כתב מהיר /איטי

veredgips

New member
כתב מהיר /איטי

מבקשת לקבל הגדרה או סימנים תומכים לכתב איטי וכתב מהיר.

shamon51

New member
הי ורד, ברוכה הבאה

כתב איטי רוחב מישני קטן ניקוד סולידי וצמוד למילים (לא בורח שמאלה) למשל נקודה מעל "ו" נמצאת ממש מעל ולא בורחת שמאלה מהיר
כתב שוטף או פרע-שיטפי אותיות בעיצוב חלקי, חוסר סדר

קרןרווה

New member
יש את טבלת בדיקת המהירות של סאודק

והיא המקובלת יותר היום הנה היא לפנייך: טבלת בדיקת מהירות - סאודק כתיבה מהירה כתיבה איטית 1. קו תנופי, חלק, שוטף, בלי רעידות 1. קו רועד/נוקשה/זוויתי/ או שבירות שבור 2. מעבר שוטף וחלק של לחץ 2. הדגשת הלחץ בקטעים בעיקר בקווים יורדים 3. לחץ צבעוני (שטפי), אחיד, בינוני 3. לחץ צדדי, לא קבוע 4. פנייה מכרעת שמאלה (לכיוון הכתיבה) 4. פנייה מכרעת ימינה (רגרסיבי) עם קווי כיסוי. 5. ניקוד לא מדוייק. נקודה בצורת פסיק 5. ניקוד מדוייק, נקודות סטטיות ועגולות 6. שולי התחלה מתרחבים או נפתלים 6. שולי התחלה ישרים אחידים או נסוגים 7. צורה פשוטה ועד מוזנחת 7. עיבוד קפדני של כל פרט, קישוטים 8. כתב רחב 8. כתב צר 9. סיומי המילה מקופחים או מנוונים 9. סיומי המילה גדולים 10. צורות קעורות, חוטיות 10. זווית, קמר 11. כתב מחובר 3-4 אותיות 11. כתב מופרד 12. כתב גדול 12. כתב קטן 13. זווית כתיבה ימנית 13. זווית כתיבה שמאלית או ישרה, לרוב סדירה 14. רווח בין אותיות גדל 14. רווח בין אותיות קטן 15. מהלך שורות נפתל, עולה או יורד 15. מהלך שורות ישר יחסית, או קבוע 16. שיפודים 16. גדמים או שיפודים קצרים 17. הפרשי אורך קטנים 17. הפרשי אורך גדולים 18. תנודיות כללית 18. ארגון וסדירות כללית

veredgips

New member
תודה

אני חדשה בפורום וחדשה במקצוע , בשלבי לימוד ראשוניים. מודה לכם על ההסבר המצויין והמקצועי בברכה, ורד

ורד, זה מופיע כטבלה כמעט בכל ספר

נדמה לי שאודם, בספרו הראשון חילק את כל הטבלאות והפרשנויות שלו לתופעות על פי מפתח מוקדם של מהירות/אטיות. האם נכון לעשות כך ? או שמא זה סיווג שרירותי משהו? אפשר לדבר על זה כאן.

קרןרווה

New member
לדעתי הענייה

זה ממש לא עובד - לעשות כזו חלוקה גסה. המהירות של הכתיבה נותנת הרבה מידע אך היא לא יכולה להופיע כמסנן ראשי אלא כעוד פרמטר חשוב לבחון יחד עם מרחב, תנועה, צורה וכדומה

ולדעתי, שהיא ממש מתחת לקו העוני

אני מסכים איתך לחלוטין. אודם לקח ברצינות יתרה את מה שסאודק עצמו לא לקח בכזו רצינות בניתוחים שלו.

למעלה