כתוביות לא מסונכרות

tari2

New member
כתוביות לא מסונכרות

יש לי סדרה והורדתי את הכתוביות, שתי סוגים שונים ושניהם לא מסונכרנים עם הסרט ב VLC -אני משתמשת

לחפש כתוביות אחרות עד שזה מתאים או שעדיף לערוך את זה?

גיליום

New member
במקרה של כתוביות שאינן מסונכרנות אל הסרט

אם הכתוביות אינן מסונכרנות, הדבר הכי טוב לעשות זה לחפש כתוביות אחרות, שמתאימות לסרט.

אם אין ברירה ולא נמצאות כתוביות שמתאימות, תאלצי לסנכרן בעצמך את הכתוביות..
לאפשרות השניה ישנם מספר חסרונות:
1. התהליך לוקח זמן (לפחות כאורך הסרט אליו מסנכרנים).
2. תוך כדי תהליך הסנכרון, "נאלצים" לצפות בסרט, ואז זה כבר פחות מהנה "לראות אותו שוב", הפעם עם כתוביות..

בברכה,
גיליום

tari2

New member
הבנתי שיש פתרונות יותר קלים

אני משתמשת בvlc והבנתי שאפשר להגיד לו להזיז את הכתוביות אחורה או קדימה בזמן צפיה,יש לך מושג?

וגם, יש כל מיני גרסאות איך אני אדע איזה גרסה מתאימה?

גיליום

New member
הפתרונות קלים רק במקרים ספציפיים

חוסר-סנכרון בין כתוביות לסרט יכול להתבטא באופנים שונים. למשל, השהייה קבועה בין כל משפט בסרט לבין הופעת הכתובית. במקרה כזה, באמת ניתן להזיז את כל הכתוביות ביחד על ציר-הזמן ולסנכרון אותן לסרט. זה נחשב "מקרה קל".
"מקרה בינוני" הוא שקצב הסרט הוא למשל 25FPS (פריימים לשניה) והכתוביות נועדו לסרט בקצב 23.97FPS. כאן קצת יותר קשה לסנכרן.
ב"מקרים קשים", יש שילוב של 2 הבעיות לעיל יחדיו. כלומר גם יש השהיה מסוימת וגם קצב הכתוביות אינו מתאים לקצב הסרט. זה דורש יותר עבודה וגם לפעמים דורש "ניסיון וטעייה" עד שמצליחים לסנכרן. אני אישית כשנתקל בכתוביות שלא מסתנכרנות תוך 2-3 דקות, עובר לחפש גרסה שונה של כתוביות..

כדי למצוא את הגרסה שמתאימה לסרט שלך, את בדרך-כלל אמורה למצוא גרסה שהשם שלה זהה או דומה מאד לשם של קובץ הסרט, מלבד הסיומת כמובן (בסרט היא תהיה AVI או MP4 וכדומה ובכתוביות זה יהיה SRT או SUB וכדומה).

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
איך לסנכרן כתוביות עם VLC

כדי לסנכרן את הכתוביות אל הסרט ב-VLC, יש לגשת לתפריט TOOLS ולבחור באפשרות Track synchronization.
בחלון שיפתח, יש לגשת לאזור Subtitles/Video ולשנות את הערך העליון (על ידי לחיצה על + או -), כדי לשנות את ההשהיה של הכתוביות ביחס לסרט (להקדים או לאחר את הופעת הכתוביות). אם תשני את הערך התחתון (על ידי לחיצה על + או -), זה ישנה את קצב הכתוביות (FPS) ביחס לקצב הסרט, כלומר אפשר לעשות שהכתוביות יופיעו בקצב מהיר או איטי יותר, על-מנת להתאימן לקצב הסרט.
שחקי עם הבקרות האלו, עד שהכתוביות יתאימו לסרט. לא ניתן לעזור מעבר לכך , כי הסרט והכתוביות נמצאים על המחשב שלך...

שימי לב שהפתרון הזה זמני. כלומר, בכל פעם שתפתחי מחדש את הסרט עם הכתוביות האלו, תצטרכי לבצע מחדש את הסנכרון..
פתרון טוב יותר, יהיה להוריד את התוכנה החינמית "Subtitles workshop" (אפשר למצוא במאמרי הפורום לגבי תוכנות שימושיות או בחיפוש בגוגל) ולסנכרן את הכתוביות באופן קבוע אל הסרט.

בברכה,
גיליום

tari2

New member
זה אמור להיות delayed?

אני עושה לפי מה שאתה אומר +500 אבל זה עדיין לא בדיוק

גיליום

New member
תגובה

כפי שכתבתי, הסרט והכתוביות נמצאים על המחשב שלך. אי-אפשר לעזור לך לסנכרן אותם "מרחוק"..
את צריכה לשחק עם הבקרות של הכתוביות, כדי להתאימן לסרט שבידך.
"Subtitles track synchronization" - מאפשר להקדים או לאחר את כל הכתוביות.
"subtitles speed" - מאפשר לשנות את קצב הכתוביות ביחס לקצב הסרט.

