כתב מעניין לדעתי

מילה1

New member
כתב מעניין לדעתי

פרטים חיוניים: בן 84, יד ימין, משקפי ראייה, סובל מרעד קל בידיו (לא פרקינסון). מה דעתכם? גם על הבריחים... וכל השאר.

kraveh

New member
כתב רועד

אצל אנשים בעלי רעד בידיים יש נטייה להגדיל את הכתב כדי להגיע לשליטה גבוהה יותר בצורת הכתב, לא תמיד בהצלחה. אם בגיל זה יש לו גם בעיות ראייה זה גם עלול להשפיע על הגודל. בקיצור.. נראה כי אנו מאד מוגבלים כאן.. יחד עם זאת ניתן לראות עקבות של אדם שהיה כנראה בעמדת ניהול בכיר, בעל מיומנויות להנעת אנשים. השליטה בכל מימדי האורך מרשימה למרות הגיל הגודל והרעד.

בהתרשמות הוא נראה לי אדם בעל

כבוד וגאווה, איש של עקרונות ולא הכי פשרני, שלא מסתגל בהבנה והומור לכל מיני שטיקים סביבו. נראה לי אדם אמיתי שחברות זו חברות ומלה זו מלה - ומי שמחוץ למעגל הזה - פסול בעיניו. הזויות יכולות לשקף את הקושי להדביק את פערי המנטליות של הדורות. ואילו הרעד מראה אולי שכיום הוא צריך יותר זמן להיות/לטפל בעצמו והיה רוצה לתחום את מיפגשיו המשפחתיים במועדים ברורים ולא מלחיצים. רק התרשמות.

nili6

New member
זה נראה ש

זה נראה שעם הגיל הולך ונהייה קשה לנתח כתבי יד של אנשים. הכתב גם נעשה דומה אצל אנשים מבוגרים. הרעד, הגודל וכו'.

nili6

New member
שאלה לאודי,-

ההנחה היא שבבסיס הרי כתב היד לא משתנה הווה אומר הזוויות היו גם פעם בכתב ידו. עוד לפני שמן הסתם היה לו קושי עם פערי הדורות. ??

הכתב דוקא כן משתנה בתקופות החיים

הנה תראי אותי, פעם הייתי הכי IN והיום אני שומע פעמיים ביום שאני חי בעבר. אדם משתנה, מתבגר, סדרי העדיפויות ותחומי העיסוק שלו משפיעים עליו, הנה תראי את גלי שלנו, פעם התלהבה והשתתפה במשהו שהתאים להשקפתה ורצונותיה, והיום ? איפה היא ואיפה זה. אבל ייתכן שמזוויתן מבוגר היה כזה גם בתור צעיר, ועם השנים ומעבר סדרי העדיפויות לכוונים מופנמים יותר - זה התחזק.

nili6

New member
המשך

הכתב משתנה, אולם בדכ, אני חושבת, לא שינוי מהותי ככ, כמו שזוויתי יהפוך ללא זוויתי וכו'. ומכאן נבעה שאלתי.

kraveh

New member
ישנם גם שינויים מהותיים בכתב

למשל לאחר טראומה, גירושין, טיפול פסיכולוגי, וכדומה. דברים שמזעזעים את האדם ומשנים את נקודת הסתכלותו על החיים מן הסתם משפיעים גם על כתב היד.

מילה1

New member
תודה לכל המתייחסים לכתב.

צר לי שמזמן לא נכנסתי לפורום, מטעמי לחצים תקופתיים. אכן אודי וקרן העלו דברים נכונים מן הכתב. הכותב היה בשיאו אדם מרשים, חכם, נדיב וחברותי, ומה שהכי בלט באופיו- מוסר בלתי מתפשר - "ישר כמו סרגל", אדם שלקח אישית כל חוסר-מוסריות ו"עיגול פינות" בסביבתו. אני כמובן לא אובייקטיבית, כי זה אבי. הוא היה רואה- חשבונות במקצוע, שחמטאי מחונן (זכה בכמה פרסי אליפות בעבר הרחוק), תמיד אהב ללמוד עוד ועוד וגם לימד בהתנדבות שחמט וברידג'. מצד שני- ידע גם להנות מהנאות החיים- אוכל טוב, טיולים וכד'... לפני כ-10 שנים חל מהפך באישיותו - מין תשישות נפשית פתאומית שגרמה לו לההפך תלותי, להסתגר בדלת-אמותיו ולוותר על כל פעילויותיו המגוונות. מעציב, אך כנראה דרך החיים... לדעתי הכתב שלו משמר מאפיינים שהיו באישיותו בעבר והיום דעכו, אך כנראה הגחלת נותרה אי שם. כי ממה שזכור לי, האיפיונים הבסיסיים של הקו לא השתנו - אולי רק הרעד וגודל האותיות (שהיה די גדול עם הפרש אורכי ניכר גם בעבר). אנסה לחפש כתב שלו מגיל צעיר יותר לשם השוואה.

מילה1

New member
אודי- ממש נכון! זה כתב-היד של אבי

אכן מאז ומתמיד- אנשים שאינם "ישרים כסרגל" (כלומר - כמוהו) היו מחוקים עבורו. אכן קשה לו- מאד- להדביק פערי מנטליות והוא די אבוד ולא מתמצא במציאות העכשווית, גם עקב השינויים שחלו בו עצמו (כפי שהזכרתי לעיל), מה שגורם לו להסתגר, להתבודד ולהתרכז בדברים יומיומיים מצומצמים, בשונה מאד מרוחב-אופקיו ועושר-פעילויותיו בעבר.

nili6

New member
אז השאלה שלי נשארת בעינה.

כי אם באופן בסיסי הכתב שלו לא השתנה, אז מה סימנו אותן זוויות שאודי הסיק מהן, - בעבר, משום שעניין פערי הדורות מן הסתם לא היה קיים תמיד כמשהו שמטריד.

'בעבר' הן סימני את היותו אדם מגובש

בהשקפת עולמו ודרכו, נאמן לעקרונותיו, דורך איתן על קרקע המציאות, מחובר למנטליות ודרך חיים עליהם חונך ונאמן לשטות ולדפוסי התנהגות שהוכחו בעיניו כמוצלחים. על רקע התקופה והאקלים שהוא היה חלק מהם לא בלטו, ולא היו צריכים לבלוט אי אילו קשיי הסתגלות, להיפך, התופעות והגורמים שמייצגים את כל מה שקשה לו להסתגל אליהם, אז היו נדירים יותר ודוקא להם היו קשיי הסתגלות והתקבלות. וברבות השנים, מה שהתאים והיה חלק בלתי נפרד מן ההוויה והמנטליות הפך לפעמים להיסטוריה וקוריוז, החברה הפכה ליותר כזאת ואחרת, והוא רק נותר אותנטי כפי שהיה ובכל זאת הפער גדל. אז מה בכל זאת השינוי ? השינוי מתבטא באופי הזויות שנאבקות להסיר מעצמן את מחסום הזוית והבלימה, אות למודעות שקיימת להבדלי המנטליות ודורות ולפער שנפתח בינו לבין הסביבה. קודם לכן הוא היה הרבה יותר שלם עם עצמו ולא ניסה להדביק דבר - התמצאותו היתה מלאה, וכעת התמצאותו והתחברותו עולים במאמץ מסוים. אי לכך ניתן יהיה לצפות לזויות האופייניות, לצד זויות מסוג קצת שונה + אלמנטים נוספים.

למעלה