כתב רבני:

TIME4U

New member
יודע מה עוד מסקרן אותי מאוד לראות?

את הטלאים בקו של ה'.

לא רצוי להסתכן בפרשנויות קו נוספות

"חילול תיכון מעוות" זה השם שנתן אודם לחילול מהסוג הזה כדי להבדילו מ "חילול תיכון" אחר. בטח שהחילול עצמו איננו מעוות, החילול זה חסר, מחדל, אי יכולת להתמיד ברצף הקו, ובפרט בסבוב, מחמת אחיזה ומתיחות מוגזמים. במקום אחד המתיחות הרבה שוברת וסודקת עיצוב וקשת, פוגמת בקריאות, במקום אחר היא כמו רוטטת מתנגשת ולא אחידה ופורקן הדיו סובל מתופעות לוואי שונות, לרבות חלקיקי שניה של הרמת העט והיווצרות החלל. הסבה שבחרתי להדגים זאת באות זו נובעת מכך שהנחיית הקו המופרעת בקו שקדם לכך נתן לי את האינדיקציה לאחיזה המעוותת ובכך הדגים לי שהחילול ניצב במקומו הנכון והוא לא נניח תוצאה של הסריקה. יש מקומות נוספים בכתב שכאילו הקו נותק באמצע, אך על פני קו מישורי נטול תופעות נוספות ולכן התעלמתי מכך.

ועוד משהו קטן וקצת מרגיז, שוב בספר

"כתב יד ופסיכודינמיקה" בעמוד 68 מופיעה הדגמת כתב לתופעה הנ"ל "חילול תיכון עוויתי", תיכף אסרוק אותה. הודגמה אות ל' לתופעה "למלא" אך הסתכלות נוספת מלמדת שגם זו משמאלה וגם זו מימינה חלולים בדיוק באותו מקום וכמעט באותו קו גובה, לעומת זה בשורה מעל כל אותן אותיות, ורישום בקו העולה אין בהם זכר לתופעה. להתרשמותי הבלתי אמצעית יש כאן הדגמה של חילול עוויתי בעוד שזה חילול שמקורו בתצלום וסריקה. בבסיס ף' שגם הוא צוין יש חסר כפול כאילו קערית בסיס שנפרדת מהשאר, ונדמה לי שגם כאן משהו משונה.

TIME4U

New member
נכון, זה מאוד מוזר ולא טבעי

יכול להיות ש'מבויים' לצורך הדגמה בלבד , עזוב את ההדגמות שלו, ההדגמות הכי מאלפות הם 'מהחיים עצמם' ( כתבי היד שברשותינו), והמאלף יותר זה הפרשנויות שעומדות מעבר לסימנים.

TIME4U

New member
היה שווה להתעקש ולנבור בזה

ולקבל את הכוונה הזו, בלי זה הייתי מתקשה בלהבחין בין חילול תיכון רגיל לעווייתי, המון תודות.

sneakers

New member
TIME4U לסיכום השרשור

והמחמאות הרבות ש'עפו' כאן מכל הכוונים לכל הכוונים הגיע העת לגשת לעצם העניין. כוונתי לכך שמישהו ובמקרה הנדון עדיף שזו תהיה את, יעשה / תעשה חוות דעת פסיכופתולוגית מקיפה על דמות הרב שמאחרי כתב היד תוך השענות על כל המוטיבים הגרפולוגיים שהם פועל יוצא מהכתב הזה. מה דעתך?

שלום לך

New member
TIME4U לנשיאות!!! ../images/Emo104.gif

שיואווו TIME4U, את כל כך כאילו כזה, מושלמת והכול - אפשר חתימה??????

TIME4U

New member
כמה רוע, רוע רוע רוע...

הפרגון זה ממכם והלאה, אין לי זמן וכוח להתעסק עם אנשים משועממים , קטנוניים וקנטרניים כמוכם ואני לא עומדת בשום מבחן, ובטח לא מבחן שלך מר סניקרס, כך שאם אתה כ"כ מעוניין בניתוח לכתב הנ"ל, אני בטוחה שכולם ישמחו כאן לשמוע אותו ממך.

sneakers

New member
TIME4U, תגובתך תמוהה

אם נפגעת, ואני ממש לא התכוונתי, הרי לך התנצלותי הכנה. לגבי הכתב, כן. הייתי רוצה לקרוא ניתוח ורצוי מאחד המומחים. ואם את נעלבת או נפגעת ממחמאות אז זה מצב מוזר שאינני יודע להתמודד עמו. ולסיום, שיהיה לך שבוע נפלא ופורה. סניקרס.

TIME4U

New member
סניקרס../images/Emo13.gif, עכשיו זה באמת נשמע טוב

יפה לך ככה
שבוע נפלא גם לך

אדם נחרץ מאד בדעותיו

נוקשה מאד . יהיר., חסר פשרות .אפילו הייתי אומרת בודד בדעותיו הקיצוניות. אדם שיש לו דעות עצמאיות משל עצמו לא חושב כמו כולם. עזר כנגדו

אלעד2

New member
אתם טועים ובגדול

זהו אחד מחשובי הדיינים ומזקני תלמידי החכמים בירושלים. אמנם אני לא מכיר את הכותב הכרות מעמיקה, אבל מדובר באדם מבריק, חריף וגאון ,ששיך לציבור החרדי אבל בדרכו מגיע לתובנות מקוריות עמוקות ואף נועזות, מסוג התובנות שמתאימות יותר לאנשים ליברליים. בעל זכרון פנומנלי, מעביר שיעור מסובך ומורכב בלי לעיין בשום מקור כתוב. ממוקד במהלך שלו. מה שכן, בולט החיתוך שלו גם בצורת הדיבור מה שמתאים מאוד לדיין. עם כל הפסקנות שלו הוא שובה לב.

