כתב כמויות

anatqq

New member
כתב כמויות

אנחנו עומדים לפני התחלת שיפוץ מקיף ,רציתי לדעת מה צריך להופיע בכתב הכמויות ובאיזה רמת פירוט איזה נושאים מופיעים בכתב הכמויות

משה פרל

New member
כמה שיותר יותר טוב

כל מה שלא כתוב נתון לפירוש וסביר שתקבלו את הזול ביותר שיש או לחלופין תצטרכו להוסיף אקסטרות

פיטנגו4

New member
להזהר מש"ע

הביטוי ש"ע (שווה ערך) - להוריד אותו ולא להסכים לקבל אותו על שום סעיף. זה מקור לתחליפים זולים. אם מצויין מוצר או חומר מסויים - לא לאפשר למצוא לו תחליפים בפירוש אישי של הקבלן.

ש"ע

אני נוהגת לכתוב ש"ע באישור המתכננת בלבד ואני לא רואה בכך בעיה. אם הקבלן יכול להציע חלופה זולה, שעומדת בסטנדרטים הטכניים והעיצוביים למה שהוצע - לא רואה סיבה לפסול את האופציה מראש, במיוחד בפרויקטים בהם התקציב הדוק.

פיטנגו4

New member
ש"ע באישור המתכנן זה בסדר גמור, לכאורה

אבל בתחום שלי, בעיקר בגינון הפרטי, חלק ניכר מאד מקבלני הגינון לוקחים להם חופש מלא ולא מחכים לאישור למרות שכתוב שצריך. לכתוב ש"ע עבורם זה כמו לשים שמנת לפני החתול... לכי תתוכחי אח"כ עם עובדות שקיימות/יצוקות/קבורות בשטח...

לא מובנית לי תשובתה של מנהלת פורום עצוב

האם כוונתך לקבלת את הצעת הקבלן למוצר ש"ע זול יותר לאחר שסוכמו המחירים?? זו אכן התחשבות מעניינת בקבלן. אני מציע שאלמנטים מרכזיים ויקרים בעבודות הגמר ירכשו על ידי הדיירים, ועל הקבלן למשוך את הסחורה ולהרכיב אותה וזו אופציה שיש להוסיף בכתב הכמויות. מטבח , עבודות אלומיניום, מערכות, נגרות ומסגרות- אלו עבודות שרצוי להתקשר עם קבלן מומחה בתחום וזאת מכיוון שאז: * יש אפשרות לבחור את הקבלן עפ"המלצות ואיכות עבודה ולא מאולצים להכתבות של קבלן המפתח באלטרנטיבה כזאת מקובל לתת לקבלן המפתח אחוזי קבלן ראשי בגין השילוב העזרה והאחריות (על שלימות המוצר המוגמר). בכדי לכסות נושא זה מגדירים את העבודות שיבוצעו ע"י קבלנים אחרים ומסכמים סכום קבוע כתמורה לקבלן המפתח, הכל כמובן בתנאי שיש קבלן מפתח והוא אכן מתחייב לשלב לתאם ולעזור לקבלנים האחחרים ולשמור על שלימות המוצרים במהלך הבניה.

למעלה