כתב יד מאד מיוחד

ההבדל בין מרץ למהירות הוא פשוט

המרץ מתבטא בתנופתיות ובמתח הקו (האם הוא רפוי, הולך על מי מנוחות, מתוח, נלהב, סוער, פורץ קדימה וכדומה), בעוצמת הלחץ, ובסדירות הכללית של רכיבי הכתב (שנותנת למרץ את עקיבותו). פרמטר המהירות בוחן את הסך הכל הכולל של התנועה, ומתייחס בעיקר למידת השטף של תנועות הכתיבה, ליעילותן ולהעדר עיכובים שעוצרים את התנועה או מאיטים אותה.

קרןרווה

New member
מהירות כיעילות

אני חושבת שהדרך הקצרה והקולעת ביותר לתאר את המהירות כפי שמתכוונים אליה בגרפולוגיה היא להבין אותה דרך מושג ה"יעילות". כלומר איך אפשר לבצע את המטרה (הכתיבה) בדרך היעילה ביותר, ללא בזבוז מקום ואנרגיה על דברים אחרים, כגון רושם למשל. קרן

ורד9

New member
מהירות הכתב וטמפו מהיר

גם המעשים נעשים מהר,גם התגובות הן מהירות גם ההליכה היא מהירה האם תמיד כשעובדים מהר עושים זאת ביעילות?

riki t

New member
היי סניקרס

מצטערת על האיחור בתגובה, כיף לקבל ממך מחמאות- תודה על המילים היפות וגם על החיבוק האמיתי, זה תמיד מעודד ועושה הרגשה טובה. גם אני רציתי קצת להחמיא לך ואפילו מזמן - על כתבי היד המרתקים שאתה משתף אותנו ועל שינוי רציני ולטובה שחל בך במהלך החודשים האחרונים , אז כל הכבוד ואני שמחה .אמממ..וקצת קשה לי עם חיבוקים לגברים...אבל מגיע אותו לך. אגב, המלצת לפתוח שרשור מצויין שגם אני אשמח ללמוד ממנו ולהעשיר בו מהידוע לי, אז למה מחכה? קדימה...פתח אותו. ובנושא אחר, עוד היום אנסה לשרשר משהו על האזרח ג' (יוסי גמזו), ואשמח אם תשתתף בשרשור ותחווה את דעתך , ביי לבינתיים.

riki t

New member
סניקרס, אפשר לנצל את השרשור שלך למשהו חשוב?!