ניחוש פראי: ש.פ. ?

מאיפה הדוגמה ששמת בפורום? האם זה בטוח שלו? האם מדובר במשהו מודפס או כתב יד מקורי? והאם תוכל לסרוק באיכות טובה יותר? בכל אופן, אף אחד כאן לא טען שהוא לא גאון וחריף.

טוב גיליתי מי האיש על פי התיאור

של אלעד, ומצאתי את הכתב באיכות טובה יותר. אפשר לראות שהקו שונה לחלוטין ממה שנראה בתמונה שאלעד הביא. הקו כאן עדין-שברירי עד מעופף, כמעט בלתי מורגש, וזה משנה לחלוטין את הפרשנות. זהו לקח חשוב שעלינו להיזהר מניתוח כתבים בסריקה ובאיכות בלתי אפשרית, שמעוותים לחלוטין את התמונה. מדובר ברב שלמה פישר, אחיו של ראש העדה החרדית שנפטר, הרב ישראל יעקב פישר. איש הזוי ומוזר, חריף ובקי ביותר אבל תמהוני למדי, והיה נחשב תמיד כעוף מוזר בציבור החרדי. בעבר הרחוק יצא לי להכיר אותו באופן אישי, ואף ביקרתי אותו בביתו. רוב השבוע הוא היה מסוגר בביתו עם ספריו, איש מתבודד, משכיל מאד, שהיה קורא כל מה שנראה לי כספר חוכמה, בקיא בפילוסופיה "נוכרית" ובשאר ספרי "מינות. דעותיו היו נועזות ועל גבול הכפירה, אבל אף פעם הוא לא העיז להסיק את המסקנות. היה מסוגל להרצות שעות בביתו למבקריו, בזרם בלתי נפסק, אבל תמיד היה בפחד מוות שלא יוציאו החוצה את מה שאמר. כך לפחות זכור לי במעורפל משנות ילדותי. בשנים האחרונות היתה לו עדנה בציבור הדתי לאומי, ומי שרוצה לראותו ולשמוע את דרשותיו, מוזמן לקישור למטה.

הנה קישור לכתב

הקו השברירי שכמעט ולא נוגע, התנועתיות העצבנית וההצרויות המשונות מתאימות יותר לאיש כפי שאני זוכר אותו, איש עדין, אינטלקט נועז, שמפחד מן הצל של עצמו, מעופף ולא לגמרי מחובר למציאות.

לקח חשוב לא פחות זה לא למהר להסיק

מסקנות מרשמים ומידע שמגיע אודות פלוני שלא באמצעות הכתב. ביקורת עצמית ובדיקה נוספת לאור חומר משופר היא חיונית ונכונה ולגבינו רק היא צריכה לקבוע. תארו לעצמכם אותנו, לפני שנים, מתארים את האזרח ק. כאגוצנטרי, בוטה, נקמני, בעוד שהוא מוכר לקשת אנושית רחבה כנימוסי, מחונך, תמיד מחייך, תמיד סבלני וכד', והיו מציגים זאת כטיעון נגד אמיתות הניתוח .. צוחק מי שצוחק אחרון. לפנינו קוים מתוחים עד כדי שבירים ומחסירי ראש קמור, ומגמה ימינה, הקו הישר עשוי לאבחן דבר מה, לחרוץ קביעה, ולהיות משוכנע מעבר ליכולת התגמשות והשתכנעות. ההנעה הנוקשה משקפת אלמנט שאיננו ענייני רציונאלי אלא הקצנה, החרפה והצרת אופק שמקורותיהם פנימיים. זה יכול להגיע ממקור יצרי, נניח אנטי ( נשים, ערבים וכד' ). אי היכולת להפנים ( הימנה ) משקף אי רצון לראות ולהתמודד עם נתונים שעלולים לשנות סברה וקביעה, והנה עוד משהו שלא עולה בקנה אחד עם מזג שיפוטי. נוקשות הקו נשברת, לא סובלנית ואף כופה לו ניתנו לה הכוח והשררה, אלא שקצרה ידו לגשר בין הנעה זו להמשכה, בין הקביעה והמסקנה לבין המימוש והתכלית, בין אם איננו שלם עם הקו הקיצוני, או מחמת חשש, היסוס. ויתכן שהקו הנ"ל נועד להוכיח סוג של גבריות, איתנות ו 'אופי' ומכאן ההתעקשות והפיכת גם עניין שולי יחסית לעקרוני שאינו מאפשר פשרה. לא העמקתי מעבר לכך אך לא מן הנמנע שעמדה יצרית שלילית, לרבות שנאה, אנטי, דעה קדומה כלפי מיגזר וכד', מנותבים לתוך שיפוטו ופסיקתו ומעוותים זאת. ואולי זה עטוף בידענות ובקיאות, ומקבל ביטוי חריף שנון, אך יהיה צד כלשהו במשוואה הזו ובנקודת זמן נתונה שיחוש שיש כאן משהו עז ושרירותי, ללא היגיון, ללא סבירות. ובכל זאת, רק רשמים, אני נוסע לכמה ימים ובסופ"ש אשתדל להקדיש לו מעט יותר.

למעלה