כתב יד

כשראיתי אותו

הוא הזכיר לי את הכתב של ביאליק, ושל רחל (שמתם לב שהכתב יד שלהם דומה), בכל מקרה לדעתי הבלתי מקצועית (ואתם יודעים כמה שהיא לא מקצועית) נדמה לי שהבנאדם לא נולד בארץ.

רחלב.

New member
ואם כבר ביאליק

אתן יודעות למה קראו לו ביאליק? בגלל שהוא כתב שירים, כמובן

shonshon5

New member
מאיפה הבאת את זה?

גם את, כנראה, נפלת במלכודת הדיס-אינפורמציה באינטרנט. האמת ההסטורית היא שביאליק נקרא על שם הרחוב בת"א בו התגורר (ע"ע בית ביאליק). בדיוק כמו שהגנרל אלנבי נקרא על שם מועדון הזימה אלנבי 58, זצ"ל. לעולם יהא אדם זהיר במקורות מהן שואב הוא מידע, ומשנה זהירות ינקוט בעניין הבארות מהן הוא שואב מים. אבי, יועץ רה"מ לחטיבת עצים וחטיבת הצנחנים.

לייזער

New member
לצערי גם אתה נפלת קורבן לאי דיוק

היסטורי, וחבל. מחקר מקיף שנערך לא מכבר מעלה כי רחוב ביאליק עצמו נקרא כך על שם הבניין המיוחד (ע"ע) ואילו שמו הפרטי ח"ן הוא שנקרא ע"ש השדרות. אגב, קיימת השערה בקרב החוקרים כי גם צד מערב קרוי ע"ש הכותל המערבי. באשר למקור על שמו נקרא הבית קיימת אי וודאות והוקם צח"מ לצורך כך כפי שמדווחת כתבתנו זה עתה. אגב, קרן ´שמות ובניינים- מי קדם למי´ העמידה סך של 100000$ לכל מי שיענה על שאלה זו.

אריק!

New member
זה מכבר התוודעתי מקרוב לצד הקשה

במצב הבטחוני. שנים מנפגעי הפיגוע בפ"ת, בעל ואשה, ביחסי עבודה וידידות קרובים לי, ואחה"צ ביקרתי אותם בבי"ח בלינסון. הם סה"כ הגיעו לאזור כדי לקחת את נכדתם, ולמזלם, היה חם והוחלט שהיא, הנכדה תישאר הפעם בבית עם האם. הם נכנסו לבית קפה. הוא נפצע בינוני, מגובס ברגלו עד למעלה בשל ברך שבורה, לא שומע באוזן אחת, הוצאו לו מסמרים מהעורף והגב, תפור בפנים, ובנס הוא ניצל מנכות לצמיתות. כמו כן יש לו סדק בגולגולת. אך הוא בהכרה וזוכר הכל. הוא היה בטוח שהבום החזק זה פשוט שהוא התחשמל. הסיוט של הנסיעה לבי"ח עם עורף וראש פגועים, הסיוט של הרגל של המחבל יושבת עליו, והתמונה של אשתו שנותרה לשבת וכולה מדממת. הוא מוגדר ´פצוע בינוני´. היא לעומת זאת ´פצועה קל´ אך ויזואלית היה לי קשה להסתכל עליה, כולה נפוחה כאילו בריונים הכו אותה, גבות שרופות, תפרים, משחות בעינים וזמנית לא רואה והכל כואב לה. היא רק זוכרת את עצמה ממלמלת תקחו אותי מהר, אני לא רוצה למות. הבן שלהם חי עם אשתו בשבדיה וראה ב סי אן אן את הרכב של הוריו, יודע שאחותו מתגוררת שם ולאחר שגם לא ענו בפלאפון הבין שהם שם. המצחיק ועצוב בכל זה שהם, בעיקר היא הכי פחדנית בעולם, ומהפחד כמעט לא יוצאת, ורק שם בשכונה השקטה וגינת המשחקים לא העלתה בדעתה אפשרות כזו. לבי"ח הגיע בחור דתי, שעובד בירושלים ולקח על עצמו משימה קבועה לבקר את כל נפגעי הפיגועים. הוא משאיר להם דף ( בכתב ידו ) עם איחולים, לאחר הסבב הוא חוזר לירושלים להתפלל בשביל כולם. כשהייתי שם הגיעו גם עובדות סוציאליות של העיריה, מאוחר יותר גם נציגי בטוח לאומי. כולם אומרים להם שיחסית הם יצאו טוב, אבל כשנמצאים שם פיזית רק אז מתחילים לקלוט מה זה הפצועים. בתקוה לעתיד טוב יותר. אריק.

astral travel

New member
וואו - מדהים !