אם הסינכרון הלקוי של הכתוביות נופל בקטגוריה "חוסר-סנכרון קל" או "בינוני" כפי שתיארתי בפוסט קודם, הבקרות לעיל של VLC אמורות להספיק כדי לסנכרן את הכתוביות אל הסרט.
אם זה לא כל-כך מצליח, כדאי לך להשתמש בהמלצה הראשונית שלי - תמצאי גרסת כתוביות שמתאימה לסרט שבידך, במקום לנסות לסנכרן גרסה שונה.. זה (כמעט) תמיד חוסך זמן.

בברכה,
גיליום

tari2

New member
הממ

בסרט אחד זה עובד אבל אם אני מריצה אז זה לא תמיד תואם, ובסרט אחר זה עניין של שנייה אבל אני לא מצליחה לסדר את זה:(
בעקרון אם הקצב מתאים אז אני לא צריכה לשחק עם זה לא?

HassiD

New member
זה סדרה או סרט?

גי בסרט, זאת באמת פחות בעיה

אבל בסדרה, נכנסת בעיית הפרסומות, בגרסאות שונות, הסדרה "נחתכת" ברגעים שונים ביחס לפרסומות, ואז בעצם בכל "גוש" של כתוביות (ז"א מ' הדקות שבין פרסומת אחת לשניה) זה משתנה.

ואם בכלל מדובר על הבדל בין גרסת DVDRIP לגרסת HDTV, זה יכול להיות גם בעוד מקומות (כי לפעמים הם מוצאים ב-DVD גרסאות עם שינויים קלים...)

ב-2 המקרים את תאלצי לבחור בין "סנכרון רגעי", ז"א עם VLC נגיד, שזה אומר שזה יעזור לך רק לאותה צפיה, וגם אז את תאלצי כל פעם שיש פרסומות "לעדכן" את הסנכרון, או "סנכרון קבוע" עם תוכנה כמו subtitleworkshop שתטפל בכתוביות באופן קבוע (שזה אומר לדחוף כל "גוש" כתוביות למקום שלו)

tari2

New member
זה סדרה

csi miami. הורדתי מאתר מחו"ל,איכות מצויינת, וזה סדרה שאין בה פרסומות ,גם בארץ זה שודר בערוץ 1 אז אין פרסומות.

בvlc הכתוביות לא ממש מסתנכרנות לי והסיומות של שניהם מסתמיים בxvid אז זה אמור להתאים לא?

ועכשיו אני בbsplayer והנגן הוא בג''יבריש כל השפה שם איך אני משנה את זה?

tari2

New member
עכשיו זה לא ממש ג'יבריש אבל

כשאני לוחצת על כתוביות>עיקרי> ואז מאפייני כתוביות זה אפור ואי אפשר ללחוץ על זה כדי לתקן את ההרצה מישהו יודע?

tari2

New member
זה קורא כתוביות באנגלית וחלק בעברית

ומה שקורא בעברית הדיבור והתמונה לא הכי ביחד.איך אני עושה שהוא יקרא תמיד בעברית?

HassiD

New member
תריך לבדוק את כל השם

יש לפעמים כמה הוצאות XVID לאותם פרקים...

tari2

New member
>

1. הנגן מופיע לפעמים בג'יבריש לפעמים בעברית לרוב בג'יבריש ואיאפשר להבין כלום
2. יש כמה אפשרויות לכתוביות בסדרה,בפרק,וכשאני בוחרת באנגלית אז זה ממש מתאים הסנכרון,הכתוביות והדביור באותו מקום, אבל בעברית לא,ואני מנסה לעשות עם הקונטרול וחץ ימינה.שמאלה אבל פעם זה כ מסתכנרן ופעם לא,איך אני קובעת שזה יתאים בול כמו הכתוביות באנגלית?

תודה!!

HassiD

New member
אם הנגן עצמו בג'יבריש

אז ביר להניח שצריך לשנות בהגדרות האיזור של ווינדוס.

אם יש לך חלונות 7, זה בלוח הבקרה>הגדרות שפה ובלשונית האחרונה אפשר לבחור את זה

ולגבי הכתוביות, זה שיש כתוביות באנגלית שעובדות כמו שצריך, לא אומר שגם בעברית יש.... יכול להיות שבאנגלית זה מסונכרן ובעברית לא...

tari2

New member
אני לא רואה הגדרות שפה

וישלי ווינדוס 7

אז זהו,יש לי סרט שצירפתי אליו את הכתוביות והן עובדות מצוין,עכשיו בסדרה שהורדתי זה לא מסתנכרן ממש טוב, אני כל הזמן עושה קונטרול וימינה\שמאלה אבל זה לא נשאר כך תמיד,אז יש לזה סיכוי? להמשיך לעשות את זה?להוריד גרסה אחרת? אם אני אערוך בסאבטייל וורקשופ זה יעזור?

tari2

New member
מישהו יודע?

הנגן בגיבריש פעם כן פעם לא

יש סיכוי לכתוביות האלה לעבוד או שצריך לערוך אותם בworkshpo subtitle?

למעלה