כתב

TIME4U

New member
מה שהכי בלט לעיניי בכתב

זה הסתירה בין הקערות המושקעות (נ' למשל) שבחלקן בנויות מקוים חדים/נוקשים/לחוצים/שבירים שמאטים את קצב התנועה, לבין המבנה המופשט של הכתב, וגם מבנה מלא של אותיות במילה - למול מבנה מקופח באותיות במילים אחרות ,שבחלק מהמקרים מטשטש את הקריאות, בולטת בעיקרר המילה "בברכה" בסוף הטקסט שמודגשת ברוחב האותיות בניגוד לצרות שמופיעה בטקסט עצמו. אוקיי, מנסה לתת סימנים, מקווה לקבל טיפים/הכוונה וביקורת בונה ממכם (נא להתחשב בעובדה שעדיין לא למדתי הכל). ביצוע ער, מהיר קצוב יסודי וקפדן על פי רוב, מבנה שלדי עם אזור תחתח מכריע + תנועה זוויתית שנובעות מנוקשות ושבירת הקו באזור תחתון בעיקר בניגוד לקערות מושקעות וגמישות בכתב(דווקא באותן אותיות, למשל ט', נ'). אותיות צרות. אותיות קטנות בסוף מילה. צרות ראשונית באותיות הנפתחות משמאל. רוחב ראשוני באותיות הנפתחות בימין. הרחבת הפתיחה באגף הימני של מ'. כיפוף לימין של אותיות העמוד (ן') וקווים אנכיים. תבניות: אליפסה אלכסונית בזוית ימנית +משולש. קשתות קעורות. קשת עורפית. כתב קריא יחסית. הפרדת אותיות. קישור מיישיר שמטשטש קריאות. תנועה זוויתית שנובעת ע"פ רוב מקו ישר מוצק, למעט תנועות זוויתיות שמשבשות את התנועה באזור התחתון. שורת מדרגות עולות בעיקר בפתיחת שורות, ולאחר מכן מהלך שורה ישר. רווח בין אותיות גדול יחסית אך סדיר לרוב, לעיתים קטן מרוחב משני וע"פ רוב זהה לרוחב משני +התקטנות הרווח לקראת סיום מילה. צורה חוטית באותיות(בעיקר בסופי מילים)+קיפוח אותיות שמטשטש קריאות. זוית כתיבה חדה וסדירה +צרות האות (נוגד), למעט המילה "ובברכה" בסוף הטקסט. פישוט משמאיל של הסיום באותיות המסתיימות בשמאל. כיפוף הסיום באותיות ק', ם', ן' . פשיטה משמאילה באותיות הנפתחות בימין ג' ע' נ' ועוד. מבנה מפושט אך קריא.

ובכל זאת משהו קטן,

זה מכבר ציינת בפנינו את הכללים לבדיקת רווח אותיות, חצי מרוחבה יקרא להלן תקין וכן הלאה, בכתב שלפנינו, שהוא צר וסדיר בצרותו באופן חריג רווח האותיות עולה על מלוא רוחבה של האות ולכן יפורש כרווח גדול/מופרז ולא "גדול יחסית", כמו כן סדיר למדי אם כי יש חשיבות גם למוקדים שבהם הוא הוצר מקומית, ויש כאלה. ויש גם הצרות מקומיות לקראת סיום מלה. אגב משהו מעניין, אכן בודקים את הרווח באותיות שיש להם נפח כלשהו אך נדמה לי שאמת המידה הנבחרת ע"י הכותב נשמרת גם כשהוא מגיע לאותיות האנך, על כן יש אפשרות לבחון הצטרות/התרחבות גם כאשר זו משולבת באותיות האנך, כגון: שורה 4 "להודות". שינויים ברווח הגדול ניתן למצוא שורה 7: "המסירות". למטה "האתגרים" ובעוד מקומות. רווח מופרז מפצל מלה ניתן לזהות שורה 10 "המכשולים" אז כעת שסיווגנו נותר רק להוציא מהחומר שסיכמת את האפשרויות ולנסות לצמצם ככל שניתן. הצרות, הסדירות, כבילת הלחץ והפרש האורך הגודל, גדמים וזוויות עשויים להכריע את הכף בכוון הפרשנויות של רחב/מופרז אטי. עד כאן חלקי לעת הזו. המשיכי, את בדרך הנכונה.

TIME4U

New member
שו לשכה

שיגע אותי אודם היום עם הבלגן שעשה בפרק של "הרווחים בן שורות" , ממש "סלט", אני מנסה לארגן את החומר מתוך סיכום שעשיתי, "חתיכת עבודה".

ריקי, לאן את רצה ?

סיכמת יפה והתעמקת כדי להבין את ההגיון שבפרשנות אך כאן את רק בסיום חלק א', העבודה האמיתית היא להתאמן ולתרגל על הנושא הזה, לראות הבדלים בין כתבים ולנסות לצמצם אפשרויות פענוח. זה לא נכון לדעתי לרוץ הלאה בלי שעשית זאת, אך אני לא בתחום ההוראה והיה מעניין לשמוע את דעתם של מלמדים בתחום.

