כתה א שיעורים ו.. איך עושים את זה

שhira

New member
כתה א שיעורים ו.. איך עושים את זה

שתי הבנות שלי התחילו השנה כיתה א' הן בצהרון ומכאן שלרב עושות את כל השיעורים בצהרון בבית אנחנו עוברים איתן על השיעורים אם יש טעויות מתקנים אם שכחו משהו משלימים ומסדרים תיק אם יש הכתבה משתדלים כמעט כל יום להתאמן יש לי תחושה שאנחנו כל הזמן סביב זה. אנחנו רוצים שיכנסו למיטה ב 8 יש גם לאכול להתרחץ לבחור בגדים וסתם לקשקש ולא מצליחים כל הזמן מרדף אחרי הזמן עם הלשון בחוץ שלא לדבר על היום עם החוג או אם הולכים לחברה. מעניין אותי לדעת איך אצלכם. ילדים שעושים שיעורים בצהרון האם אתם עוברים איתם כל יום על הכל? כמה זמן לוקח כל נושא שיעורים וארגון תיק? אם יש הכתבה כמה פעמים מתכוננים? מנסה ככה לסדר לי את השאלות ולא רוצה לתת יותר מידי פרטים מבלים מניחה שעם התשובות יפלו לי אסימונים תודה

Jackie O

New member
אני לא עברתי

על השיעורים שהיא עשתה בצהרון פעם בכמה שבועות הייתי עוברת על המחברות והחוברות. באחריותה היה לסדר תיק. אני רק וידאתי בערב שאכן נעשה. מילים להכתבה - היא הייתה לומדת לבד והיינו מתאמנים יומים לפני מועד ההכתבה באמבטיה עם צבעי אמבטיה
מצד שני היא ילדה מ-א-ד אחראית.

AOio

New member
נתפסתי על "צבעי אמבטיה"

מאיפה משיגים?? נראה לי שאיתי יתלהב מזה! זה גם מן הסתם לא רעיל....

Jackie O

New member
זה וקפסולות למיים הן להיט ענק

גם לגדולה וגם לקטנה. אני משערת שיש בכל שילב ודומיהן (אני מביאה מחול בד"כ כי זה משמעותית יותר זול)

Jackie O

New member
את הדברים האלו אני קונה בעצמי בחנויות

כמו טראגט אני נמצאת לא מעט בחול מהעבודה

AOio

New member
קפסולות למים זה אלו שבסוף

יוצא מהן ספוג בצורת חיה והן צובעות את המים בצבע ועושות ריח נעים וכאלה? לפני כמה ימים אמא שלי קנתה לנו משהו דומה אבל רשום שזה מגיל שלוש.... אז אני לא יודעת אם לשים לו או לא..... מה את אומרת?

מיוליקה

New member
אצלנו

יש לי שתי ילדות גדולות בכיתה ז', כך שאני למודת ניסיון. אחיהם עכשיו בכיתה א'. עושה שיעורים בצהרון. מגיעים הביתה בשעה 17:00. מוציאים מהתיק את המגש ובקבוק המים לכיור. ניגשים לחדר ועושים מערכת למחר. ת'כלס, להוציא מחברת אחת ולהכניס מחברת אחרת. הרי תמיד צריך שפה וחשבון (למעט ביום החופשי של המורה). עוברים לקלמר - בודקים שיש שני עפרונות מחודדים, מחק, מחדד ומספריים. נושא הטושים והצבעים לא מעניין אותי, ואם איבד זבש"ו (רואה ברפרוף שיש משניהם, הרבה פחות ממה שהיה לפני כחודשיים וחצי, ועל כן לא מתעכבת). מדי פעם (לא כל יום) מסתכלת על מחברות חשבון ושפה, חוברות חשבון ושפה. הכל כמו שצריך, יופי. אם לא - מתקן. פעם אחת צריך היה לתקן, כאשר נדרש לכתוב 3 שורות עם המספר 4, ועשה זאת עם עפרון לא מחודד ובכתב מזעזע (יותר מתמיד). אגב, הערתי לצהרון שיקפידו על עפרון מחודד ועל כתיבה סבירה. הכל לוקח לא יותר מ- 10 דקות (בהיסחפות). הכתבה כל יום שישי. חזרה אחת ביום רביעי אחה"צ וחזרה שניה ואחרונה ביום חמישי אחה"צ. החזרה לוקחת 5 דקות, בדרך כלל בשעה שאני מכינה ארוחת ערב או מיד לאחריה. לפני השינה בוחרים את הבגדים ליום המחרת. זהו.

h 3

New member
אצלנו כמעט אין שיעורים...