זה כבר פשוט קטע שכל מי שחי במדינה הזו - על בטוח מכיר לפחות אדם אחד שהיה מעורב בפיגוע.....לאן הגענו אני שואל את עצמי זה כבר לא מצב לחיות בו לך אריק - אני שמח שמכריך ייצאו במצב טוב מכל התקרית ובתקווה שהפיגוע יהווה בשבילם דבר חולף. הרבה אנשים מושפעים נפשית כל כך חזק מאירוע כזה שהוא משפיע להם על כל החייו ומותיר אצלהם פובית אשר מגבילות אותם לחיים נורמלים. אני עצמי הרי פעם ראיתי רוכב אופניים נדרס ע"י רכב וגם הייתי היחיד בסביבה אז באתי ותיאמתי עם הנהג את התנועות שלו וחילצתי את הבנאדם ועזרתי לו והכל - ומאז ועד עכשיו אני עם פובייה אישית להידרס ואני מאוד מאוד מודע למכוניות וכלי רכב וקשה לי לא להסתכל אחורה כשאני שומע מכונית ולראות את כיוון הנסיעה שלה ביחס אליי. אז לחשוב שחוויה כזו תיצור אצלהם מצב שבו הם יפחדו לצאת מהבית ועקב כך יגבילו את עצמם - מעורר עצב

yelly

New member
עברה לי צמרמורת בכל הגוף כשקראתי

כמעט אותה צמרמורת שעברה לי בגוף כשהודיעו לי שאמא שלי חברה שלי נפטרה

הנון בעיני מאד מעניינת וגם שמתי לב

שבקוף תמיד הקו הזה של הקוף יורד למטה מהאות כאילו האות מורכבת משני חלקים נפרדים חצי עיגול וקו שהם לא מספיק צמודים מה המשמעות אין לי מוסג וגם לא מושג ירוקקקקקקק

אריק!

New member
שיהיה לי בריא. איזה סבלנות לנקד.

התרשמות: איכותי, זן נדיר. ננסה לחבר את התכונות לכתב לטובת חברינו הצעירים. אזור אמצעי מפותח: ראליסטי, מורגש, משכנע, תקיף, רגשות, לוקח על שכמו אזור אמצעי קטן: צנוע, מצהיר פחות עושה יותר, מתרחק מכבוד, שוקל מהותית סדירות השפוע + שורה ישרה ( מעט מדי מלים ) משמעת פנימית, רצון, עקביות, התמדה, עמידה בלחצים, שליטה עצמית, דבקות במטרה, סגירת קצוות. הפרש ארכי גדול מתוח לקצוות: הצבת יעדים ועקרונות רצויים לטווח רחוק חתירה למצוינות - יסודיות - פרפקציוניזם דרישות גבוהות בלתי מתפשרות עלי מודגש: אחראי, מצפוני ומחויב נותן דוגמא אישית - לוקח אחריות אישית יחס מודגש לערכים, מסורת, היסטוריה אידיאליזם - פטריוטיות חותר להתעלות ושפור מתמיד באיכות ובצועים פיתוח פוטנציאל רוחני, לימוד, קריאה, מקורות, תרבות ´ראש גדול´ - אכפתי למתרחש מעבר לדלד אמותיו אתגר מחשבתי - כושר שפוט משלו אנרגיות ששואבות כוח מאמונה בדרך וערכים הערכים שמבדילים אותו ושכמותו מאחרים יושר אינטלקטואלי. תחתון מודגש: יסודיות כושר עשיה והגשמה נאמנות ושורשיות מימוש אידיאלים - קם ועושה מעשה תכליתי ויעיל בביצוע נכון להשקעה חונך לעבודה קשה בלי להתפנק על רווחה ונוחות קערות + קערות מתוחות בלחץ משי: רגשות מפותחים - עדינות ורוך, חיבה מסירות - התנדבות שרותיות הגשת סיוע התמצאות טכנית תמימות בעולם פוליטי/סכינאי נכונות להירתם סדירות + קוים מעט נוקשים: חוסר התפשרות הסתגלות לתופעות בחברה/אנשים קושי להשנות לשם התאמת עצמו לחתוך צוי לא מכיר נורמות שטחיות, ´סמוך עלי´, בערך אמינות בלתי מתפשרת יציבות רגשית עמידה בהשפעות קריאות + רווחים סדורים: צלילות ובהירות שפוט והבעה הגיון אומדן אפשרויות מציאותי מעשיות - רלוונטיות נוספים בלי פירוט: שפוט מעט גזעני/מתנשא באופן מקוזז לא מורגש. דעה קדומה - משייך אנשים לצד הטוב/פחות טוב פער איכותי בין קבוצות, למשל דור הפלמ"ח, בני קבוצים לעומת קבוצות אחרות בעלות מכנה משותף. חש נח ומתחבר טוב יותר לחברה במנטליות דומה לשלו נניח: אנשי ´ארץ ישראל היפה´,