TIME4U

New member
היי אודי וסניקי, כרגע חזרתי מהעבודה

מאוד עייפה ותשושה, אכנס אח"כ ואפרט מה עובר עליי, ב"גדול" - הפרק הזה של הרווחים בין שורות מבולבל לי קצת, ניסיתי לעשות סדר/חתכים ע"פ כתב מהיר/איטי/ספונאני לפי כל האספקטים, אבל אודם עושה שם כזה בלגן, שאני לא כ"כ בטוחה שאני מדייקת בפרטים, כך שאנסה אכשהו לארגן סופית את החומר ולהעביר אותו לכאן, אזדקק לעזרתכם בתיקוני טעויות או אילו נקודות שלא דייקתי בהם. לגביי הריצה שלי, על זה אספר אח"כ. הלכתי לישון, מתה מעייפות, ביי לבינתיים.

sneakers

New member
TIME4U

העבירי לי במסר פרטי את כתובת המייל שלך - יש לי משהו עבורך בנושא מרווחים בין שורות

TIME4U

New member
סניקי, תודהההההההההההה רבה,

אני מאוד מעריכה את זה, החומר שלך מצויין , אארגן אותו בהמשך.

TIME4U

New member
אודי.

(אלעד, מתנצלת שאני חורגת בשרשור מכתב היד שסרקת.) היי אודי,לנוח לא הצלחתי בסוף ובכל זאת מנסה להגיב (אע"פ שהמצב רוח שלי לא משהו היום). שאלת "לאן את רצה?" שאלה יפה!! דווקא שאלתי את עצמי את השאלה הזאת ביומיים האחרונים. אני לא ממש "רצה" כפי שנדמה לך, אני לומדת נושא מסויים, מסכמת אותו ואח"כ עוברת על כל כתבי היד שברשותי בכדי לאבחן /לזהות את אותו סימן ולתת לו פרשנויות, נכון שאני לא משקיעה המון בנושא הפרשנות כשלעצמה, אלא יותר באבחון הסימן (וגם מאמינה שככל שאדע יותר סימנים, כך הפרשנות תהייה מדוייקת יותר). כפי שאתה יודע, אני לומדת את "אודם" בצורה אחרת (ולא ע"פ הסדר הכרונולוגי), כך שאני אוטוטו מסיימת את שלב ב' ומתחילה להכנס לעומק בנושא הפרשנויות ע"פ הסימנים הגראפיים בשני השלבים שלמדתי. אני חייבת לציין שוב שאני נעזרת המוןןןןןןןן בגראפין, וע"פ הכוונות, סיוע ומיקוד שלה (לעיתים תכופות) אני מנווטת את עצמי, היא נ פ ל א ה , ממש אין מילים, הן מבחינת יכולת הנתינה, הן כאישיות כשלעצמה, הן בסיוע מעל ומעבר והשמיים הם הגבול למה שיש בה. נותר לי רק לקוות שאכן אצליח לרדת לעומקן של הפרשנויות ולהיות מסופקת מהתוצאה הסופית, וזה אולי יהיה המבחן האמיתי באם "רצתי" מידיי, אבל גם אז לא יהיה מאוחר יותר, כי פשוט אתעכב על השלב הזה (המעשי) עד שארגיש מספיק טוב. ועוד משהו קטן "על הדרך"... אני מאמינה/חושבת/מרגישה שכל עוד זה זורם בתוכי , אז פשוט לתת לזה לרוץ קדימה, לנסות לשמור על הלהט הזה ככל שאפשר (והפעם לראשונה , אני יותר נוהגת באופן מתון/מאופק/סבלני לעומת התחומים האחרים איתם התעסקתי בעבר)ולקוות שהוא לא ידעך לפני הזמן . טוב, אז מה עושים עם הרווחים בין השורות? להעביר לכאן את החומר ותתקן/תמקד אותו? (מבטיח שתעשה זאת?, כן זו בקשה אישית אלייך)

לא הצלחת לנוח ?

האמת שגם אני לא, הבת שלי החליטה שזה הזמן למסיבה ומ אחה"צ אני בהכנות, ואו טוטו מגיעות כעשר בנות 9, רק בנות ואני אחראי על האולטרה, המוסיקה, השתיה, הטרמפולינה, והכול על גג משותף שלא נבנה למסיבות. אז בינתיים להתראות. לגבי רווחי השורות, אני יכול לנסות אבל אל תחשבי שאני בקי כל כך בכל הפירושים של אודם לנושא זה אבל נשתדל. ולגבי גרפאין, אנחנו יודעים ומכירים מזמן, נסתפק בכך כי היא נוטה להסמיק.

TIME4U

New member
סניקי תודה, שלחתי, אודי-יופי תהנה

עם הבנות , שמור עליהן טוף-טוף. הכנתי את החומר, הנה הוא אני מצטרפת (יש שם גם פרוט על ההגיון שעומד מאחוריי, אולי יעזור פעם למישהו...) לא כתבתי על הפלישות בין שורות, שם זה היה דיי ברור. מחכה לעדכונים שלך. ומחכה לחומר של סניקי.