שגם זה לא הכי טוב, כי אז זה לא משתלב בסדר היום, כלומר, אין זמן קבוע לשיעורים, ואז כשכבר יש - מסתבכים עם זה. בד"כ שיעורים בסוף שבוע. אם יש - אני עוברת איתו בד"כ, לא תמיד. לפעמים רק בודקת אחרי. ביומיום - כשהוא חוזר לפעמים מדפדפת במחברות. לא תמיד. לא מסדרת תיק - אין מה. הכל בתיק. כל הספרים שלהם נשארים בכיתה, הם מביאים רק אם יש שיעורים, והמחברות בתיק תמיד. הכתבה - לא מתכוננים. הם אמורים לדעת את זה ממה שלמדו בכיתה. H

hagarrr1

New member
לא עוברת בבית

יש לנו בסה"כ 4 שעות לבלות, מתוכם כל מה שאמרת (אוכל, מקלחות, כביסות (לי) ועוד ועוד), אז אני חוסכת את זה לעצמי. מה גם שזה כיתה א', גם ככה יש את הקושי של המעבר מגן חובה אז אני לא רוצה להוסיף לו לחץ. מה שכן, מדי פעם אני מציצה בתיק.

rnavina

New member
כמה שיעורים הן מקבלות?

אצלנו הוא לא בצהרון אבל יומיים מגיע אחרי השעה שלוש וצריך לאכול צהריים וגם להכין שיעורים. בדרך כלל אין הרבה שיעורים והוא בדרך כלל יושב יפה ומכין שיעורים בלי התנגדות. באיזו תדירות יש הכתבה? אצלנו לא היתה עדיין או שהיתה ולא התאמנתי איתו. סידור תיק- אני מסדרת לו ומתכננת בקרוב ממש להעביר את הנושא והביצוע לאחריותו.

שhira

New member
הכתבה כל יום שישי

שיעורים- בין 3 ל 5 עמודים בשפה וחשבון לפעמי עוד דברים במקצועות אחרים.

נושי 14

New member
אני שואלת אותו אם יש שעורים

אם אומר שלא קיבלו או שעשה בצהרון אני לא בודקת.לרוב גם אם יש שעורי בית מיוחדים הביתה הבחורה בצהרון אומרת. אנחנו מקבלים כל שבוע תוכנית שבועית שבה כתוב מה יקרה השוע אז אם יש משהו מיוחד (השבוע יהיה מבדק אחד בקריאה ואחד חשבון) אני יודעת לפי זה. לפחות כרגע אני לא רואה צורך לשבת איתו מעבר לשעות בית ספר _ צהרון. גם ככה יש לו כל כך מעט זמן בית אז נראה לי מיותר להתעסק גם עם זה. שבוע שעבר הוא נשאר רוב השבוע בבית אז ישבתי איתו על מה שהם עבדו כיתה אבל לא עושה הרבה מעבר לזה. מה שכן מוודא בערב או בבוקר שהתיק מסודר.

juspan

New member
אצלנו זה הרבה יותר פשוט

כי יש שיעורים רק פעם בשבוע (מקבלת כל יום שני שיעורים בחשבון + שפה, אפשר להגיש עד יום שישי, ברור ששלי עושה את זה בחמישי בערב...). אמנם יש עוד מקצוע בעצם, שאני לא שולטת באיזה יום צריך להגיש כי זה בינה ובין אבא ואני מחוץ לעסק בזה. אז ביום חמישי היא מואילה בטובה ברגע האחרון לכתוב, דווקא ביקשתי ממנה שמהשבוע היא תעשה כל יום קצת ולא ברגע האחרון. כשהיא מסיימת היא מראה לאחד מאיתנו, בודקים, מעירים (בעיקר אני מעירה המון, למשל אני לא אוהבת שהיא מעדיפה לכתוב תשובות שטחיות ולאקוניות לדו"ח הקריאה שלה, ברור שהיא מעדיפה להראות לאבא כי הוא מעיר רק על ענייני דקדוק אם יש ולא על התוכן
, זה שאני מעירה, אגב, לא אומר שתמיד היא מתקנת ומשנה את התשובה שכבר כתבה). זו בחירה שלה לתת לנו לבדוק, היא אוהבת את ההתעסקות בחלק הזה המשותף, תכלס היא אחראית ולא צריכה גם עזרה כרגע במשהו מעבר לתשומת הלב שהיא אוהבת. המילים להכתבות - עוד לא היתה פעם שהיא לא זכרה בע"פ את המילים בעצם עוד מביה"ס בעודי מחפשת את הדף בבלגן. אז סה"כ מקריאים לה את המילה, או כאמור היא בעצמה אומרת, ואז פעם אחת היא כותבת את זה או מאייתת לנו בע"פ. סידור התיק לגמרי עליה ואני לא מעורבת בכלום, אבל גם פה אין לה יותר מדי דברים שם ותחלופ כך שזה לא מסובך (היא צריכה לזכור מתי לחזיר ספר לספריה וכמובן להכניס את מחברת הקשר לשם כל יום, שבה אנחנו מציצים מדי יום, גם את זה אני תמיד שוכחת ומזל שיש אבא בתמונה, וגם היא זו שזוכרת מה צריך ללבוש כל יום אם יש שיעור ספורט/ג'ודו על הבוקר, ואז היא מכניסה לתיק בגדים להחלפה על דעת עצמה).

