מתייחסות גם לשרטוטים ולמודלים שהוא צייר בנוגע למכונות מלחמה (לדוגמא)...

Ferma

New member
תיקון

"מושל מילנו התבונן ברישומיו של דה וינצ'י" או (נראה לי) "מושל מילנו התבונן ברישומים של דה וינצ'י"

למעלה