כתום במצעד החיים

Fleddermaus

New member
כתום במצעד החיים

אני כרגע צפיתי במצעד החיים בטלוויזיה, וראיתי שחלק מהקהל מניף דגלים כתומים שעליהם כתוב "גוש קטיף והשומרון". ביזוי השואה לא מפסיק אצל הימין.

Fleddermaus

New member
המשך:

שימוש בשואה לצרכים פוליטיים הוא פסול מימן ומשמאל. השוואה של כל מצב היום לשואה הוא שקרי, דמגוגי ופסול. לצערי, מאוד מקובל לנצל את השואה למטרות פוליטיות, גם בימין וגם בשמאל.
די לביזוי השואה!

אנגרן

New member
מה מבזה כאן?

ואם היו מניפים את דגל ארה"ב במצעד החיים האם זה היה נחשב לביזוי שואה בעיניך?

Roobie

New member
../images/Emo4.gif

הנפת דגל ארה"ב במצעד החיים כמוה כהנפת דגל ישראל - באה לייצג את המדינה שנציגים שלה הגיעו למצעד. אני לא יודע אם זה באמת קרה במצעד, לא ראיתי אותו. לעומת זאת הנפת הדגלים הכתומים באה להעביר מסר ברור לגבי ההשוואה בין השואה לגבי הפינוי. אתם זוכרים את התגובות שלכם כשהיו השוואות של הכיבוש לשואה? אתם חושבים שמישהו חשב בשואה על להעביר את יהודי אירופה לדירה חדשה + פיצויים במקום כלשהו, על "לפנות" אותם בלי נשק בכלל תוך סיכון ה"חיילים" הנאצים? מישהו בשלטון הנאצי הקים מינהלת שישבה עם יהודי גרמניה, פולין ושאר מדינות אירופה על פיצויים? מישהו בממשלת ישראל הנוכחית חושב על להרוג מתנחל אחד? אתה מעז להשוות את זה לתעשיית רצח של מיליוני בני-אדם?! בכל מקרה, אני תומך בכך שתמשיכו בדרך העלובה הזאת. חבר שלי ליחידה שעד לפני חודשיים היה מתנגד חריף להתנתקות אמר לי השבוע שהוא נגעל לחלוטין מכל הפעולות של המתנחלים ובעיקר מביזוי השואה והוא עבר לתמוך בהתנתקות (וגם לא יסרב פקודה כמו שהוא חשב שיעשה, וכן, אנחנו בעזה בהתנתקות). רוצה לחשוב לבד כמה עוד כמוהו יש?

אנגרן

New member
אין לך שום אינדקציה על כוונותיהם

האמיתיות - חובת ההוכחה עליך. ואולי הם פשוט רצו להפגין סולידריות עם המפונים? ואולי הגיעה משלחת מגוש קטיף? >>אתם חושבים שמישהו חשב בשואה על להעביר את יהודי אירופה לדירה חדשה + פיצויים במקום כלשהו, על "לפנות" אותם בלי נשק בכלל תוך סיכון ה"חיילים" הנאצים?<< אם כך אתה מצדיק את 'העברת' יהודים מגרמניה לגטו לודז' ואת יהודי מגדבורג לגטו ורשה? הרי גם במקרים אלה היהודים קיבלו צווים (ואף אחד לא בא לפנות אותם) להתייצב לתחנת הרכבת, והנה הם 'הועברו דירה'.

Roobie

New member
מישהו מעביר מתנחלים לגטו?!

וחובת ההוכחה לא עליי, אני חושב שהימין הקיצוני כבר דאג להוכיח את עצמו עם הטלאי הכתום. גוש קטיף הוא לא מדינה בפני עצמה, ככה שאין צורך בדגלים שלה. גם סביר להניח שלא מדובר במתנחלים עצמם אלא בתומכיהם. היית רוצה לראות דגלים של יחד במצעד החיים? של העבודה? של הליכוד? של שינוי? או שאולי תמיכה מסוג אחר - רוצה לראות דגלים של קבוצות כדורגל וכדורסל? אולי כבר נעשה מזה כסף וכל חברה תשלח נציגים עם הדגלים שלה, ככה שתוכל לראות דגלים של אסקייפ ואורנג' מתנופפים להם באושוויץ-בירקנאו? במצעד החיים לא צריך להיות שום דגל חוץ מדגלים רשמיים של מדינות ששלחו נציגים.

אנגרן

New member
תתפלא, אבל יש במצעד החיים

שלטים של תנועות נוער למיניהן ושל אירגונים שונים. אגב, לא ממש איכפת לי אם במצעד החיים יהיו שלטים של הליכוד, העבודה או של יחד - קוראים לזה חופש ביטוי. אדרבא, שיבואו בהמוניהם.

Roobie

New member
אז זה מיותר

ועדיין, יש הבדל בין שלט של תנועת נוער לבין דגל שבא לסמל משהו מאוד ברור. דגל שמסמל קריאה פוליטית ברורה. זה מקביל לזה שיחזיקו לשלט "די לכיבוש" במצעד החיים (ואם משהו כזה יקרה, גם את זה אני אראה כביזוי השואה וכשהשוואה מיותרת לחלוטין, מה גם ששקרית).

אנגרן

New member
שלטים שמביעים סולידריות ושלא

מביעים קריאה פוליטית בוטה מותרים.

Roobie

New member
אני שמח שאנחנו מסכימים

שלא היה מקום לדגל של גוש-קטיף והשומרון. המשך ערב נעים, אני חתכתי

ערב רב

New member
הדבר הרחוק ביותר מקריאה פוליטית

בוטה הוא הדגלים הכתומים העלובים של גוש-קטיף..

למעלה