כתב יד...

Who Knowsss

New member
כתב יד...

בגלל שההודעה שלי נעלמה לדף הקודם ומסרבת בכל תוקף לחזור למקום הראוי אני אצרף שוב את הכתב... אשמח לשמוע תגובות

shonshon5

New member
משהו פיקנטי

ממש ממבט חטוף, בכתב ובתוכן, אפשר לראות את ה"ל" במופעים רבים מאד דומה בקוי המתאר לסמל הנחש של חר"פ. אז נראה לי שהכיוון הסיעודי/טיפולי יגבר בבקו"מ...
קריאות הידד לקוראים ותיקים שומרי אמונים! אבי

Who Knowsss

New member
אוף...

כל כך רציתי שתגידו לי שאני לא מתאימה לזה (עוד אחד מהשיגעונות שלי..)

shonshon5

New member
הו! הו! בלי פאניקה! ../images/Emo8.gif

מידת הסיכוי שאני טועה שווה לפחות לזו שאני צודק, ואולי אף גדולה ממנה. ובכלל, חכי וקבלי ניתוחים וחו"ד ממשתתפים נוספים..... למה ה"אוף" הזה? וחוצמיזה, בלי קשר לכתב היד, לכי עם הלב: מקסימום לא תטיסי F-16 אבל לפחות ניסית. עדיף לנסות ולעוף (תרתי משמע) מאשר לוותר ולהגיע לגיל 90 עם תחושת פיספוס, נכון? בהצלחה! אבי

Who Knowsss

New member
יש בריטניקה!

בלי פאניקה - יש בריטניקה... נראה לי שהפרסומת הזאת קיימת מאז שהייתי בת שש

וואו' אין לך כמעט ל'', איפה היית

כשחילקו שכל, בקניות ? ( יש לך אבא ? ) ואיך בכלל אפשר לטוס בלי זיקה למרחבי הגובה, בלי שביקרת במגדל "אייפל" וחווית באורח בלתי אמצעי מהזה להיות בענינים? טוב, ואם נרד מהרוח ההיתולית ( בזמן האחרון אני מוצא את עצמי נאלץ למתוח קו בין בדיחה לאמת ) את דוקא נראית לי כן אינטלגנטית, בעלת כושר הבעה ואולי גם כושר ניתוח ויכולת להוביל דיון לפסים הרצויים. הכתב לא לפני אז אם טעיתי או החלפתי אותך באחר - סליחה.

Who Knowsss

New member
אין לי ל'? הכיצד?!

האפשרות שהחלפת את הכתב שלי עם אחר אפשרית בהחלט משום מה לא נראה לי שהל' שלי נחבאת אל הכלים, היא שם וזועקת... מה שכן, שמתי לב שהיא משתנה - לפעמים היא מנופחת ועגולה מאוד, אולי יותר מדי... בזמנו, אני זוכרת שאמרו משהו על הניפוח המוגזם באותיות כמשהו שמעיד על פנטזיות מרובות ולפעמים (לקראת הסוף אפשר להיתקל בהרבה כאלו) היא פשוט כמו מן שרוך, אם אפשר להגדיר בצורה הזאת אות. אגב, את מרחבי הגובה כבר יצא לי להכיר ולא פעם

זה נקרא אצלך ל' ? תראי בשורה 1

כבר במלה הפותחת "לחברי" הל' בקושי עברה את הכתף של האותיות שלאחריה, אך מעצימה את המשקל של ציר האמצע. תראי, את עם הפנטזיות המופרזות שלך באותיות ל' ואני עם שקיעות עמוקות למדי באיזור התחתון, נראה לי ממש צמד מוצלח: את מפנטזת ואני מממש זאת. מה דעתך ?

Who Knowsss

New member
הממ...

אחרי מחשבה נוספת ובחינה מחודשת של הל' שלי הגעתי למסקנה שאתה צודק (נו טוב, גם לא הייתי מעיזה להתווכח איתך) הל' שלי באמת כמעט ולא קיימת, סתם מתוך סקרנות בדקתי בכתבים קודמים שלי ושם מצאתי את הל' מתנשאת אל על אם הל' באמת אות שמרמזת על היחסים עם האב (משום מה חשבתי שזאת האות נ' אבל מסתבר שטעיתי) אז כרגע אני נמצאת במצב של "חידוש היחסים" לאחר תקופה ממש ארוכה שלא דיברנו זה עם זאת. וחוץ מזה, אני חושבת שהל' שלי ושלך יכולות להיות זוג למופת