אריק!

New member
אז שפת אמו ערבית ולא ניכרים במבט

שטחי הבדלי שליטה בכתיבה. עוד משהו לעברי, אותיות כנראה מופרדות גם ללא השיר, הקטנות וקוים ישרים עשויים לחזק את המגמה האנליטית מפרקת בנתוח מצב, זו מגמה בקורתית מתבוננת כאילו בפרספקטיבה. בשילוב נוקשות וסדירות שצוינו עשויים להוביל את האיש למסקנות ברורות, אך גם להנחות יסוד וצלום סטאטי מדי של מציאות משתנה ודינמית. קשיי ההסתגלות לתמורות ועיוורון לשנויי מגמות יכול להציב אותו בעמדה מטילת ספק, מתנגדת, שוללת. ואת התהליך במגמה של קידמה ונסיגה לחילופין.

אמרתם שגרפולוגיה

הולכת גם על תחושות, האם כתיבה בערבית משפיעה על התחושה והופכת את הניתוח ליותר קשוח/ ותרן ?

עטרה ב ט

New member
אני אוהבת את הכתב הערבי והוא מדבר

אלי כמעט כמו העברי. בניגוד לכתבים הלועזיים שהרבה פחות ורוסית שבכלל לא. אולי זה בגלל שבכל זאת חשופים פה יותר לכתב ערבי מאשר לאחרים. בכל אופן, כתב ערבי זה משהו שהולך לי די טוב אתו
. כדאי לשים לב שערבים ישראלים הרבה פעמים אמנם שפת האם שלהם היא ערבית אבל כתב האם שלהם הוא עברי. צריך לברר איפה הם למדו ובאיזה כתב הם מרגישים בטוחים יותר. ואז כדאי לראות את שניהם.

אריק!

New member
טוב, אני מקוה שהיום כבר תפתור את

התעלומה. קשה לי להאמין בערביות שלו. אגב, יש כאן גם משנה רעיונית מובנית עם עומק וחקר, מקיפה תחומי חיים, מקורות. מעין תעודת זהות רעיונית אידיאולוגית? השתייכות לזרם כלשהו שדרכו לא משתנה לפי חילופי העתים. ייתכן שיש התנגדות ושלילת הזרם/הפלג האחר, הדוגל בעקרונות שונים, פילוג והתנגדות להשפעות ושילוב שיפגעו בייחודיות ואיכות דרך החיים זו. ייתכן שהפער בין עקרונות התנועה ודרך החיים שהוא מטיף/מוביל, יוצרת מדי פעם נימות של זלזול והתנשאות כלפי מה שמייצג הזרם האחר/המתנגד. יחד עם זאת, בהתבטאות הוא זהיר ומרוכך יותר, נמנע לתקוף ולבקר ומעביר מסר של אחדות, פיוס ושילוב, אולי מנסה לעשות הפרדה בין הציר הרעיוני שבו תיתכן מחלוקת קשה, דבר שלא מונע קשר הערכה על הציר האנושי חברתי. היות שתעודת הזהות הרעיונית מאד מוגדרת ייתכן בשלב מסויים תתעורר חשדנות וחגורות מגן כנגד ´מגמות מסוכנות´. רק שלא יצא כאן הבן המאומץ של סדאם חוסין שהתגייר והתאקלם בעדה הליטאית. אריק.

למעלה