ברחתי מ "אודם" כדי לחזור אליו בדלת

האחורית ? סתם...... על מה לעבור ? הבאת בפנינו תקציר מפורט למדי של אודם מתייחס לנושא בספרו הראשון כמדומני, נראה לי פרק מייגע למדי שלא תמיד שם את הפוקוס על העיקר או שזה נבלע בתוך הטקסטים. את מסכימה שאעלה כתב יד של אדם מוכר לי ותנסי לאבחן ?

TIME4U

New member
אודי, אודי, לאן אתה רץ?

נכון מאוד!! עכשיו אתה מבין למה התכוונתי , כשטענתי שהנושא הזה בספר משגע אותי, הוא אכן לא שם את הפוקוס, או כפי שהבהרת...זה נבלע בין השורות. בטח שאני מסכימה, נו..אני אגיד לך לא?! אבל, אני רוצה לתת את מיטבי, וחושבת שכדאי לחכות עם זה קצת, ממש ימים בודדים. אני בדיוק מתחילה להריץ קצב לקראת השלב המעשי שלי, נשאר לי ממש טיפ טיפה ואז מתחילה. בשלב זה הייתי שמחה לו היית מעיר הערות על אי דיוקים בקובץ, או מתקן לי אותו (זה ממש היה עוזר לי).

טוב, אעבור על הקובץ ובינתיים

תעברי על כתב היד, קחי כמה ימים. מדובר באדם שעובד אתי על ניתוח כתבי יד, טיפוס מוזר למדי אבל בהחלט מביא תועלת בעבודה המקצועית מעשית, לקח לי זמן לשכנע אותו להעלות כתב אך בסוף הוא הסכים. את יכולה לכתוב הכול, הוא כבר ידע להתמודד עם זה ואם יקח קשה וללב ארגיע אותו. בחלק העליון משהו שכתב במיוחד לכבודך, בחלק התחתון רשומות לצורכי פנים שכנראה נכתבו בטבעיות רבה יותר ושלא לצורך בחינה. בהצלחה ולהשתמע.

TIME4U

New member
אודי.

התרשמות ראשונית בלי לפתוח את החומר, וממש בשליפה מהראש. מדובר באדם מאוד מיוחד, בעל כישורים מדהימים , עם חשיבה מקורית ואינטואיטיבית, יכולת לקשר בין נושאים ולהסיק מסקנות, בעל יכולת הפשטה וכושר ניתוח, ושההגיון הוא הקו המנחה במחשבתו(קישורים מיישירים, קישור לרוב, חוט שולט, כתב קטן, גודל יחסי, רווחים נאים בין שורות, זוית ישרה, שורות ישרות, ל' קולעת למטרה), אם כי לא תמיד מבהיר את עצמו לזולת (קיפוח, חוסר קריאות)ואין ספק שיש לו המון מה להציע , שלא נדבר על יחסו וגישתו האדיבה לזולת(גודל יחסי, פיסוק ממותן, קישורים, כתב רחב, קערות , רוחב משני משמאיל, חוט, רווחים, שוליים עליוניים, אליפסה בזוית ימנית+שוכבת) לעיתים מסרבל עיניינים (קישורים לא תמיד מקצרים את הדרך: "מעניין", "טקסטים", "הספיק"), אע"פ שמדובר באדם שאפתן, ממוקד, ענייני, תכליתי , עם המון מוטיבציה והתרוממות רוח (הכתב בתנופה כלפי מעלה, שורות עולות, אותיות ש' מתנשאות, מבנה מקופח, ל' קולעת, סיומים שיפודיים, מהירות גבוהה, כתב רחב, פיסוק ממוקד, רוחב משני ת' ם', קווים ישרים שמקצרים תנועה) , ניכרת גם נסיגה/התכנסות/התרכזות/כפיתה באישיותו (רוחב משני מיימין ט', נסיגה של ב' לימין, נסיגה לימין באות ק' ואח"כ השמאלה, רוחב ראשוני ב ע' ש' ז' והצרה מקומית ב ע') ועוד דברים קורים לו, רק שכרגע אני לא יכולה להתמקד בהם, מכיוון שצריכה לפתוח את החומר ולבדוק (רווח גדול משתנה בין מילים, קו עולה על קו, השמטת/הוספת אותיות, רווח בין שורות מופרע מפלישות תחתיות של אזור אמצע ואזור תחתון). במידה וברצונך שאתייחס לכתב הנ"ל ברצינות, אז להלן מס' בקשות: . נא להקהות את המסמך. נא לתרגם מה כתוב ב: שורה 1:מילה 4 שורה 2:מילה 2 שורה 3: כל השורה חוץ מ 2 המילים האחרונות. שורה 6: מילה לפני אחרונה. שורה 7: מילה 3+ 4 מילים אחרונות. שורה 9: מילה 2+3+7+8 בדף למטה: 2 הפסקאות לא ברורות בכלל, במידה ורלוונטי , אז לתרגם בבקשה. מה דעתך? כמה נכון?

למעלה