אז בקשר לכתב ש'כבש' אותי ,הנה התרשמות לבינתיים: נדמה שאהבה והמשיכה העזה לתרבות, למסורת, למורשת, לשפה וכד' היא זו שאפשרה לו ולו במעט להחדיר בנפשו את אותה 'תכולה' שתאפשר לו להתמלא רוחנית, להמריץ 'את דמו', ולהגיע למעין 'ריפוי' גם באמצעות עיסוקים הקרובים לתחום ובעצם בריחה מן הדברים הפחות נעימים בחיים. הכתיבה והשירה תוך שנעזר לא מעט בהפלגה בדמיון, הם הדרך שלו לבטא את עצמו ולרוקן את כל המשקעים שהצטברו בתוכו . אבל מילותיו שלו , הם אלה המסגירות עד כמה לעולם לא יוכל להיות באמת שליו ומתוקשר ,עד כמה המתיחות והכפיות הפנימית נעוצים היטב בקווי היסוד שלו , ולהלן ציטוט מתוך מילותיו שלו שיוכל להמחיש יותר מכל דבר אחר בעולם את ההנחה : "שירה היא ריפוי קבוצתי של אלה שאין להם בעצם לא ריפוי ולא קבוצה....עם ההם הנושכים את לילם מבדידות...". בולטים מאוד רגישות היתר שלו לדימויו, יוקרתו וכבודו האישי בדפוס ההסתגלות שהוא מסגל לעצמו , אלו ניכרים בצורך המאולץ/כפייתי שלו לייפות את תדמיתו ולשוות לעצמו כלפי חוץ חזות חסינה של שיווי משקל, יציבות, איזון, טאקט, אדיבות, מסירות, חוסן, הרמוניה, יוקרה תדמיתית וכד'. אך אלו אינם נמצאים ברובם בקווי היסוד הטבעיים והאמיתיים אשר מושרשים בו. ככל הנראה חווה מציאות קשה בילדותו בה לא זכה ליחס אוהד וחם, לא זכה להגנה , ולא יכל לבטא את רצונותיו וכמיהותיו באופן ספונטאני, תוך שהיה נתון למשמעת קשה ונוקשה בבית, שאולי חווה בה לא מעט גילויי אלימות שעוררו בו חוסר בטחון, פחד וכד' , כמו כן ייתכן וראה למול עיניו מערכת יחסית זוגית לא תקינה בין הוריו – וזו הביאה אותו לדפוסי מחשבה כלשהן שמונעים ממנו לאפשר לעצמו מערכת יחסים זוגית תקינה. כל אלה ועוד הביאו אותו ככל הנראה למצב בו נאלץ להתאים את עצמו לדרישות המציאות , למרות שבתוכו געשו תחושות אחרות שלא יכל לבטא, ואותם הצליח לבטא רק ע"י ההפלגה לעולמות אחרים דרך הכתיבה שהיוותה למעשה כביטוי אפשרי ספונטאני ויחיד לתחושות האמיתיות שליוו אותו. אותם משקעים וחוויות מתמונות ילדותו יצרו דפוס כלשהו של אדם מתוח, עצבני ולא אדם שמח מעיקרו, הוא מתקשה להאמין בעולם ובאנשים, עמוס ביקורת וזעם, שומר על פרטיותו שלו ואינו מעוניין 'להשיג גבול עם שכניו' , מתקשה לפתח מערכת יחסים תקשורתית שמבוססת על אחווה, אמון, אהבה, אכפתיות, רגש, הבנה, הזדהות, חום, שיתוף וכד'. יש רגעים שבהם נדמה כי הוא חש בצורך עז לבטא את אותו כעס פנימי שזורם בו מבלי לעשות חשבון...אך מיד מתאזר בכל כוחו לגלות איפוק בכדי לבלום את אותו געש שמאיים להתפרץ. אף ביחסיו האינטימיים הוא כושל,כאן המצב חותך וחד יותר ללא עידון, אינו מוכן להגיע לידי קרבה וחשיפה אמיתיים, שם יש הפרדת כוחות, גבולות מוגדרים חד משמעית, התניות ללא פשרות ועוד. קו מחשבתו סובייקיבי-מקובע , צמוד לעובדות כפי שחווה אותם, מאפיינת אותו נוקשות מחשבתית ואי היכולת להתגמש/להתפשר, יש בו המון זעם, כאב, כעס וביקורת כלפי העולם, ייתכן כי גם חש תחושת הזדהות עם אלו הכואבים/הסובלים – וכך הוא מצליח לרוקן את כאב פנימי ע"י הביטוי בשירה/כתיבה/מאמר. אדם קפדן, מעמיק, בררן , פדאנט יתר על המידה , ונאמן בכל כולו ונפשו לעשייתו/פעולתו/מקצועו/עבודתו. מתקשה לשרוד ולאתר במצבים משתנים, ואף חושש להתמודד עם מצבים חדשים תוך שמדמיין סיטואציות שאפשריות להתרחש ואינם תואמות את המציאות העכשווית. עקשן, חשדן, מתגונן ומקיף את עצמו 'ברצועת בטחון', לבל יוחצנו כלפי חוץ תכונות בלתי רצויות שמבטאות את חולשותיו וכאביו האישיים. אופן חשיבתו אינו בהיר ועמוס בפרטים שוליים וטפלים . מתקשה לסמוך על אנשים ושומר על גבולות מוגדרים וקבועים בינו לבין הזולת. בכל מקרה , מדובר באדם שלא קל לו ועושה מאמצים אדירים לשיפור, איזון, הישרדות, מילוי עולמו....לניתוב עולמו לאפיקים בונים ותורמים , ואין חשוב מזה. זהו לבינתיים, אני חושבת שיש לי מה להוסיף, אבל 'מרוקנת' לרגע את זה ממני ושמח לשמוע תגובות/הערות.

