כתובה מה הסיבה שנהוג שהכתובה לאחר החופה, נמסרת למשמורת לאם הכלה?
מ מאיר וינגולד New member 21/11/01 #2 עד כמה שאני יודע... אני לא יודע אם אני צודק אבל פעם היה מנהג לתת לאמא של הכלה את הכתובה, כיום (עד כמה שאני זוכר),נותנים לכלה את הכתובה למשמרת. (כך לפחות היה בחתונתי-וגם לפי הדרכת חתנים,ולפי הרב לנדא-ב"ב)
עד כמה שאני יודע... אני לא יודע אם אני צודק אבל פעם היה מנהג לתת לאמא של הכלה את הכתובה, כיום (עד כמה שאני זוכר),נותנים לכלה את הכתובה למשמרת. (כך לפחות היה בחתונתי-וגם לפי הדרכת חתנים,ולפי הרב לנדא-ב"ב)
צ ציפי ג New member 21/11/01 #3 ומה היתה הסיבה המקורית ומה הסיבה לשינוי? כתובתי עדיין אצל אמי, ד"א כמסורת אמה בידיה.
א אביא New member 21/11/01 #4 תמיד הכתובה נמצאת עם האשה למיטב זכרוני קיים אסור הלכתי לגור ביחד כאשר הכתובה לא נמצאת. מה מקור המנהג אנסה לחפש לך.
תמיד הכתובה נמצאת עם האשה למיטב זכרוני קיים אסור הלכתי לגור ביחד כאשר הכתובה לא נמצאת. מה מקור המנהג אנסה לחפש לך.
א אביא New member 21/11/01 #5 לפי בעל התשב"ץ "ונותנין הכתובה להכלה או לאם הכלה לשמירה כי אסור לדור עם אשתו בלא כתובה" ומשווה זאת לכללות עם ישראל עם הקב"ה במתן תורה.
לפי בעל התשב"ץ "ונותנין הכתובה להכלה או לאם הכלה לשמירה כי אסור לדור עם אשתו בלא כתובה" ומשווה זאת לכללות עם ישראל עם הקב"ה במתן תורה.
י יוסאריאן New member 22/11/01 #6 הכתובה שלנו נמסרה לאשתי, ואבדה. אני דר עם אשתי בלא כתובה. האם עדיף לי שאגור עם חמותי?
י יוסאריאן New member 22/11/01 #11 לא תודה. אני מעדיף שלא להישמע להתשב"ץ ולהמשיך לגור בחטא עם אשתי. (כנראה שזה לא תשב"ץ הגיון).