באמת הל' שלך פעם כך ופעם אחרת ומי

כמונו, זוג למופת עם וותק יודע זאת. כפי שאמרו רבותינו האות ל' יכולה בין היתר ללמד אותנו על מערכת יחסים עם האב, הרמונית, טעונה, מנותקת, משתדלת לחדש ולשפר, אבל בינינו את מי זה מעניין האם המנותח ברוגז עם אחיו, כועס על סבתו, מוטען על ילדיו ומתנשא מעל אביו. חידוש היחסים יכול להיות תחילתו של רומן מחודש מוצלח, או כיסוי מטעה למיטען לחצים שיתפוץ כבר בויכוח הראשון. הכתב יכול לתת אינדיקציות לכך. טעות, זה מאד מעניין אבל לא בהקשר הזה, אלא בהשלכות, במדה שיש כאלה על מערכות מוצלחות/פגומות על עיצוב האופי ומערכות יחסים עם הסובבים אותו. בזמנו ניתקלתי בכתב וניתוח מעניין בספר של דבורה הראל שלא נפלה למלכודת וכרוניקה של יחסי אב בן, אלא ניתחה איזה כתב מנקודת המבט של התוצאה הרלוונטית, כלומר מה יש לפנינו כתוצאה מאי אילו דברים שהם כשלעצמם מעניינים בעיקר את ההיסטוריונים. לא מתאים לך להחליף בין ל' אבא ל נ' אמא, נו נו נו, ואני דוקא רציתי ללמד אותך איפה נמצאים האחים והסבתות בתוך החביתה הזו, אבל את שוכחת מהר מדי. מצד שני, הכתב שלך מורה על יכולת ספיגה גבוהה של נוזלים ומידע כך שלא מתאים לך לשכוח. ביי

Who Knowsss

New member
יש הבדל בין בלבול קל לשיכחה, לא?

כשרק התחלתי להתעניין בגרפולוגיה קראתי באחד הספרים למתחילים של חנה קורן על האותיות שמצביעות על היחסים עם ההורים, לא יודעת למה, אבל משהו צרם לי כשקראתי שאות אחת מאפיינת יחסית בין שני אנשים שאמורים להיות קרובים (לפחות במידה מסויימת)... אם כבר עסקנו באות ל' כאחת שמאפיינת מערכת יחסים בין הילד לאב אני אשתמש בה לדוגמא קצרה משום מה לא נראה לי ריאלי שאם אכתוב ל' דווקא בצורה מסויימת ולא אחרת יחשף עולם ומלואו על טיב ואיכות היחסים, הרי היחסים הם הרבה יותר מורכבים מ"ברוגז" היום ו"שולם" מחר... אולי איפיון הכתב יכול להיות רגעי, זעם זמני או חלילה במצב קבוע של מוות שאין הרבה מקום\יכולת לשינויים ביחסים וברגשות ולכן הגיוני בעיני שלא ימצאו תנודות מיוחדות באות. נו מילא, עוד מחשבות ותהיות שלי... וכמו שאמרת, זה לא באמת מעניין אם המנותח ברוגז או לא עם משפחתו, ההשלכות מעניינות וחשובות במידה רבה יותר

shonshon5

New member
...ולכן, ניתוח רציני ומעמיק של כתב

מחייב להתייחס למספר דוגמאות ממנו מזמנים ותקופות שונות. למה הדבר דומה? זה שסכנין ניצחה הערב את אשדוד, לא אומר שהיא טובה ממנה. צריך לבחון את משחקי שתי הקבוצות לאורך זמן כדי להסיק. במקרה של הערב, גם ירד מבול, וגם השופט דרש לשחק בכדור עגול.

Who Knowsss

New member
דרישה מוגזמת של השופש...

זה הדבר האחרון שהייתי מצפה משופט כדורגל מילא לשחק ביום גשם, אבל כדור עגול?! לכל דבר יש גבול...

שלום.

בטח שמציגים את זה כך, שאות כזו תראה היום ברוגז, מחר ההיפך,זה לא נשמע רציני ובאמת זה לא עובד כך. גם להגדיר את זה "אכתוב ל' בצורה מסוימת".. הצורה המסוימת הזו זה לא משהו פשטני, אלא היא תוצר של הרבה מאד אלמנטים שנכנסו לכך לרבות מעקב אחר שינויים בדף. ראשית לא רק ב ל' עסקינן, אלא מדובר באיזור העלי שה ל' היא חלק ממנו, ויש אותיות נוספות. האיזור העלי בכתב משקף בין היתר מכלול של דברים ביחס לאב וצורות ההבעה שמשקפות זאת הן עשירות ורב גוניות בדיוק כפי שבמציאות. אז תחילה יש להסכים שמכלול היחסים עם האב מיוצג במדה רבה על פי התבטאות אופיינית של האיזור העלי, ואם נצליח להגיע להבנה כזו תשאר לנו רק 'שאלה קטנה' - לברר איך זה עובד. על זה מסכימים או שאת ספקנית/כופרת בקיומו של קשר כלשהו בין האיזור העלי ליחסי אב ?

Who Knowsss

New member
כמובן שמסכימים

לא הייתי מתווכחת או מטילה ספק בקיום הקשר מהסיבה הפשוטה שלעומתך אני לא מבינה חצי דבר (וגם זה בחסד) בנושא. אז הסכמה יש
וכעת, כל מה שנותר זה להבין איך הכל עובד...

למעלה