riki t

New member
טוב, זו היתה התמונה בגדול, ואין ספק שאם

מעמיקים עוד ועוד , אז מגלים פה דברים מרתקים ומעניינים עד לדקויות מאוד משמעותיות בדפוס ההתנהגות שמשקף אותו. לבינתיים , מכלול סימנים בולטים , מיוחדים וייחודיים עם פרשנות תואמת בחלקם. כותרת+שם+שולי ימין מתרחבים בקו אלכסוני שעאילו בוצע עם סרגל, הגדלת הרווחים בין האותיות = דאגה לתדמית, רושם חיצוני, גילויי טאקט, חזות משוקפת אידיאלית, נסיון לשפר חולשות מבנה כתב צמוד לתקן+ תוספות יתר של ניקוד+ קווים ישרים ריבועיים= חינוך נוקשה, קרוב לערכי מסורת, דת, תרבות, שפה וכד', מראות ילדות חזקות בתוכו. קו זוויתי, צורות ריבועיות, קו אטום, התרופפות הלחץ במוקדים שונים, גדמים, איטיות, תחליפי צורה, קווי כיסוי= נוקשות מחשבתית, קשיי תקשורת עם הזולת, אטימות, נוקשות, קבעון, חרדות, שמירה על גבולות קערות מנופחות מול קערות נוקשות, הצטופפות רווח בין אותיות, התקהות, קמרים= אימוף דפוס הסתגלות שיקל על הסתגלותו חברתית ויראה על טאקט , רוחב לב , אדיבות ועוד , ועם זאת הקושי להתמיד בזאת לאורך זמן. גודש/עומס בצורה, פרטנות יתר בניקוד, רווח מילים קטן= אי חציצה בין עיקר לטפל, עומס בתאורים לא רלוונטים שמטשטשים מיקוד ומסרבלים, חשיבה לא בהירה ועיניינית. מדרגות יורדות, מהלך שורות יורד, היחלשות הלחץ, איטיות= רגישות יתר וקושי להתמודד עם שינויים, דעיכות במצב רוח והשפעות יתר על 'הידלדלות הדם'. קו נוקשה, איטיות, צורות ועריכה מאולצות , זוויות נוקשות, עומס=אין פיעום טבעי, אין חיים, אין שמחה, אין ספונטאניות האנכות לבסיס, שקיעות, שינויים בגודל האותיות, הצטופפות הרווחים= פדאנטיות יתר, קטנוניות, היכנסות והתווכחות על דקויות, העמקה עילי מקופח/קטוע, נוקשה, זוויתי, אותיות זווייתיות=נוקשות מחשבתית, ביקורתיות, חוסר גמישות,טיעונים והאשמות רווח שורות קטן, אמצעי מפותח, עילי נוקשה זוויתי, ריבוע, ניקוד צמוד לאות= רגישות יתר+נוקשות+ זווית ראיה סובייקטיבית-מקובעת קמרים ריבועיים, קווי כיסוי, שבירות נוקשות/חוטיות, גודש בצורה= התגוננות, קבעון, חששות-חרדות דמיוניות מהתרחשויות, קושי בתכנון פרספקטיבי רחב טווח, היצמדות לישן ולבטוח וקושי לקבל את החדש. שינויים בלחץ, שינויים ברווחים, נוקשות בקווים, תנודיות בזווית, בצורה, כיוון השורות - אי יציבות רגשית פנימית שמשפיעה על יכולת ההישרדות היומיומית. עומ בצורה, תחליפי צורה, נוקשות, שקיעות לבסיס- ביקורתיות, אי-גמישות, האשמות, התניות, אי-שיתוף, התעקשויות זהו לבינתיים ...

כי19

New member
הייתי אומר עליו מתווך נדל"ן טוב,כזה שסוחב מלא

אנשים בכדי להתרשם מהסחורה שלו,לא ממתין לתשובתם ומביא עוד כמה ליתר בטחון. בינתיים שולח את כולם לעורך דין שלו,שהוא כנראה הצד המייצב שלו בעסקיו (נניח). ואז הרציני ביותר חותם אם עורך דינו. כאשר הוא בכלל בדרך למכור משהו אחר למישהו אחר. איך נראה לכם חברים,התיאור שלי?

כי19

New member
הדפסתי הכתב ויצא לי אותיות ענקיות. מה זהו

הגודל האוטנטי?

sneakers

New member
ריקי

חן חן על תגובתך. (לא הייתי כאן שבוע). אגב עד כמה שידוע לי אף אחת עדיין לא הרתה מחיבוק וירטואלי.....
באשר לגמזו לא אכנס לעובי הקורה מחוסר זמן ואולי גם חוסר עניין שלי בסופרים למיניהם. אעלה כאן בספ"ש כתב ששוכן אצלי כ-3 או 4 שנים שלטעמי מעניין מאד מאד בינתיים כל טוב

riki t

New member
טוב, בסדר, אז הנה....

............ ............. ..........
....והנקודות היו ההיסוסים הרבים לפני. מחכה לכתב המדובר שלך כבר 3 שבועות לפחות, והזמנתי אותך לפרוייקט שלי- מקווה שתסכים, ביי.

למעלה