juspan

New member
אההה, אבל היא לא ב- א' אלא ב- ב'

שיעורי בית לא היו בא', אבל חוץ מזה סידור התיק + כל מה שכתבתי קודם (ספר ספריה שצריך לזכור ליום ספציפי, בגדים להחלפה שצריך לזכור רק בימים מסוימים ובגדי ספורט וכו' - מתחילת כיתה א' הכל היה עליה ורק היא היתה אחראית על זה, אנחנו רק דאגנו לסנדביץ' ומים על הבוקר). בכיתה א' רק היינו צריכים לקרוא איתה כל ערב ספר אחר שהביאה מביה"ס (לשמוע אותה) ולסמן וי.

JJ2004

New member
חמישי בערב, זה אבולוציה

כי את בטח היית עושה את זה ב. . . שישי בוקר. סתאםםם (זוכרת את טראומת ההפתעות מהפימו לגן).

פישים

New member
האחריות אצלה

לסדר את התיק, לעשות שיעורים. על הכתבות אנחנו יודעים רק בדיעבד בינתיים. שיעורים בצהרון והיא מאד שולטת במה נתנו לעשות. אנחנו כן מזכירים לארגן תיק, השתנתה המערכת כך שמסייעים בלקרוא מה יש בכל יום. קלמר - לא בדקתי מזמן - מזכירה לה לבדוק מפעם לפעם. אחת ל...אנחנו מסתכלים אתה במחברות ובחוברות (או כשהיא רוצה להראות). היה סיפור קצר שהיו צריכים להתאמן לקרוא - מאד נהננו לעבוד על זה יחד. בד"כ עוד בעבודה אני מתעדכנת באתר בית הספר לראות מה היה, ולפי זה יודעת מה לשאול. רושמת לעצמי להסתכל אתה היום בכל המחברות.

Ahsoka Tano

New member
זה מאד תלוי ילד

מנסיונך, הן עומדות במטלות? כשאת עוברת על מה שעשו בצהרון, זה מספק? הן יודעות ומבינות את השיעורים? עומדות בדרישות? אני חושבת שלפי היכולת האישית שלהן את צריכה לפעול. אתם בכיתה א' ואם הבנות זקוקות לעזרה והכוונה מהבית הצהרון לא יספיק. בכיתה א' הן לומדות כישורי לימוד, הן לומדות ומסגלות מסגרת ומפתחות את שריר הלימודים. אני לא חושבת שאפשר לצפות מעובדת צהרון להקנות את הכלים האלו, אם היא כן עושה את זה הרווחתם בגדול אבל בפועל, לדעתי זה משהו שבא מהבית. אני מסכימה שקשה להכנס איתם לפינת הלימודים והאנטגוניזם שמתלווה בזמן הקצר שנשאר לך איתן ביום אבל זו הדרך היחידה לוודא שהן מפנימות את הכישורים לשנים הבאות. בעולם אידאלי כמובן לא היו שיעורים אבל לצערי מאחר ויש ואלו הן הדרישות, צריך בהחלט לעזור להן לעמוד בזה (ילדים לומדים מהעזרה שלנו המון). אירגון התיק לדעתי, גם עושים ביחד, בטח בכיתה א'. חשבי כמה דברים חדשים עליהם ללמוד, כמה קשה כל העול הזה עליהם, הם צריכים לרכוש כל כך הרבה מיומניות, גדולות כקטנות, למשל, למידה להכתבה זו לגמרי מיומנות נרכשת והיא לא קלה בכלל ולכן אני חושבת שהאחריות בכיתה א' היא עדיין של ההורים בסופו של יום ועם הזמן ושיתוף הפועלה, היא עוברת לילדים.

למעלה